mam taki problem że jak robie 180 na płaskim to mi bardzo często koło wypada z ramyi chociaz jest mocno ściśnięte szybkozamykaczem, moze ktoś z wwas miał takie coś i wie co na to poradzić
mi tez wypadalo, scisnalem je tak mocno ze juz nie wypada, teraz tylko wypadla sruba mocujaca hak po kilku probach i ja zgubilem. teraz tylko szprychy sie luzuja
Jaki masz szybkozamykacz ?? bo duzo jat takich, ze jest plastik kolo tej wajchy i wtedy on sie zgniata i slabiej trzyma kolo, najlepszy jest shimano, bo tego platiku nie ma.
Ja mam shimano i kolo mi nie wypada.
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
ja mam szybko zamykacz i jumpa podlozylem pod niego takie podkladki z haczykiem. W tanich piastach na sruby daja takie cos. Zachaczylem to o rame i nei wypada (dostaneisz w kazdym sklepie rowerowym czesto za free)
kiedys dalem w serwisie do zaplotu kolo na sramie7. odebralem rower, chwile potem zrobilem 180 i gleba bo kolo lekko wypadlo i sie zablokowalo... okazalo sie, ze koles leciutko tylko srecil qr. no ale skrecilem porzadnie i dzialalo dobrze
A tam pierdolicie, ze wystarczy dobrze zcisnąc. Miałem draga 14 i różne kombinacje próbowałem, śruby, podkładki pod szybko zamykacz (shimano) i co... i dupa i tak wypadało. A co się okazało miałem jeden hak lekko wyrobiony w ramie i *****, kółko sie nie bedzie trzymać bo pracuje przód tył i będize wylatywać.
Ja nie iwm jak wy zdacie mature, albo jak zdaliście. Wy kompletnie nie kumacie o co mu chodzi. Czy on sie pytał komu wypada to koło czy jak temu zaradzić. Bo jak na razie większość pisze że jednemu wypada a drugiemy nie. Kogo to do **** interesuje.
Żeby się nie czepiać to ja podejrzewam że masz uszkodzoną rame.
jak miałem poprzednią piaste to zdarzyło się może 2 razy żeby mi wypadło koło ( też mam draga ).... teraz mam ns coaster ss - na nakrętki i nie ma ch uja we wsi :D