DunCon - co jest z wami?!
DunCon - co jest z wami?!
Yo!!! Krąży plotka po narodzie, że DunCon spawa ramy w Mielcu (bo tanio)... nie wiem czy to prawda bo wsumie ciagle DunCon mowi ze ramki sa spawane na Taiwanie... wkażdym razie coś tu śmierdzi i trza by to było sprawdzić. Coś wogóle DC się noga poślizneła... od marca słyszę że Mastiffy już niedługo wchodzą do sprzedaży... faktycznie... jeden już jest (ten pierwszy na świecie)... ale gdzie jest reszta?! A naprzykład co z kolorami... ponoć już ramki nie będą malowane w Krakowie tylko na Taiwanie... ale jak mają być malowane na Taiwanie skoro niektorzy mowia, że je w Mielcu spawają... wysyłają z Mielca do Taiwanu bo tam jest tańszy lakier?! Kurde... wkurzające są te akcje DC... mówią "tak", a robią "nie"... czyli dużo mówią, a mało robią... może się kiedyś doczekam ramki DC, która będzie zrobiona na czas (nie zaokrąglając do 3 miesięcy), w jakim chce kolorze, zrobiona tam gdzie trzeba... i nie będzie żadnych ściem "marketingowych", że już wchodzą do sprzedarzy... Wszystkich znawców i jeźdzców DC proszę o udzielenie mi informacji o DC - czy dalej są godną zaufania firmą mimo opoźnień? czy po wejściu do UE schodzą na psy jak większość polskich firm?! Niech moc będzie z wami!!!
wiesz co pieprzysz bez reszty. mam ich rame. na pudle ktore przyszlo z nia sa apisy po tajwansku oraz "MADE IN TAIWAN". troche wiary czlowieku w ludzi! a po za tym przyjmijmy(teoretycznie) ze to co mowisz jest prawda(bardzo malo prawdopodobne) to za przeprzoszeniem co qurwa z tego?? co mnie obchodzi skad jest, gdzie malowana itd. mnie obchodzi zeby byla wytrzymala i tyle.
-
- Kontakt:
Wiesz co gadasz bez sensu!!!
Po pierwsze ramy na 100% nie są spawane w mielcu (wystarczy zobaczyć na jakośc wykonania tych ram) poza tym jak masz napisane MADE IN TAIWAN to nawet ***** wiedział by o co chodzi ;]...Co do malowania to wiem ze są malowane w Krakowie (przynajmniej moja tosa była).Jak wejdziesz do Headshoopu DUNCONA (Krakow) i bedziesz miał farta na dostawe ram to zobaczysz ze nie są one wogóle pomalowane....co najwyrzej podkład bez lakieru...Ogólnie polecam specjalną kolorystyke ram (zajebiste!!).
Co do wysyłek ram to nie wiem jak z nimi jest ponieważ sam osobiście odebrałem rame ze sklepu i czekałem moze na nią z 2-3 dni??!!
A wogóle to czy ktoś ramy na 2003 2004 złamał (poza paroma wyjątkami ??)...z tego co wiem Mielce łamią sie po 2/3 miesiącach ostrej jazdy..taka ramka jest odrazu do wyżucenia...Duncon jak mówiłem zajebiście spawa ramy i wogóle jest to inny materiał niż ten w mielcu.
Pozatym wykonanie takich ram w polsce raczej jest nie mozliwe....:)
TAIWAN RULEZ :D:D
Po pierwsze ramy na 100% nie są spawane w mielcu (wystarczy zobaczyć na jakośc wykonania tych ram) poza tym jak masz napisane MADE IN TAIWAN to nawet ***** wiedział by o co chodzi ;]...Co do malowania to wiem ze są malowane w Krakowie (przynajmniej moja tosa była).Jak wejdziesz do Headshoopu DUNCONA (Krakow) i bedziesz miał farta na dostawe ram to zobaczysz ze nie są one wogóle pomalowane....co najwyrzej podkład bez lakieru...Ogólnie polecam specjalną kolorystyke ram (zajebiste!!).
Co do wysyłek ram to nie wiem jak z nimi jest ponieważ sam osobiście odebrałem rame ze sklepu i czekałem moze na nią z 2-3 dni??!!
A wogóle to czy ktoś ramy na 2003 2004 złamał (poza paroma wyjątkami ??)...z tego co wiem Mielce łamią sie po 2/3 miesiącach ostrej jazdy..taka ramka jest odrazu do wyżucenia...Duncon jak mówiłem zajebiście spawa ramy i wogóle jest to inny materiał niż ten w mielcu.
Pozatym wykonanie takich ram w polsce raczej jest nie mozliwe....:)
TAIWAN RULEZ :D:D
-
- Kontakt:
po czesci ma racje- i po czesci wie to ode mnie a mianowicie :
mastiffy sa malowane na Taiwanie.pierwsza partia mastiffow (ktora jest juz sprzedana) byla malowana jeszcze w colorex'ie ale druga jest juz malowana na Taiwanie.Przynajmniej tak twierdzi Dominik z DC :)
mastiffy sa malowane na Taiwanie.pierwsza partia mastiffow (ktora jest juz sprzedana) byla malowana jeszcze w colorex'ie ale druga jest juz malowana na Taiwanie.Przynajmniej tak twierdzi Dominik z DC :)
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Popierwsze panowie: "budka", "MD005", "KFP"... nauczcie się czytać! Nie napisałem, że JA MÓWIĘ jak jest z Mielcem, tylko co I-N-N-I mówią - ale co to za różnica, problemy z czytaniem ze zrozumieniem ma co 3 polak;]
A co do malowania na Taiwanie to sie zapytajcie Dominika z DC, on chyba wie więcej niż wy o malowaniu tych ram;]
Dobra, temat zamknięty, widze, że tu każdy wie swoje i każdy ma co innego do powiedzenia - tak powstaja bajki... Ale sami przyznacie, że opowiadanie przez DC bajek od 3 miesięcy, że Mastiffy już są to jest farmazone;/
A co do malowania na Taiwanie to sie zapytajcie Dominika z DC, on chyba wie więcej niż wy o malowaniu tych ram;]
Dobra, temat zamknięty, widze, że tu każdy wie swoje i każdy ma co innego do powiedzenia - tak powstaja bajki... Ale sami przyznacie, że opowiadanie przez DC bajek od 3 miesięcy, że Mastiffy już są to jest farmazone;/
moj ojciec mial tose inu ale zamowil 18 a potrzepowal 16 i niechcialo mu sie czekac to kupil a-zona!!! wracajac do tematu przekret w dunconie bylz malowaniem bo one byly malowane juz na taiwanie i oni w krakowie zdzierali ten lakier i malowali na nowo!!!! A pozatym na 100% sa malowane w krakowie bo jak ojciec zamawial (byla juz w krakowie) to jak raz pomalowali to sie naklejki rozpuscily i musieli ja malowac jeszcze raz!!!:P
POZDRO
POZDRO
http://www.pinkbike.com/photo/2232705/ some new stuff
Oh yeah... ale z was lamy... nikt nic nie wie o mielcu o DC, ale sie wypowiada. Ciagle tylko widze "a ja slyszalem ze mielec....." LOL!!!!!!!
A wiec co do tego czy jest to robione w mielcu.... toto nie jest;P Z tego co sie orientuje mielec takiego CNC nie ma (tylko zwykla "kostke")... Jesli chodzi o wytrzymalosc. To jest kilka osob co ma juz dlugo mielce i nic im sie nie dzieje (sam jezdze w trialu na mielcu i nic mu nie jest i nie zapowiada sie zeby mialo sie cos mu stac). Jakosc spawow tez nie jest zla. Porownywalem z DC amstaffem i duzej roznicy nie bylo... Na przelomie ostatniego roku ich jakosc uslug sie dosc poprawila. Choc wciaz zdazaja sie przypadki krzywych ram (kolega wysnuł teorie, ze jesli zamowi sie w piatek (wiadomo gorzalka itp...) to rama bedzie krzywa, ale jak np. we wtorek to wszystko bedzie zajebiscie).
no... wiec sie nie dopierdalac az tak do mielca bo oni sie staraja co raz lepiej robic (jak dasz w lape to na 100% bedzie wszystko gut), a szczegolnie nie gadajcie o ich jakosci gdy ich nawet nie widzieliscie!
A wiec co do tego czy jest to robione w mielcu.... toto nie jest;P Z tego co sie orientuje mielec takiego CNC nie ma (tylko zwykla "kostke")... Jesli chodzi o wytrzymalosc. To jest kilka osob co ma juz dlugo mielce i nic im sie nie dzieje (sam jezdze w trialu na mielcu i nic mu nie jest i nie zapowiada sie zeby mialo sie cos mu stac). Jakosc spawow tez nie jest zla. Porownywalem z DC amstaffem i duzej roznicy nie bylo... Na przelomie ostatniego roku ich jakosc uslug sie dosc poprawila. Choc wciaz zdazaja sie przypadki krzywych ram (kolega wysnuł teorie, ze jesli zamowi sie w piatek (wiadomo gorzalka itp...) to rama bedzie krzywa, ale jak np. we wtorek to wszystko bedzie zajebiscie).
no... wiec sie nie dopierdalac az tak do mielca bo oni sie staraja co raz lepiej robic (jak dasz w lape to na 100% bedzie wszystko gut), a szczegolnie nie gadajcie o ich jakosci gdy ich nawet nie widzieliscie!
Trial... that's my life
ta oczywiscie, jak ja mam problemy yasiu z czytaniem ze zrozumieniem to cie chyba pieprznel*. A tak na serio to Ty masz chyba klopoty ze swoim mozgiem, o ile jest. dobrze ktos juz powiedzial, po cholere piszesz takie plotki? zmienia cos? sa interesujace? maja wplyw na jakosc? nie! no to sobie koles daruj i nie zasmiecaj forum takimi "ciekawostkami" bo ja na to leje, jak pewnie wiekszosc osob, salut
Wsumie FoxRacer ma racje! A co do Ciebie "budka", skoro tak na wszystko lejesz to poco coś tu piszesz? Ja tylko napisałem co INNI mówią (a to świadczy o interpretacji textu na 5+, nie?!), i nie JA puszczam plotki, tylko przekazuje co słyszałem żeby inni się wypowiedzieli żeby dana plotkę zlikwidować!!! dedukcja? Jeżdzijcie sobie na DC i Mielcach, a mi dajcie spokoj... i nauczcie sie czytać, to nie jest trudne, a dużego wysiłku nie wymaga;]
Niech wszystkim fanom DC jezdzi się zajebiście - bez zrzędzenia, a Mielcakom równie dobrze;)
NARAAAAAAA
Niech wszystkim fanom DC jezdzi się zajebiście - bez zrzędzenia, a Mielcakom równie dobrze;)
NARAAAAAAA