vaxupoto No to shiva możer być troche mało sztywny w zjazdach i fr bo podobno lagi chodza jak chcą... Ale mi to nie przeszkadza i uważam że przy sztywnej osi będzie oki.
Do streetu idealny amor, 150mm troche moze być za dużo.
Nie chciałbyś pomyśleć nad czymś innym, np. sherman albo PIKE?
vaxupoto Rozumiem że masz do wyboru wszystko to co jest na Allegro...:P Bo skąś kojarze te oferty ;]
WYbrałbym PIKE-a bo będzie najbardziej uniwersalny i wytrzyma spokojnie Twoje zastosowania.
Pojedziesz na streeta - ustawiasz 95mm
DH/FR - dajesz na max 140 i jest spox
Posiadałem PIKE SL i dal mnie nawet najniższzy model to amor mistrzostwo!
Był świetny moim zdaniem. Szkoda tylko że ten z Allegro nie ma gwarancji ;/
Ale chyba żaden z tych amorów nie ma.
vaxupoto A nie wiem czemu wszyscy tak wielbią te marzoki, jest jakiś dziwny kult i moda w polsce na MARZOCCHI. nie rozumiem tego, bo wiele innych producentów robi też godne amorki.
vaxupoto Niestety manitou zwaliło sobie opinie tymi stance'ami ale nie mająone nic wspólnego z amerykańskim SHERMANEM!!! Niestety ja mam zwłaszcza uraz przez Black'i. Ale za Shermana bym sięnei obraził ;]
Pike jest godnym polecenia amorkiem zwłaszcza do tak uniwersalnego zastosowania jakie przewidujesz :)
ee.. mi Manitou kojarzy sie z dobrymi Shermanami :D
Jeśli FR i streecik.. to serio zastanawiałbym sie nad Pike. Pod każdy styl jazdy jesteś w stanie go ustawić. Zmienisz mu skok ze 140mm na 95mm w 20sekund. :)
Z150 za bardzo pływa. Nie nadaje sie na uliczne wariacje.
[url=http://images2.fotosik.pl/215/cc7232081b005fca.jpg]..na nowej miejscówce.[/url]
Szczep W sumie i PIKE;i pękają ale ten minimalny procent w żadnym stopniu nie zniechęca mnie do tego amora..;p Moim zdaniem amor bezkonkurencyjny w cenach katalogowych.
shive bierz jest mało sztywno ale trzeba być dość wrażliwym bikerem żeby to odczuć w trakcie jazdy... jest bardzo czuły a jednocześnie praktycznie nieda sie go dobić .... i dość prosty w serwisie (olej, uszczelki , ślizgi)...