Witam mam z tyłu hamulec shimano 475 160mm i niewiem czemu niehamuje jak powinien klocki jakby sie slizgaja po tarczy!niewiem moze ktos mial taki problem , a napewno mial to napiszcie tutaj:))
kona666ten hamulec ma system 1 klocka dociskowego..znajdz na obudowie zacisku srubke na imbusa najprawdopodobniej i ja troszke dokrec to pzrysuniesz ten klocek co sie nei rusza...i bedize good
pozdro
pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...
wczesniej hamowal nawet dobrze !! tzn lepiej. ale klocki mam gites i tarcza wyglada dobrze bo byla nowa a mam hampla 2 miechy ...a tym imbusem to ten klocek przyblizalem i nadal dziala zalosnie
kona666to naciagnij lepiej linke...i klocek musi byc dosyc blisko...a ten 2 tez musi byc blisko czyli naciagnij linke... zrob tak...i dla pewnosci wyjmij se tarcze i klocki i spal tarcze nad kuchenka tzn opal ale tak by kolor zmienila i sie zmatowila...to samo zrob z klockami..zamontuj ustaw dokladnie ten klocek na imbusa i ten 2 tez ustaw...dobzre linke naciagnij...mozesz pzreczyscic panceze i nasmarowac pancezre jakims smarem w srodku...
powinno pomudz
pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...
pan_saper71 dokladnie... jak bylem na Masie Krytycznej na DSD to po "lekkim" deszczu szlag go trafił rowniez - jedynie dokladne przeczyszczenie tarcz, wszystkich pancerzy i naciagniecie link izlikwidowalo ten problem :]
Zrób tak... Odkręć śruby zacisku hamulca (tak aby był luźny w stosunku do tarczy i mógł sie przesówać), dokręć z lewej strony klocek na maxa, po czym naciśnij klamke i dokręć śruby od zacisku. Potem odkręć śrubę od klocka, którą przed chwilą dokręciłeś o 2 kliknięcia... Miałem kiedyś taki hamulec i tak się go reguluje... Lepiej już nie będzie działał...
zacisnij klamke i przyklej ja klamka do kierownicy i wtedy ustaw klocki tak,zeby na maksa zaciskaly tarcze, potem zdejmi j tasme z klameki tymi pokretlami przy klamce ustaw dokladnie naprezenie linki... powinno byc ok. chyba ze masz zajebane tarcze jakims badziewiem
http://tnij.org/dcpitbull
fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
no tak... zacisnij klamke i wtedy ja zaklej :) albo po prostu popros kogos, zeby ci ja potrzymal zacisnieta, az nie ustawisz hampla, ale opcja z tasma jest wygodniejsza
http://tnij.org/dcpitbull
fast enough to get there, slow enough to feel here... bike