Jaki napinacz do Holzfellera DH4
Jaki napinacz do Holzfellera DH4
Mam korbe holzfeller DH4 i zastanawiam się jaki do niej kupić napinacz. Doradźcie mi jaki mam wybrać, taki żeby był dobry freeride'u.
Jakub_89 Myślałem nad nim ale wybrałem Boxguide'a 2005 też na maszynowych.
Moim zdaniem BOP jest naprawde ciekawy ale ten rockring nie jest przykręcany do korby i moim zdaniem będzie to za duże obciążenie na resztę napinacza przez co może sięnp. przuwac albo niszczyć przy glebach.
Boxguide sprawdzony, ewentualnie bierz PM-Socho.
Moim zdaniem BOP jest naprawde ciekawy ale ten rockring nie jest przykręcany do korby i moim zdaniem będzie to za duże obciążenie na resztę napinacza przez co może sięnp. przuwac albo niszczyć przy glebach.
Boxguide sprawdzony, ewentualnie bierz PM-Socho.
A o co chodzi z tym "zamkniętym" prowadzeniem łańcucha bo na jednych aukcjach jest tak napinisane a na innych nie np http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77632874
Jakub_89 pisze:A o co chodzi z tym "zamkniętym" prowadzeniem łańcucha bo na jednych aukcjach jest tak napinisane a na innych nie np http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77632874
Ta plastikowwa "klatka" z góry obejmuje blat od korby, przez co łańcuch nie spada.
Jakub_89 Bierz 2004, tyle ludzi korzysta i jest ok. Jest minimalnie głośniejsze ale ch...z tym i tak w takich rowerach co druga część co jakimś czasie zgrzyta, trzeszczy itp.
W modelu 2004 dostajesz dodatkową tuleje, poza tym rolka jest ruchoma na boki, przez co łańuch lepiej obsługuje całą kasete. 2005 jest jedna standardowa oś i trolka przykecona nieruchomo, można tylko ustalićjej miejsce w 2 płaszczynach, na bumerangu i w szerz ale potem jest stała
W modelu 2004 dostajesz dodatkową tuleje, poza tym rolka jest ruchoma na boki, przez co łańuch lepiej obsługuje całą kasete. 2005 jest jedna standardowa oś i trolka przykecona nieruchomo, można tylko ustalićjej miejsce w 2 płaszczynach, na bumerangu i w szerz ale potem jest stała