BENDER ZŁAMAŁ KREGOSŁUP !!??
MaxDamageDA -dobra to teraz okresl gdzie jest granica miedzy nimi :]
...moim zdaniem to bardzo indywidualna sprawa kto co robi i co pragnie osiagnac,chodzi o to zeby samemu wiedziec gdzie ta granica przebiega,jesli bedziesz rok skakal dropy to 10 metrow bedzie bezpieczniejsze niz 360 na hopie ktore robisz dajmy na to drugi raz.
-odnosnie filmow uwazam ze masz racje,podobnie dzieje sie zreszta z zawodami red bulla chyba,choc nie jestem przekonany czy dzieje sie tak w trosce o bezpieczenstwo,czy poprostu ewolucyjnie,pewnie tat i tak.
-najwazniejsze jednak ze to FREERIDE i nikt tu kodeksu,policji,ograniczen itp. nie wsadzi :]
...moim zdaniem to bardzo indywidualna sprawa kto co robi i co pragnie osiagnac,chodzi o to zeby samemu wiedziec gdzie ta granica przebiega,jesli bedziesz rok skakal dropy to 10 metrow bedzie bezpieczniejsze niz 360 na hopie ktore robisz dajmy na to drugi raz.
-odnosnie filmow uwazam ze masz racje,podobnie dzieje sie zreszta z zawodami red bulla chyba,choc nie jestem przekonany czy dzieje sie tak w trosce o bezpieczenstwo,czy poprostu ewolucyjnie,pewnie tat i tak.
-najwazniejsze jednak ze to FREERIDE i nikt tu kodeksu,policji,ograniczen itp. nie wsadzi :]
http://koszulekup.pl Koszule meskie i krawaty sklep internetowy
...zawsze gdy przeceniasz swoje mozliwosci igrasz ze smiercia lub kalectwem,zawsze gdy przekraczasz granice grozi ci niebezpieczenstwo,jesli jednak tego nie bedziesz robil to sie nie rozwiniesz...
to bardzo indywidualna sprawa jak to robic zeby bylo bezpiecznie i mysle ze wiekszosc wie jak,napewno wie to madry strach ;)
to bardzo indywidualna sprawa jak to robic zeby bylo bezpiecznie i mysle ze wiekszosc wie jak,napewno wie to madry strach ;)
http://koszulekup.pl Koszule meskie i krawaty sklep internetowy
a ja uważam ,że kazdybiker musi kiedyś wszystkiego spróbować,przechodzi przez DH,Freeride,Dirt,4x,street (czasem moze Bmx)
Kurde, mało wiem widać ... nie ma mówisz teamu Karpiel ?? no ale skoro tak to ta firma jest dziwna...te ramy kosztują 2 razy tyle co inne zjazdówki(owszem inne nie mają startu do nich),
ale Karpielowi sie chyba nie opylają już takie ceny, tak jak napisało pare osób wyżej ludzie jezdzą tak jak zawodowcy na filmach...starają sie ich naśladować itp.Wg mnie Karpiel stracił juz na popularności. Nie ma juz takich filmów jak Down, DOuble Down,NWD sie strasznie zmieiły,ten sport idzie w inną strone: np niech ktoś sobie obejrzy:Down,Ride to the hills, a potem NWD5,6 ... widać jak sie to wszystko zmieniło... teraz dropy skacze się na idealnie utwardzone lądowanko na santa cruzie (koniecznie z bomberem 888) , a nie na 30kg "ugniataczach" ... zamiast UTAH jest Whistler
Kurde, mało wiem widać ... nie ma mówisz teamu Karpiel ?? no ale skoro tak to ta firma jest dziwna...te ramy kosztują 2 razy tyle co inne zjazdówki(owszem inne nie mają startu do nich),
ale Karpielowi sie chyba nie opylają już takie ceny, tak jak napisało pare osób wyżej ludzie jezdzą tak jak zawodowcy na filmach...starają sie ich naśladować itp.Wg mnie Karpiel stracił juz na popularności. Nie ma juz takich filmów jak Down, DOuble Down,NWD sie strasznie zmieiły,ten sport idzie w inną strone: np niech ktoś sobie obejrzy:Down,Ride to the hills, a potem NWD5,6 ... widać jak sie to wszystko zmieniło... teraz dropy skacze się na idealnie utwardzone lądowanko na santa cruzie (koniecznie z bomberem 888) , a nie na 30kg "ugniataczach" ... zamiast UTAH jest Whistler
tak nachłopski rozum to moda sie zmienia, tak samo jest z rowerami. kiedys skoczyc duzego dropa to bylo cos. moim zdaniem skoczyc dropa powyzej 10 m. to juz jest sie gigantem, ale ludziom znudzilo sie spadanie z wysokosci. teraz wszyscy chca sprobowac czegos nowego. do swojego latania dokladaja technike i łączą dirt z ostrym frreirdem. mnie osobiscie bardzo sie to podoba. ale jest tak jak napisal ktos wyzej. kazdy robi to co lubi. jedni kochaja wilkie dropy i skacza je, inni natomiast lubia dolozyc do tego troche techniki bo dla nich jest to nowe wyzwanie. pomyslcie co by bylo gdyby z roku na rok w kazym nwd byly tylko wielkie dropy. czasy sie zmieniają, jakies 6 lat temu malo komu przez mysl przeszlo zeby na dropie wykrecic 360. dzis jest juz to realne bo postep technologiczny idzie radykalnie do przodu. i fajnie ze jest taka tolerancja! inni robia to, inni tamto. i wlasnie to jest fajne w tym sporcie. przykladem są tu osoby ukazane w nwd. przekroczyli granice strachu, ktora jest juz bardzo napieta. inni zobaczyli ze da sie polaczyc te tricki i probuja to robic. ktos kiedys musial przeciez zrobic pierwszego backflipa czy takie tam. jestem pewien ze za kilka lat, moze nawet w nwd7 beda akcje jak to niektorzy robia backflipy na dropach. to jest mega!czlowiek uczy sie przez cale zycie. co roku bikerzy z calego swiata ogladajac nwd są pod wrazeniem tego co wyczyniaja barecloth czy inne sławy. caly swiat rowerowy podąża w tym kierunku, aby robic to co inni. w tym przypadku przykladem sa tu gwiazdy kolejnych odcinkow nwd.
niech kazdy robi co chce i bedzie git:) pozdr i do zobaczenia na szlaku...:D
niech kazdy robi co chce i bedzie git:) pozdr i do zobaczenia na szlaku...:D
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
-
- Kontakt:
jak 6 nie zrobila na mnie wrazenia, moze pod wzgledem technicznym filmu to jeszcze, to 7 raczej mnie nie ruszy, bo oni nie pokaza juz nic nowego.
wszystko bedzie tylko nieziemsko zwolnione, beda latali dropy z tailwhipami i w kazdym ujeci na innym juz rowerze...
nwd stalo sie starsznie komercyjne :/
wszystko bedzie tylko nieziemsko zwolnione, beda latali dropy z tailwhipami i w kazdym ujeci na innym juz rowerze...
nie pokazują nic nowego ? na którym NWD widziałeś backflip 360, tailwhip 360, czy backflip + 1 foot can can ? a może 720 gdzieś wcześniej na MTB widziałeś ? sory ale głupoty gadaszlizzard king pisze:jak 6 nie zrobila na mnie wrazenia, moze pod wzgledem technicznym filmu to jeszcze, to 7 raczej mnie nie ruszy, bo oni nie pokaza juz nic nowego.
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
normalnie o tej porze wożę się na dworze
nie no,akurat NWD 6 jest dobre. Tor z NS freeridowy(Simmons,Watson,Schley). No i głównie rozwinął sie dirt.Ale Bendera zastępuje koleś który w sumie robi to samo co Josh,chodzi mi o Dunnea(chodz go nie lubie bo sie za bardzo podnieca tym co ustoi). Pierwszy raz , na końcu(gdzie pokazują zawsze kogoś wybitnego) pokazali chłopaka który jezdzi w dircie. Mulishia twist Cowana , 360+tailwhip ,tailwhip z wallridu,720 Basagoitii... ale i tak fajniej ogląda mi sie DOuble Downa, tam wszystko jest zaje.biste i nie musze przewijać jakichś części.
A tak wogole to np Hell track z NWD2 był duuzo większy niż ten tor na którym w NWD6jezdzi Cowan i Basagoitia. Wogole kiedyś wszystko było brzydsze ale w.yQrwiście wielkie... Osobiśice jakbym musiał komuś pokazać o co chodzi w tym sporcie to pokazałbym mu na początek NWD 2 bo w tym filmie jest wszystko(i to za.jebiście duze i extremalne)
A tak wogole to np Hell track z NWD2 był duuzo większy niż ten tor na którym w NWD6jezdzi Cowan i Basagoitia. Wogole kiedyś wszystko było brzydsze ale w.yQrwiście wielkie... Osobiśice jakbym musiał komuś pokazać o co chodzi w tym sporcie to pokazałbym mu na początek NWD 2 bo w tym filmie jest wszystko(i to za.jebiście duze i extremalne)
nie prawda... 888 działa zajebiście ,ale jak jest dobre, idealne lądowanie, przyparz sie ze on nawet nie dobija się na tym 10 m z Adidas Slopestyle(idealny kąt, miękkość, wszystko super ) myśle ze jakby miał Apocalypse z Risse Bendera to odczułby tego dropa jak skok z krawężnika.lizzard king pisze:jak zoabczylem wczoraj nwd 6 to myslalem, ze padne, jak oni sie tam rozjebywali na tych 888
o kurde jak to wygladalo...
wiekszosc gleb (takie odnioslem wrazenie) bylo nie przez brak umiejetnosci tylko przez wlasnie to nowe cudenko, ktore jakos tak sie w ziemie wciskalo, nie wiem jak to opisac, ale wyglodalo to tak, jak by sie umyslnie wywalali co poniektorzy naciskajac przedni hampel...
"landing is like landing on caveman" <- cytat Bendera na temat lądowania pod Jah dropem ...
-
- Kontakt:
Nio i ja sie zgadzam z kazdym po trochu.
Ja z kolei np lubie po prostu te stare wielkie rowery.
Lubie jak spadam poczuc jak pod moimi juz probojacymi stlumic nogami ugnie sie jeszcze kolejne 30 cm :) To jest po prostu bardzo przyjemne.
Tak samo kiedy sila odsrodkowa wciska rower na stromych ostrych zakretach z naturalnymi bandami, czy kiedy w gorach lece po kamolach a one wydaja sie byc lekko dziurawym dywanem, patrze sobie jak koleczko ciagle podskakuje, podziwiam widoki.
Ja to uwielbiam :)
Maly lekki rower nie dalbymi juz tej radosci...
Proste ;]
Niech kazdy robi to co lubi i da robic to innym, ot co :)
Ja z kolei np lubie po prostu te stare wielkie rowery.
Lubie jak spadam poczuc jak pod moimi juz probojacymi stlumic nogami ugnie sie jeszcze kolejne 30 cm :) To jest po prostu bardzo przyjemne.
Tak samo kiedy sila odsrodkowa wciska rower na stromych ostrych zakretach z naturalnymi bandami, czy kiedy w gorach lece po kamolach a one wydaja sie byc lekko dziurawym dywanem, patrze sobie jak koleczko ciagle podskakuje, podziwiam widoki.
Ja to uwielbiam :)
Maly lekki rower nie dalbymi juz tej radosci...
Proste ;]
Niech kazdy robi to co lubi i da robic to innym, ot co :)
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... mage=35925
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... mage=34729
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... mage=65380
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... mage=65379
to jest dopiero ktoś... przy nim nie ma kontrowersji...Monster-T miazdzy...
!!!!!sory za 3 posty pod rząd!!!!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... mage=34729
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... mage=65380
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... mage=65379
to jest dopiero ktoś... przy nim nie ma kontrowersji...Monster-T miazdzy...
!!!!!sory za 3 posty pod rząd!!!!!
-
- Kontakt:
miałem okazję jezdzić pare razy na fullach 200 X 200
Wiem o co chodzi MaxDamage :) to jest zajebiście fajne. Też wole 30kg krowy. Chociażby dlatego ,że to kozacko wygląda, inaczej jeżdzi, giba sie jak huśtawka i ludzie sie na to mogą też popatrzeć bo nie wiedzą co to jest:Ptyle ,że w moich rejonach nie ma duzo Dh, mamy za to tor do 4x więc na fullu tu sie nie wyszaleje. Ale i tak chciałbym mieć jeszcze jakiegoś fulla. W tym ze mozesz sobie popodziwiać takie widoki i jechać na siedząco przez większość tras do to Ci akurat zazdroszcze :P a tak wogole to skąd sprowadziłeś tego Armiego ?? I za ile ??
Wiem o co chodzi MaxDamage :) to jest zajebiście fajne. Też wole 30kg krowy. Chociażby dlatego ,że to kozacko wygląda, inaczej jeżdzi, giba sie jak huśtawka i ludzie sie na to mogą też popatrzeć bo nie wiedzą co to jest:Ptyle ,że w moich rejonach nie ma duzo Dh, mamy za to tor do 4x więc na fullu tu sie nie wyszaleje. Ale i tak chciałbym mieć jeszcze jakiegoś fulla. W tym ze mozesz sobie popodziwiać takie widoki i jechać na siedząco przez większość tras do to Ci akurat zazdroszcze :P a tak wogole to skąd sprowadziłeś tego Armiego ?? I za ile ??
lizzard king pisze:jak 6 nie zrobila na mnie wrazenia, moze pod wzgledem technicznym filmu to jeszcze, to 7 raczej mnie nie ruszy, bo oni nie pokaza juz nic nowego.
w 7 bedzei backflip z tailwhipem i coś co zapewnie nam sie nie śniło...