Z150 FR SL czy SHIVER SC 2004 ???

vaxupoto
Kontakt:

Post autor: vaxupoto »

no coz na pewno PIKE nikt z dirt jumperem nie porownuje ;)
KIEŁ16
Kontakt:

Post autor: KIEŁ16 »

pike to jest 140mm, jednopółkowy, boxxer :)
http://crbt.ovh.org/photogallery.php?photo=110 piekny lot na nowym orange

gg:3119933
xXBIKEXx
Kontakt:

Post autor: xXBIKEXx »

xXBIKEXx napisał:
ak sami widzicie jest wiele odmian Z1. Wiele osób zgodzi sie ze mna ze najlepsza prace ma Z1 FR 2003. W kolejnych latach wchodziły coraz to biedniejsze wersje z serii Z1. Jak dla mnie najwieksza glupota jest Z1 FR II 2005 gdyż poasiada on w jednej goleni HSCV(swietny tlumik) a w drugiej SSV(który psuje kompletnie prace HSCV)

No widzisz sam mowisz ze to glupie :)

A ile głupich amorów ma RS?? Reba, Pilot, PIKE bo te amory nie wiadomo do czego sa...

xXBIKEXx napisał:
Jak juz pisałem jeździłem wczesniej na Drop Off II 2004 i na Z1 Wedge 2003 teraz posiadam Z1 FR 2003 i powiem ze wszystkie inne Z1 posiadaja o wiele gorsza prace.

No wlasnie a on chcial kupic z tego co widze nowa z 1 ktora jak mowisz nie chodzi juz tak fajnie.

Małolacie czytaj uważnie bo Z1 SL był tylko w 2004... A co do pracy to ma on i tak lepsza jak PIKE...

xXBIKEXx napisał:
Poza tym PIKE to stosunkowo nowy i drogi(w porównaniu z np. DJ III 2004 z którym jest czesto porównywany)

Nie widzialem takiego porwnania pike sluzy do agresywnego xc enduro i lekkiego fr, a i tak sprawdza sie w ciezkich warunkach :) . A dj do Dirt jumpingu ? :) Wiec to amory do roznych zastosowan.

To mało widziałeś... Wystarczy poczytać na dh-złomie i juz widać co wybrać sherman pike czy DJ...

xXBIKEXx napisał:
i malo tego jeździ w polsce(w porównaniu do DJ) wiec jeszcze poczekajmy rok i zobaczymy ile zacznie sie sypać.

Troche ludzi ma juz pike-i i nie zepsulo sie ich tyle co w tym roku dj z 2005.

Pozatym pike nie jest taki nowy ma ponad rok. Sadze ze juz zostal przetestowany.

Ale ile jeździ DJ a ile PIKE?? Napewno DJ jeździ wiecej a poza tym czemu porównujesz Amor za 800zł z amorem za 1600zł??

xXBIKEXx napisał:
Każdy wie ze przy marzocchi nie trzeba sie bawic w serwis. Poza tym np. taki Z1 FR(2003,2004) Z1 FR I(2005) bedzie lepiej pracować od PIKE(jeździłem i wiem) Przyjemnosc sprawia jazda na rowerze a nie grzebanie przy amorku.

Skoro nie masz rs i jestes fanem marcoka skad wiesz czy trzeba grzebac ciagle czy nie? Ja np nie musze. O tym ktory pracuje lepiej juz nie mowie. Bo ja wole prace pike ;] Hmm skad tyle cieknacych bomberow :>?

Bo mam znajomych co maja RS albo mieli bo przesiedli sie na marzocchi...

A z kad ty wiesz ze marzocchi sie tak psuja?? Podobno jesteś fanem RS?? Ja przedstawiam fakty a ty swoje załosne i dziecinne gadanie...

xXBIKEXx napisał:
Nastepna sprawa jest to ze marzocchi wprowadza ciagle nowe modele. Jak dla mnie to bardzo dobrze bo jaka inna firma zapewni Ci taka róznorodność? Marzocchi ma amorki od turystyki(TXC ECC) przez XC(MX Comp-Marathon) DJ(Dirt Jumper) Street(D-Street 24") Freeride (Z1 FR, 66, Junior shiver) Enduro\all Mountain(all mountain) EX Freeride (66, Junior, Monster, Shiver) tech. DH (888, Super T). Jaka inna firma ma taki wybór amorków??

Rs tez jest duzo tylko widac nie wiedziales katalogow RS zbyt wiele (nie mowie ze jest wiecej) Maniciakow tez sporo. A co do jeszcze jednej rzeczy Dlaczego na zawodach xc najlepsi zawodnicy maja rs a nie takie ,,uniwersalne'' marcoki w zasadzie nie tylko w xc ;]

Chyba tylko w XC a dlatego ze maja sponsorów <hahaha>

A maja jakis amor do Dropów jak Monster i shiwer?? I to juz jest bardzo duzo...

Rozbawiłes mnie<hahaha>
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
vaxupoto
Kontakt:

xXBIKEXx

odpowiedz mi prosze na pytanie z tematu:D

SHIVER czy Z150 FR SL do pit bulla 14"

pozdrawiam
xXBIKEXx
Kontakt:

Z 150 SL ale jak mozesz to kup Z1 150 FR... Pozdro...
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

vaxupoto pisze:w końcu sie odezwał ktos i poprawil opinie marzocchi w tym poscie i nie tylko..

zauwazylem ze w kazdym temacie gdy ktos pyta czy np. Z1Fr2 czy cos podobnego i co wybrać, 3/4 odzywa sie ze PIKE. a czy wszyscy macie to pike? jezdziliscie chociaz na nim? mysle ze polowa z nich nigdy nie jechała na piku....

xXBIKEXx a co bys wybrał?
Shivera czy Z150 fr sl ?

Ja w większości wątków polecam PIKE'a ale zaliczam się do jego byłych posiadaczy. Sprzedałem bo potrzebuje coś więszego...Najchętniej boxxer.
Ale treochę tęsknie za PIKIEM bo to wypasiony amor.

Reszty wypowiedzi nie bede komentował bo to odwieczny spór pomiedzy fanamiu RS a MZ. Ja uważam obie te marki za pionierów. Marzoch wybija się szerszą ofertą, zwłaszcza amorów extreme, ale nie wsyztskie są idealne.
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

xXBIKEXx powiem tylko tak bardzo ty mnie rozbawiles.
Po pierwsze sam nie potrafiles podac kontargumentu na to co mowie nie obrazajac mnie albo nie piszac ze malo widzialem. Po drugie sam chciales porwnywac dj z pikiem (widac jednak ty jest glupi i nei wiesz co piszesz)

A co do teog ze wystarczy poczytac forum tak?
Czyli cala twoja wiedza opiera sie na tym co przecyztales na forum i co Ci koledzy powiedzieli hmm fajnie :)

xXBIKEXx PozdRower dla Ciebie za poprawienie humoru. Milo ze sa jeszcze tacy smieszni ludzie ;]

vaxupoto
Co do twoich pytan: Pytasz co wziasc wiekszosc jest za pikiem, ty nie chcesz pike ale czekasz az ktos Cie zacznie w tym popierac ;] Bezsensu ;]

Re down:
Tylko kto wam ku*** naopowiadal ze w innych amorach trzeba grzebac? Od roku nie mzienilem oleju i nawet nie przetarlem szmatka goleni i chodzi caly czas tak samo ;]
Ssij pento
kajo
Kontakt:

Post autor: kajo »

ktoś ładnie napisał ze przyjemnośc ma sprawiać jazda na rowerze a nie grzebanie w amorku -- dlatego mi sie wydaję że marcochy są lepsze nie trzeba o nie aż tak dbać , czyścić i pieścić ... bierz shive bedzież zadowolony amor jest prawie bezobsługowy ...
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

a mi sie boxxery nie podobaja bo nie wytrzymuja ciezkiego katowania. marcoki to nie cudy techniki, lamia sie...

mowisz ze dje sie lamia ??

ale zoabcz ze na dj 05 ludzie skacza derty, wala niedoloty, niedokrecone 1.8 na flacie, ladowanie w pol xupa... czy na pike'u lataja takie rzeczy?? pojedyncze przypadki
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
konex
Kontakt:

Cszyvy Bo DJ 3 2005 kosztuje 850zł po obnieżce a PIKE SL kosztował 1469zł po przecenie, a do tego trzeba przeplatać koło na QR20. W tym tkwi problem, to dwa nie do końca porównywalne amory.
xXBIKEXx
Kontakt:

Sulring Ja chciałem porównywać PIKE z DJ?? Chyba Cie poryło... Nic takiego nie napisałem a jak tak to przedstaw to...

Co do mojej wiedzy to lepiej nic nie gadaj... Jeździłem na wielu amorkach np. Drop Off 2003 Drop Off II 2004 Z1 FR 2004 Z1 FR 2004 Mr.T(pewnie nawet nie słyszałes o takim amorku) PIKE Sherman Shiver DC i SC DJ III 2003 DJ II 2003 DJ III 2004 Z1 Wedge SASO DH Carbon(pewnie tez nie wiesz co to za amor) RS Boxxer WC Pilot i kilku MX comp(coil i Pro)...

Wiec mysle ze mam wieksze porównanie od Ciebie. Poza tym na rowerze jeżdze od ponad 3 lat(FR) A wczesniej jeździłem w XC

A co Cie obchodzi ze vaxupoto niechce PIKE ani RS?? to jego wybór...

Każdy jeździ na tym co mu odpowiada mi np. PIKE kompletnie sie nie widzi...

Co do usterkowości to tak jak pisałem i pisze Cszyvy(który napewno ma duża wiedze)

Ja podaje jakieś argumenty i dane a nie gadam ze jeżdze na amorku XXX i on jest najlepszy i wszystkie amory tej firmy sa najlepsze... Nie mówie tez ze wszystkie amory marzocchi sa super...

Pozatym porównujesz prace PIKE z praca DJ bo pewnie tylko na takim marcoku jeździłeś... A zapewniam Cie ze każdy model M ma inna prace.

Ile amorów w cenie 800zł ma RS albo Manitou do dirt jumpingu?? Wcale dlatego ludzie kupuja DJ gdyż sa w dobrej cenie

Cszyvy Mi tez sie boxxery nie podobaja przez ich delikatnośc i serwis. I co do użytkowników zgadzam sie z TOBA poza tym PIKE ma sztywna oś a DJ III nie co wpływa na jego wytrzymałośc...

kajo Bo taka jest prawda... Mamy jeździć a nie grzebać w amorku...

Sulring A jakiego ty masz amorka?? Bo z podpisu i zdjec na pinku nie wynika abys mial PIKE a poza tym z Twojej galerii nie wynika abyś coś robił konkretnego na rowerze...

Co do tematu Ja z tych amorków kupił Bym Z1 SL jest to lekki amor do FR Poza tym ma 150mm a nie jak shiwer 100mm wiec lepiej sie nada do wszelkich zjazdów...
konex
Kontakt:

xXBIKEXx Shiver SC 2004 miał 120mm skoku
xXBIKEXx
Kontakt:

konex 2004 miał juz 100mm jeszcze 2003 miały 120mm... albo cos mi sie popiepszylo...

PozdROWER
konex
Kontakt:

xXBIKEXx Chyba raczej Ci się popieprzyło...;]
vaxupoto
Kontakt:

dzieki wszystkim za pomoc,
wybrałem shivera.

bede mial go zaraz po swietach we wtorek ale o tym czy to byl dobry wybor napisze pooozniej ;)
xXBIKEXx
Kontakt:

Mozliwe... Ale jednak 150mm to nie 120...
konex
Kontakt:

vaxupoto pisze:dzieki wszystkim za pomoc,
wybrałem shivera.

bede mial go zaraz po swietach we wtorek ale o tym czy to byl dobry wybor napisze pooozniej ;)

Trochę szkoda że się człowiek naprodukował na tego PIKE'a...A tu shiver...:P Ale cóź, w końcu to Twój wybór. Życzę miłych lotów :)
xXBIKEXx
Kontakt:

konex Ja sie tam ciesze ze wybral marzocci...ludzie narzekaja na nie tak jak na Dragstary...pomyslcie...
Bierut
Kontakt:

Post autor: Bierut »

xXBIKEXx pisze:konex Ja sie tam ciesze ze wybral marzocci...ludzie narzekaja na nie tak jak na Dragstary...pomyslcie...
Jesteś złym człowiekiem, bo cieszą cię błędy bliźniego.
Piszę poważnie.

I przypadkiem nie waż się pyskować!
ODPOWIEDZ