Jaki napinacz w singlespeedzie?

Granat
Kontakt:

Jaki napinacz w singlespeedzie?

Post autor: Granat »

Mam obecnie napinacz z przerzutki, ale nie moge go wyregulować i bez przerwy spada mi łańcuch. Prawdopodobnie jest to spowodowane wysłużoną przerzutką, która ma lekkie luzy. Czy można zastąpić to zwykłym napinaczem na widełki ? Moja rama niestety nie ma haków poziomych. Jak inaczej można to zrobić, oczywiście przy jak najmniejszym nakładzie kosztów.
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

Ja bym kupil najtansza przerzutke sisa. Pancerne i mozna latwo na nich singla zrobic. No i przede wszystkim sa tanie ;)

Jesli juz jednak nie chcesz sie bawic w takie rzeczy z przerzutkami, to ktos ostatnio na forum sie chwalil fotkami z ciekawym patentem. Cos jak prowadnica zeby lancuch nie spadal (sam lancuh byl raczej luzny). Poszukaj na forum, albo w ostatnich zdjeciach z pinkbike`a.
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

pasqd niewiem czy o mnie mówisz ale tu masz mojego patenta na singla!! teraz mam bardziej do tyłu przesuniety i jest bardziej napiety!! http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... userid=847
www.ROMED.pl lamusy!
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hmm jest opcja - ze starej przerzutki zostaiasz jedno kulko jedno upierdalasz. skracasz lancuch , przekadasz przez przerzutke (to znaczy ta reszte z jdnym kolkiem) i jakos to powinno dzialac. spojrz na sepca z singlem. albo napinacz dabomba :] taki hand made tez.

point z poziomymi rulez :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Granat
Kontakt:

Post autor: Granat »

dziękówa Cszyvy, Twój patent bez jednego kółeczka narazie się sprawdza, oby tak dalej.

Ktoś z Was stworzył może takie coś:

http://www.insurgents.net/~winstrol/pasek.jpg

Jeśli tak to sprawdza się to ?
Domo
Kontakt:

Post autor: Domo »

Hmm... założyłem kiedyś temat z tym zdjęciem z napędem na pasek- niewiele osób odpowiedziało.

Według mnie będzie spadać.
ODPOWIEDZ