niezniszczalna PIASTA (tył), jaka???
Cena niezla, ale troche dales dupy kupujac ta wersje. Szykuj juz sie na wydatek kasety XTR, XT, Sram 7.0/9.0 (musi miec pajak) bo Ci zezrze hubshell a na to wtedy gwaranacji nei dostaniesz. Do tego ja bym dokupil funbolts zajebista sprawa przy katowaniu roweru. NO ale cena wg mnie na prawde niezla:) Ciekawe kiedy dostaniesz!:) Moj juz jest w drodze - bedzie za 2 tygodnie w moim domciu:D
Swoja droga zauwazyles, ze on wysyla tylko do UK i Irlandi??
Jestem ciekaw kto w polsce oprocz nas ma;P
Swoja droga zauwazyles, ze on wysyla tylko do UK i Irlandi??
Jestem ciekaw kto w polsce oprocz nas ma;P
Trial... that's my life
ale jak zapewne Foxracer chcialby nadmienic, CK Pink w usa kosztuje 520 dolarow za komplet, a jest to wersja limitowana. skoro kupujesz u kogos kto wysyla tylko do uk, to pewnie masz tam jakas rodzine albo kogos kto ci te piasty wysle do pl. wobec tego kupujac w www.aspirevelotech.com (skad pochodza prawie wszystkie tanie -czyt. niesklepowe- kingi w uk) mialbys rozowe piasty z darmowa przesylka do uk, w identycznej cenie. i tak gratuluje zakupu, tez sie przymierzam do tej piasty tyle ze model bmx.
www.trialshop.pl
aha, no i w tym rzeczonym sklepie placi sie karta, co jest duuuzo tansze niz przelew. druga sprawa to przesylka z uk do polski. z tego co wiem to jest dosc droga. musialbys sie liczyc z cena ok 150zl za wysylke.
sprawdz http://www.parcelforce.com. to najtanszy kurier w uk, na terenie polski wspolpracuje z pocztexem. tyle wiem, ile dla wlasnych potrzeb sprawdzalem - cena przesylki 7kg w trybie euro 48 (3-dniowa przesylka) to okolo 300zl. a ze ceny nie sa liniowe, to za 1kg nie zaplacisz 40zl :|
no i powracajac do kwestii zaplaty - absolutne minimum (np przekaz pocztowy) to okolo 70zl. jesli juz zdecydujesz sie konwencjonalna platnosc to uzyj western union. byc moze kosztuje 2x wiecej ale nie ma nerwow ze cos nie dojdzie albo sie zgubi. tam przelew trwa 2 minuty i jest odbierany osobiscie przez sprzedajacego po przekazaniu mu danych tranzakcji.
troche dupowato wyszlo ci z tymi kosztami, ale skoro piszesz ze nie graja roli to pewnie ci to wszystko jedno :) jak juz chcesz cos kupowac za granica to trzeba sie ustawic.. ja w uk ostatnio kupuje dosc czesto i od momentu zamowienia do otrzymania sprzetu na ogol mija pare dni, a _wszystkie_ dodatkowe koszty zamykaja sie w 10zł.
sprawdz http://www.parcelforce.com. to najtanszy kurier w uk, na terenie polski wspolpracuje z pocztexem. tyle wiem, ile dla wlasnych potrzeb sprawdzalem - cena przesylki 7kg w trybie euro 48 (3-dniowa przesylka) to okolo 300zl. a ze ceny nie sa liniowe, to za 1kg nie zaplacisz 40zl :|
no i powracajac do kwestii zaplaty - absolutne minimum (np przekaz pocztowy) to okolo 70zl. jesli juz zdecydujesz sie konwencjonalna platnosc to uzyj western union. byc moze kosztuje 2x wiecej ale nie ma nerwow ze cos nie dojdzie albo sie zgubi. tam przelew trwa 2 minuty i jest odbierany osobiscie przez sprzedajacego po przekazaniu mu danych tranzakcji.
troche dupowato wyszlo ci z tymi kosztami, ale skoro piszesz ze nie graja roli to pewnie ci to wszystko jedno :) jak juz chcesz cos kupowac za granica to trzeba sie ustawic.. ja w uk ostatnio kupuje dosc czesto i od momentu zamowienia do otrzymania sprzetu na ogol mija pare dni, a _wszystkie_ dodatkowe koszty zamykaja sie w 10zł.
www.trialshop.pl
-
- Kontakt:
to ja mam jakby to powiedzieć troche ułatwioną sprawę ponieważ wlaśnie siedze w York'u w Anglii, wiec za przesyłke wyszło mnie jedynie 5,75 + ubezpieczenie 1,5.
a móglby mi ktoś wytłumaczyć o co dokładnie chodzi z tą kaseta?? z tym pająkiem?? i co to są te funbolts??? xDFoxRacer pisze:Szykuj juz sie na wydatek kasety XTR, XT, Sram 7.0/9.0 (musi miec pajak) bo Ci zezrze hubshell a na to wtedy gwaranacji nei dostaniesz. Do tego ja bym dokupil funbolts zajebista sprawa przy katowaniu roweru.
-
- Kontakt:
funbolts to sa sruby wkrecane w oske, zamiast QR przez to oska jest grubsza = wytrzymalsza, sztywniejsza, a ponadto lepiej trzymaja. A pajak... poczytaj na stronie shimano, powinno byc:) No ale z tego co slyszalem od Inura (mial hugi 240 alu orzech) to jak bedziesz mial skrecana kasete to nie bedzie az tak zle... troche spowolni wzeranie, ale i tak nie zapobiegnie
Trial... that's my life
dynuel skrecana kaseta jest ok, choc troche sie wgryzie. natomiast jak nalozysz luzno zebatki i podkladki, i skrecisz to razem, to bedziesz musial ta kasete mlotkiem usuwac, bo zebatka wgryzie ci sie w beben. mialem ten problem w hugi 240 (tez alu beben). moim zdaniem nie masz sie czym przejmowac.
www.trialshop.pl
no ok za kaseta sie rozejze bo akurat jak na ironie losu, aktualna pogialem ;), ok juz wiem co to jest ten pajak (a polecasz moze jakis konkretny model kasety, do dirtu, streetu .. trialu xD)
a odnosnie tych funbolt'ow to czy chodzi o to???
http://cgi.ebay.co.uk/CHRIS-KING-HUB-UP ... dZViewItem
to bym sobie od razu wzial, ale mam pytanie czy latwo to wymienic i czy potrzebuje jakies specjalne narzedzia??
z gory wielkie dzięki!!!
a odnosnie tych funbolt'ow to czy chodzi o to???
http://cgi.ebay.co.uk/CHRIS-KING-HUB-UP ... dZViewItem
to bym sobie od razu wzial, ale mam pytanie czy latwo to wymienic i czy potrzebuje jakies specjalne narzedzia??
z gory wielkie dzięki!!!
http://dynuel.pinkbike.com
hehe:) Ostatnio przegladalem ta oske, nawet nad nia myslalem, ale wyglada to tak ze te brazowe elementy na brzegach pekaja, nie przeszkadza to jakos szczegolnie, ale jednak jak dla mnie bylby to pewny dyskomfort psychiczny.
a funbolts to wlasnie te srubeczki:)
Co do kasety to nie niee pomoge Ci bo nie bardzo sie znam na kasetach:P Ale mysle ze kazda z nich bedzie dobra
Tak swoja droga, wracajac do tematu niezniszczalnych to polecam jeszcze piasty hope'a, niby zwykly system zapadkowy, ale sa swietnej jakosci i nie ma problemow z gwarancja jak cos (w przeciwienstwie do kinga nie trzeba do nich zagladac). W dodatku wychodzi teraz spejcalna wersja z wieksza iloscia pkt zaczepenia
a funbolts to wlasnie te srubeczki:)
Co do kasety to nie niee pomoge Ci bo nie bardzo sie znam na kasetach:P Ale mysle ze kazda z nich bedzie dobra
Tak swoja droga, wracajac do tematu niezniszczalnych to polecam jeszcze piasty hope'a, niby zwykly system zapadkowy, ale sa swietnej jakosci i nie ma problemow z gwarancja jak cos (w przeciwienstwie do kinga nie trzeba do nich zagladac). W dodatku wychodzi teraz spejcalna wersja z wieksza iloscia pkt zaczepenia
Trial... that's my life