Witam forumowiczów!! Potrzebujęwaszej pomocy!! Chodzi o Zadanie...a więc potrzebuję przykłady filmów, piosenek itp. w których treć odbiega od prawdy
np. że polska leży w Afryce itp. przykładem takiego filmu mogąbyć "stygmaty" gdzie mówiąo zakazanej Ewangelii św. Tomasza...którą można kupić w każdej księgarni...
kod leonarda da vinci
100% sciema tylko nie powiem ci nic wiecej hehehe :P ale facet nam na historii wyprowadzil wszystko co i jak wiec napewno sie nadaje
Mam bardzo mądrego nauczyciela ...podajcie jakieś szczególy tej książki bo i tak jej nie przeczytam...poza tym proszę o jeszcze inne propozycje bo potzrzebuje 3 przykłady!!
hm moze moga byc spisane za komuny historie polski? w zadnej poza dokladnie jedna, napisana przez sekretarza kc pzpr, nie ma nic n/t wojen polski z moskwa :P
SOCREALIZM RULEZ!
Pokaż plakaty propagandowe ruskich z lat 50 - 60 i hazła typu "Komunizm - władza radziecka plus elektryfikacja" czy "Bądź czujny wobec wroga narodu" :)))))
Ode mnie dostałbyś 6 jak nic :)
no to dzięi jak na razie wszystkim jak jeszcze coś macie to...
Kiedyś był taki film wojenny amerykański mówiący żę powstanie w warszawie wybychło w 39' ale nie pamięam tytułu...
LinksFR pisze:kod leonarda da vinci
100% sciema tylko nie powiem ci nic wiecej hehehe :P ale facet nam na historii wyprowadzil wszystko co i jak wiec napewno sie nadaje
Moze jednak to powiesz. Wiedza jest po to by sie nia dzielic. Sam jestem ciekaw.
moze jednak nie powiem bo nie wiem
tych dwoch slowek zabraklo do pelnej lopatologicznosci mojej wypowiedzi
gdybym wiedzial to bym powiedzial ale nawet tej ksiazki w reku nie mialem
jak juz napisalem wiem ze jest to 100% fake bo facet nam wytlumaczyl, ale nic wiecej nie wiem o tej ksiazce... jak krakus chce to wykorzystac to musi sobie sam poradzic z wyszukaniem szczegolow, ja podrzucilem tylko pomysl
Z filmów to np. "Enigma" z 2001 roku, gdzie w ogole nie uwzdlędniono roli polskich kryptologów i ich udziału w złamaniu kodu Enigmy.
Jest jeszcze "U-571". Historia prosta - W 1942r amerykanie organizują tajną misję morską, w celu przejęcia enigmy, która znajduje się w niemieckim U-bocie. Pytanie...po co mieli by przejmować takie urządzenie, skoro pierwsza enigma była w posidaniu aliantów już w 1934?
Payaso Trochę tu late...Ale ogólnie dziękuję wam wszystkim, napisałem o gladiatorze, kodzie leonarda i o kłamstwach Katyńskich...ocena 5!! Jeszcze raz wielkie dzięki
P.S. O kodzie leonarda znalazłem na serwisie kosciuł.pl :D