Zadanie z anglika
wcale nie uwazam ze jestes kiepski, wrecz przeciwnie jak na 1 kalse liceum to calkiem niezle :), ja tylko poprawilem niektore bledy abys Ty i inni ich nie polelniali wiecej :)
A co do autora watku to lepiej by bylo abys najpierw sie naprodukowal a my poznies bysmy to sprawdzili, o wiele lepiej na tym wyjdziesz....
A co do autora watku to lepiej by bylo abys najpierw sie naprodukowal a my poznies bysmy to sprawdzili, o wiele lepiej na tym wyjdziesz....
Sebonk-moj post nie byl skierowany do dhcyca ;).Ja przeciwko krytyce konstruktywnej pod moim adresem nic mam :).Co do was taken-wlasnie nie bylem pewien wiec zauwaz ze napisalem drugiego posta ze moze byc was taken :).
Co do mojego wymadrzania sie-wlasnie wiem ze taki sens wyplywa z mojego posta,ale juz go nie chce edytowac.Mimo ze chodzilo mi o pokazanie dhcycowi ze czlowiek mlody rowniez moze wladac angielskim ;).
Pozdrawiam
Co do mojego wymadrzania sie-wlasnie wiem ze taki sens wyplywa z mojego posta,ale juz go nie chce edytowac.Mimo ze chodzilo mi o pokazanie dhcycowi ze czlowiek mlody rowniez moze wladac angielskim ;).
Pozdrawiam
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
piotrex pisze:dhcyc-ja jestem w tej chwili w 2klasie liceum i jesten na poziomie cae.wiesz o co chodzi?nie?to sobie sprawdz w necie.egzaminy british council.
a jak bylem w 2 klasie gimnazjum to kilka osob z mojej klasy zrobilo sobie fce..bez wiekszego wysilku...co Ty na to?
chyba twoja klasa na tym poziomie jest, a FCE moze zdalo kilka osob z twojej
ale ty raczej nie, bo wydaje mi sie ,ze osoby po FCE zdanym nawet na C
nie robia takich bledow jak:
piotrex pisze:On this photo
piotrex pisze:people,who loves this kind of mountain cycling
i taken nie lepiej brzmi tylko jest jedyna mozliwoscia,piotrex pisze:This picture was took during
wydaje mi sie ze osoby na poziomie CAE powinny wiedziec ze w stronie biernej uzywa sie 3 formy czasownika
te bledy co robisz nie sa raczej spowodowane zly samomopoczuciem tylko niedouczeniem, wiec sie tak nie chwal
bo to tak jakbym napisal babce od polaka w zadaniu "poszłem kupi marchefke" i tlumaczylbym sie zlym samopoczuciem
.........hmmmm......e... tam....smiejmy sie:)
Bleee, no to mnie żle zrozumiałeś :P Nie twierdze, że w 1 lic nie umie się języka. Poziom jaki ma się w tej klasie powinien pozwalać na w miarę swobodne porozumiewanie się z innymi englishmenami :p Chodziło mi o to, że LinksFR zapodał całkiem ładną wypowiedż, ktra nie koniecznie jest na poziome właśnie 1 lic. Jak się postarać i trochę dłużej posiedzieć, to się napisze...zresztą co tu dużo gadać. Nie znamy wieku autora postu, więc o co się kłucić... :P
http://dhcyc.pinkbike.com
I co do pisowni...na pewno każdy z Was robi błędy, wynikają z nawyków, wmówienia sobie (do niedawna myślałem że będzie you would better, a jest you had better), czy braku ćwiczeń...trudno je wyeliminować i w naszym wieku one poprostu będą.. :P Ja bym chciał jechać do Anglii czy USA na jakiś okres czasu i tam się uczyć w codziennym zyciu...to chyba najlepsza szkoła :D
http://dhcyc.pinkbike.com
Dzieci, uspokójcie hormony. Gość sam powinien napisać pracę, albo przynajmniej sprawdzić to co dostał i tyle. Skończcie już prowadzić dyskusję, z której nic na dłuższą metęnie wyniknie.
piotrex, This picture has been taken chyba jeszcze bardziej pasuje; people who love (bez s a końcu)
i to tyle, a autor tematu niech się zabierze do roboty, a nie szuka pomocy po ludziach. Na maturze nikt Ci nie pomoże, a opisywanie obrazka jest podstawą na ustnym podstawowym i przydatne na rozszerzonym.
piotrex, This picture has been taken chyba jeszcze bardziej pasuje; people who love (bez s a końcu)
i to tyle, a autor tematu niech się zabierze do roboty, a nie szuka pomocy po ludziach. Na maturze nikt Ci nie pomoże, a opisywanie obrazka jest podstawą na ustnym podstawowym i przydatne na rozszerzonym.
Jacor-czy ja mowie ze to nie sa bledy?Owszem sa,a co do zrobienia zdjecia to wstyd sie przyznac,ale robilem to tak na pamiec ze nie pomyslalem ze to jest strona bierna...;p
has been taken chcialem dac ,ale nie bylem pewien czy to poprawne...
co do on-no to jest spolszczenie.sprobuj napisac cos po angielsku myslac o czyms innym.
a tak btw-nikt nie jest idealny.jakbym sie nad tym skupil,napisalbym pewnie bardziej sensownie i poprawniej.nie mowie poprawnie bo tak nigdy nie pisze.tyle ze moje bledy nie zmieniaja sensu zdania,jak np witch...
has been taken chcialem dac ,ale nie bylem pewien czy to poprawne...
co do on-no to jest spolszczenie.sprobuj napisac cos po angielsku myslac o czyms innym.
a tak btw-nikt nie jest idealny.jakbym sie nad tym skupil,napisalbym pewnie bardziej sensownie i poprawniej.nie mowie poprawnie bo tak nigdy nie pisze.tyle ze moje bledy nie zmieniaja sensu zdania,jak np witch...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
dhcyc
dzeki za pochwale :P
dla sprostowan wszelakich:
jestem w 2 LO i tez na CAE :P
a bledy jasne ze kazdy robi, jak sie uczysz juz XY lat to czasem zapominasz rzeczy ktorych uczyles sie ze trzy lata temu... to nie jest jezyk ktory caly czas odswiezasz porozumiewajac sie w nim na codzien, czasem przez neta czy w tv cos ale nie nonstop wiec zapominanie jest naturalne
btw piotrex zamierzasz robic CAE? :P ja nawet firsta nie zrobilem bo w tym wieku rzaden z nich sie nie przyda na nic... na CPE pojde odrazu gdzies na koncu studiow :P
dzeki za pochwale :P
dla sprostowan wszelakich:
jestem w 2 LO i tez na CAE :P
a bledy jasne ze kazdy robi, jak sie uczysz juz XY lat to czasem zapominasz rzeczy ktorych uczyles sie ze trzy lata temu... to nie jest jezyk ktory caly czas odswiezasz porozumiewajac sie w nim na codzien, czasem przez neta czy w tv cos ale nie nonstop wiec zapominanie jest naturalne
btw piotrex zamierzasz robic CAE? :P ja nawet firsta nie zrobilem bo w tym wieku rzaden z nich sie nie przyda na nic... na CPE pojde odrazu gdzies na koncu studiow :P
http://bodzio.pinkbike.com/
On this beautyfull photy we can see proboble a THomas Vanderham which is making a very difficult bike trick named "no hander: suicide". The photo has been taken on the freeride competition sponsored by Red Bull a named Red Bull Rampage on the american desert but i don't now exactly where. Thomas is flaying on the Rocky Mountain bike RMX with rear fork from FoX factory. He is waring a typical bike dress wich include: helmet, gloves, bodyguards, jersey and shorts from his sponsors. In the background we can see a Great Canion surrounded by spectators and photoreporters from allover the world. In the day of the competitons weather not let down and it is very, very beautyfull, the sky is clear from clauds, and the sun is shining very intesive making a very hot air. I have to add, that since this year Rampage competitions has been stooped a cause of too many sirious accidents.
Podkreślam fakt iż jestem dyzlektykiem...
Podkreślam fakt iż jestem dyzlektykiem...
http://www.pinkbike.com/photo/924780/
naaakurwiaj!
naaakurwiaj!
beautifulKrakus_dh pisze:beautyfull
w sensie zdrobnienie? :PKrakus_dh pisze:photy
probablyKrakus_dh pisze:proboble
<bez 'a'> THomas Vanderham who isKrakus_dh pisze:a THomas Vanderham which
is
bike jest niefunkcjonalne, raczej called niz namedKrakus_dh pisze:bike trick named
bez 'a' przed 'named'Krakus_dh pisze:freeride competition sponsored by Red Bull a named Red Bull Rampage
know :PKrakus_dh pisze:i don't now
flyingKrakus_dh pisze:Thomas is flaying
damper (w ang chyba dumper), tylnego widelca nie ma :PKrakus_dh pisze:rear fork
wearing :DKrakus_dh pisze:He is waring
typical bike wearingKrakus_dh pisze:a typical bike dress
whichKrakus_dh pisze:wich
includesKrakus_dh pisze:include:
Great Canion to ten w Colorado :PKrakus_dh pisze:Great Canion
bez 'the' przed competition... no wlasnie bez 's' na koncu :DKrakus_dh pisze:In the day of the competitons
didnt let us down - nie zawodla nas... bez 'us' chyba nie bedzie poprawnie :P /wogule piszac o tym trzebaby caly czas jechac w przeszlosci.../Krakus_dh pisze:weather not let down
'from clouds' zaden anglik by nigdy nie napisal :PKrakus_dh pisze:the sky is clear from clauds
"it's scorching" :DKrakus_dh pisze:and the sun is shining very intesive making a very hot air
suspendedKrakus_dh pisze:Rampage competitions has been stooped
becouse of too many serious accidents. /too many troche nieskladnieKrakus_dh pisze:a cause of too many sirious accidents
Podkreślam fakt iż jestem dyzlektykiem...[/quote]
No offence i bez jakichkolwiek prob wywyzszania sie po prostu nie moglem sie powstrzymac :D zwlaszcza ze napisales ze jestes dyslektykiem wiec chyba nikt poprawiania literowek nie wezmie za nasmiewanie sie :D
pozdro :)
http://bodzio.pinkbike.com/