MOJA nagrywarka DVD
MOJA nagrywarka DVD
Pytanie brzmi: czy da sie zabezpieczyc nagrywarke haslem/programem, zebym tylko ja z niej mogl korzystac? Nie chodzi mi o zabezpieczenie typu hasło na NERO, tylko chodzi mi nagrywarke jako dysk. Zeby nie bylo, ze ktos zainstaluje sobie inny program i bedzie nim dzialal jak bedzie chcial. Da sie odciac na haslo partycje HDD, ale nie wiem czy da sie nagrywarke. Troche szukalem w necie (np tweak.pl) ale sie nie doszukalem. Ma ktos jakis pomysl? Zadawanie pytania na forach komputerowych mi nie odpowiada, bo sa tam kolesie co uwazaja siebie za niewiadomo co i olewaja.
z gory dziekuje
z gory dziekuje
ja mam nagrywarke dvd ktora wiecej czasu spedza w kompie kumpla niz w moim i on wiecej dvd nagrywa na niej, ostatnio sie nawet spalila i teraz dostalem na gwarze nowa lepsza i dalej on z niej korzysta mimo tego ze nie placil ani grosza
ale jak ktos jest pazerny to inna sprawa
pozdro i oby ci nikt nie pomogl!
(NIE POMAGAJCIE MU!)
ale jak ktos jest pazerny to inna sprawa
pozdro i oby ci nikt nie pomogl!
(NIE POMAGAJCIE MU!)
20 inches isn't a crime
To nie chomikowanie, skoro moj nie do konca normalny brat nie chce sie dorzucic, a pirat z niego jakich malo i w pol roku mi zajezdzi nagrywarke, to co to za interes? To nie jest kwestia pazernosci, nie bede pracowal i robil prezentow komus takiemu.
Da sie systemowo lub programem zablokowac dostep do dysku twardego, nie wiedzialem co z dvd. Ale raczej tutaj odpowiedzi nie dostane, szkoda, jednak nie to forum:) z zewnetrzna dvdrw to srednio, bo mam usb 1.1
Da sie systemowo lub programem zablokowac dostep do dysku twardego, nie wiedzialem co z dvd. Ale raczej tutaj odpowiedzi nie dostane, szkoda, jednak nie to forum:) z zewnetrzna dvdrw to srednio, bo mam usb 1.1
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zakladasz konto usera. Na istniejace admninistratora zakladasz haslo. Wylaczasz konto goscia. Z konta administratora mozesz:
1. wylaczyc naped (pomysl Inur'a)
2. Zabrac uprawnienia dla konta user do napedu
3. w narzedziach administracyjnych wylaczasz dostep do napedu dla danego usera
4. Zakladasz haslo na biosie i odlaczas naped (zawsze mozna zresetowac haslo przez odpiecie baterii).
Pierwsze 3 tez maja ogranieczenia - wystarczy NT password recovery.
Niestety jak ktos jest kumaty znajdzie obejscie - ale zawsze bedzie widac ze grzebal (brak hasla/inne haslo na biosie i koncie admina)
1. wylaczyc naped (pomysl Inur'a)
2. Zabrac uprawnienia dla konta user do napedu
3. w narzedziach administracyjnych wylaczasz dostep do napedu dla danego usera
4. Zakladasz haslo na biosie i odlaczas naped (zawsze mozna zresetowac haslo przez odpiecie baterii).
Pierwsze 3 tez maja ogranieczenia - wystarczy NT password recovery.
Niestety jak ktos jest kumaty znajdzie obejscie - ale zawsze bedzie widac ze grzebal (brak hasla/inne haslo na biosie i koncie admina)
Nie badz gnidom poczuj freedom
-
- Kontakt: