MD czy mp3 ?
MD czy mp3 ?
Takiego tematu nie bylo ;p , minidisc czy mp3 ? W cenie do 200 zl mniej wiecej , w zasadzie biore uzywki. MD ma wiecej zastosowan , wymienne dyski wiec moge nagrac co chce na rozne i sobie zmieniac a na jednej sporo sie upchnie , jakos tysz lepsza , a rozmar ujdzie. W sumie do 200 to zostaje muvo i nic ciekawego ni ma :/. Ipody mniejsze to juz kolo 350-400 zl a ja wiecej kasy nie chce pakowac. Wszelkie KONSTRUKTYWNE sugestie mile widziane ;]
www.mm-foto.pl
No ja bym bral zdecydowanie mp3. To jebanie z md nagrywanie na nosniki jakos mi sie nie widzi. Ja bym wolal zgrac do mp3 playera i byloby spoko. Po za tym nikt prawie nie uzywa MD (przynajmniej tak mi sie wydaje). Po za tym nie wiem gdzie wyrwiesz md za 200 zl gdzie sobie wszystko spoko zgrasz.
TERRORYSTA!
MD będzie miało wady standardowych discmanów, a więc przy wstrząsach może przerywać, poza tym jakość będzie lepsza jedynie w przypadku, gdy masz na md nagraną muzę w formie audio, a ta była nagrana z wav'ów, a nie mp3/ogg/wma itp.
mp3 jest praktyczniejszy, a jak jesteś zdecydowany, to Ci nawet 256MB starczy (3 albumy w jakości ~224kbps).
co do odtwarzaczy do 200zł - ostatnio szukałem dla siebie czegoś (ostatecznie nie kupiłem, bo kasy brakło) i znalazłem mp3 player foxda 6604. ma czip creative'a, alu obudowę, line in mini jack (na to zwracałem sporo uwagi) i żadnych bajerów w stylu 7 kolorowy wyświetlacz. cena coś pod 200zł właśnie. Poczytaj sobie o nim, bo nie pamiętam w tej chwili szczegułów, a myślę, że warto.
mp3 jest praktyczniejszy, a jak jesteś zdecydowany, to Ci nawet 256MB starczy (3 albumy w jakości ~224kbps).
co do odtwarzaczy do 200zł - ostatnio szukałem dla siebie czegoś (ostatecznie nie kupiłem, bo kasy brakło) i znalazłem mp3 player foxda 6604. ma czip creative'a, alu obudowę, line in mini jack (na to zwracałem sporo uwagi) i żadnych bajerów w stylu 7 kolorowy wyświetlacz. cena coś pod 200zł właśnie. Poczytaj sobie o nim, bo nie pamiętam w tej chwili szczegułów, a myślę, że warto.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75199935
moze to ? tylko cena za uwyke to juz 340 zl min , sporo i ponad budzet ale juz cos konkretnego.
Sam nie wiem sporo osob jeszcze ma MD i w sumie poecali.
moze to ? tylko cena za uwyke to juz 340 zl min , sporo i ponad budzet ale juz cos konkretnego.
Sam nie wiem sporo osob jeszcze ma MD i w sumie poecali.
www.mm-foto.pl
wookie85 mp3 i tylko mp3 nic innego nie ma sensu. Powod ? Brak wrazliwsci a wstrzasy i maly pobor pradu ze wzgledu na brak mechanizmu w stylu laser itd itd. Moje rady przy kupowaniu:
1. Nie oplaca sie kupowac duzych mp3ek- nie ma to sensu bo i tak tego nie wykorzystasz. CHcialem kupowac 20GB i odpuscilem 6 GB to max ale i tak bez sensu przeplacac 0,5-1gb jak najbardziej styka
2. Wazne sa baterie. CO ci po tym ze bedziesz mial plaski akumulatorek wyjmowany i specjalna ladowarke lub zamontowany na stale jakis. Padnie CI w podrozy i dupa. Polecam te mp3 playery ktore sa na paluszki AAA. Akumulatorek AAA to wydatek rzedu 5 zl ( zalatwie Ci za tyle ) a zawsze mozesz miec ze soba 2 czy 3 i masz sluchania na 50 h
3. NIe patrz na wyglad a na funkcjonalnosc. Ja chcialem kupic sobie najpierw Ipoda lub jakiegos creativa ZEN'a a kupilem MuVo. I nie zaluje a dlaczego ?
- jest maly i poreczny
- jest na paluszki
- posiada radio i wszystko co potrzebne w mp3 playerze
- wazne jest to ze kiedy mam go w kieszeni to intuicyjnie i bez problemow zmieniam zarowno katalogi jak i piosenki jak i obsluguje start stop pause itd nie musze go wyjmowac z kieszeni i narazac sie ze mi wypadnie lub ze bede musial komus jebnac kto pomysli ze mi go ukradnie. Polecam MuVo
1. Nie oplaca sie kupowac duzych mp3ek- nie ma to sensu bo i tak tego nie wykorzystasz. CHcialem kupowac 20GB i odpuscilem 6 GB to max ale i tak bez sensu przeplacac 0,5-1gb jak najbardziej styka
2. Wazne sa baterie. CO ci po tym ze bedziesz mial plaski akumulatorek wyjmowany i specjalna ladowarke lub zamontowany na stale jakis. Padnie CI w podrozy i dupa. Polecam te mp3 playery ktore sa na paluszki AAA. Akumulatorek AAA to wydatek rzedu 5 zl ( zalatwie Ci za tyle ) a zawsze mozesz miec ze soba 2 czy 3 i masz sluchania na 50 h
3. NIe patrz na wyglad a na funkcjonalnosc. Ja chcialem kupic sobie najpierw Ipoda lub jakiegos creativa ZEN'a a kupilem MuVo. I nie zaluje a dlaczego ?
- jest maly i poreczny
- jest na paluszki
- posiada radio i wszystko co potrzebne w mp3 playerze
- wazne jest to ze kiedy mam go w kieszeni to intuicyjnie i bez problemow zmieniam zarowno katalogi jak i piosenki jak i obsluguje start stop pause itd nie musze go wyjmowac z kieszeni i narazac sie ze mi wypadnie lub ze bede musial komus jebnac kto pomysli ze mi go ukradnie. Polecam MuVo
n0 ridE n0 fUN
No wlasnie maly plus MD to pilot :).
Kurde a ja tu sie nastawilem na kupowanie MD :D . Fakt ze na wstrzasy jakies moze reagowac. No 20gb odpada bez sensu myslalem nad czyms mniejszym bo przecierz calego dysku nie musze miec w nim. Podoba mi sie philips ale w sumie cos w okolicy 1-2gb juz kosztuje :/. Z mniejszych wybor maly i wyjdzie na to ze kupic muvo 256mb.
A ja myslalem nad mp3 a aku. juz , sa z wymiennym ale w sumie moze kupie to muvo , do tego aku. aaa i ladowarke ( tylko ladowarka w miare dobra tez kosztuje ;] ).
Kurde a ja tu sie nastawilem na kupowanie MD :D . Fakt ze na wstrzasy jakies moze reagowac. No 20gb odpada bez sensu myslalem nad czyms mniejszym bo przecierz calego dysku nie musze miec w nim. Podoba mi sie philips ale w sumie cos w okolicy 1-2gb juz kosztuje :/. Z mniejszych wybor maly i wyjdzie na to ze kupic muvo 256mb.
A ja myslalem nad mp3 a aku. juz , sa z wymiennym ale w sumie moze kupie to muvo , do tego aku. aaa i ladowarke ( tylko ladowarka w miare dobra tez kosztuje ;] ).
www.mm-foto.pl
A ja bym jednak stawial na MD.Wstrzasy??Nic nie szkodzi- jest cos takiego jak Antishock, ktory juz w tanszych odtwarzaczach jest dosc spory(teraz minimum to 120 sek.).Poza tym MD jest mniejszy od discmana co za tym idzie droga lasera jest krotsza niz w discmanie-->laser na prowadnicy w MD jest stabilniejszy niz laser w discmanie.Kolejnym plusem to pojemnosc a raczej ilosc mini discow.Sa małe,płaskie,lekki i mozna wziac wiecej niz 1 np do kieszeni.Na mp3 masz tylko to co nagrasz a jesli chcesz posłuchac tego czego nie masz nagranego to niet a na w przypadku MD zmieniasz nosnik i jest looz.
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
Ok to jesli kupie taki na baterie to spoko
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73762863
Ktos mowil o standardzie OGG ze ponoc wchodzi , moze warto w cos takiego sie zaopatrzec ?
Moja lista to :
Muvo TX SE 256mb - 190 zl nowy
Ipod mini 512mb - 230-250 uzywka
Soniak , taki okragly 256mb - 180-220 zl
No i ten co dalem link.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73762863
Ktos mowil o standardzie OGG ze ponoc wchodzi , moze warto w cos takiego sie zaopatrzec ?
Moja lista to :
Muvo TX SE 256mb - 190 zl nowy
Ipod mini 512mb - 230-250 uzywka
Soniak , taki okragly 256mb - 180-220 zl
No i ten co dalem link.
www.mm-foto.pl
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75312076
ten wydaje mi sie ciekawy 230 zl nowka 512mb albo soniak 40 taniej wiec ktorys z tych 2
ten wydaje mi sie ciekawy 230 zl nowka 512mb albo soniak 40 taniej wiec ktorys z tych 2
www.mm-foto.pl
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74307517
Ja mam cos takiego, tylko 256mb.
Polecam, naprawde jest ok ... Ma radio, mozliwosc nagrywania audycji radiowych, dyktafon i inne takie bajery :P ...
Ja mam cos takiego, tylko 256mb.
Polecam, naprawde jest ok ... Ma radio, mozliwosc nagrywania audycji radiowych, dyktafon i inne takie bajery :P ...