ja bym bral pike'a bo to amor ktory mi sie zaje... podoba i jest poprostu baja a o shermanie slyszlem duzo niepochlebnych recenzji...z tego co wiem to na pike nikt nie narzeka...no i ma regulacje 95-140 :D
Ja ci moge powiedzieć tylko o shermanie. fajny amor , całkiem nieźle pracuje ,regulacje dobrze działaja ( czuc jak cos przestawisz ;p) ale jak dla mnie to nie jest jego najwieksza zaleta i nie tego on niego oczekiwałem. jest strasznie sztywny. jakis taki "godny zaufania" , pancerny . Po prostu w kazdj sytuacji wiem ze nie peknie. Na piku nie jeździłem wiec nie wiem jak działa. Wydaje mi sie tylko ze jest słabszy , delikatniejszy. W każdzym razie poleacm shermana.
Pisalem i napisze jeszcze raz (az do znudzenia) -mam PIKA i nie polecam do niczego ciezszego niz all mountain. jest na 100% slabszy i mniej sztywny niz sherman.
Jak chcesz latac to nie Pike (nie wiem czy akurat maniek)...
Ja bym zwrócił uwage na to że Pike to stosunkowo młody amorek. Teraz może nie być z nim problemów ale w przyszłosci różnie to bywa. Jeśli wybierać z tych dwu to brał bym shermana. Jakos nei ufam RS.
Jeździłem na PIKE sezon i mi sie bardzo spodobał, ale miał wady, np. dobijanie itd.
Kolega ma tez shermana i chyba wolałem ten sezon przejeździć na shermanie, mocarny i wytrzymały, łądnie wybiera, nic sie nie dzieje
shermana nie polamiesz, a pikow z urwana golenia na allegro juz bylo od cholery i troche. dla mnie wybor jest prosty - na slabo pracujacym amorze pojezdzisz a na polamanym nie.
hmm mam shermana i praca nieodbiega od pike, obydwa chodza bardzo dobrze, pike ma lepsze regulacje od shermana tzn. mozna go w wiekszym zakresie jakby regulowac, np tegulacja tłumienia powrotu dziala lepiej w pike i reg, skoku pike tez ma lesza, bo w shermanie niepowinno sie zabardzo skakac/jezdzic na 110mm. I w pike masz plynna reg skoku od 90-140 mm a u shermana tylko do wyboru 150 lub 110. Co do wytrzymalowsci to nie wime obydwa sa wytrzymale.... ja wybralem jednak shermana:) aaa noi pike ma jeszcze regulacje blokady skoku, kompresji(sherman tez ma ).obydwa sa OK :D
sherman to czolg, ale lekki, naprawde jest pancerny, duzo pancerniejszy od pika, rozniez nie dobija jak sherman, przyznam ze pike ma ladniejsza prace, ale praca shermana tez nie jest zla. b polecam
własnie zakupilem shermana i uwazam ze to swietny amor do katu ,nie spotkalem sie z mocniejszym jednopolkowym amorem .Pika moglbym miec w rowerze do cross country ale napewno nei do fr,dualu czy 4 X