hayes vs avid (hydr)
dziulo88 pisze:na bike center nie ma juz haysow hd bo ostanio zamowilem i dostalem odpowiedz ze moze w styczniu beda :F
Przy okazji bike-center! Nie kupujcie od nich amorów!!! Lepiej dołożyć kilka zł i kupić od Gregoria i nie mieć problemów z gwarą, oni wciskaja OEM-y z zagranicy i naprawiaja na własną ręke...;/
A byłem zainteresowany 888VF albo 66. Dobrze że pogadałem z typem od Gregorio na ich temat.
KIEŁ16 poco ty wogóle sie wypowiadasz jak walniesz w drzewo to wszytko sie może rozwalic.
Na Juicy 5/7 nie jeździłem ale podobnież ma dużą siłe i dobrą modulacje, przekonuje mnie to pokrętło przy klamce jak w HS33 w Juicy 7 :P Bardzo mi sie to podobało nie trzeba sie męczyc aż tak z regulacją.Cena jest średnia.
Na HFX9 jeździłem wiele razy i myśle że jak swięta na to pozwolą to sobie zakupie taki hamulec na tył jak i na przód.Podoba mi sie jego siła, moim zdaniem jest wystarczająca tak jak jego modulacja która też jest zadowalająca.Cena też nie jest wygórowana.
Więc zwarząjąc na to że nie jeździłem na Juicy kupił bym HFX9 .
Na Juicy 5/7 nie jeździłem ale podobnież ma dużą siłe i dobrą modulacje, przekonuje mnie to pokrętło przy klamce jak w HS33 w Juicy 7 :P Bardzo mi sie to podobało nie trzeba sie męczyc aż tak z regulacją.Cena jest średnia.
Na HFX9 jeździłem wiele razy i myśle że jak swięta na to pozwolą to sobie zakupie taki hamulec na tył jak i na przód.Podoba mi sie jego siła, moim zdaniem jest wystarczająca tak jak jego modulacja która też jest zadowalająca.Cena też nie jest wygórowana.
Więc zwarząjąc na to że nie jeździłem na Juicy kupił bym HFX9 .
http://www.wufr.go.pl/
http://www.pinkbike.com/photo/865995/
http://www.pinkbike.com/photo/865995/
jeblem sie...sorra... jak ja kupowalem to bylo za 430... wszystko spoko dziala itp dostalem hayesa w jakies 20h po zlozeniu zamowienia=]
konexhayes oem-no ok....ale czym sie rozni od normalnej wersji? Bo wg mnie niczym... jezdzilem na wielu hayesach... i ten jest taki jak inne...
ale bede wdzieczny za odpowiedz jezeli wiesz cos wiecej...
konexhayes oem-no ok....ale czym sie rozni od normalnej wersji? Bo wg mnie niczym... jezdzilem na wielu hayesach... i ten jest taki jak inne...
ale bede wdzieczny za odpowiedz jezeli wiesz cos wiecej...
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Dxx Powiem Ci tak, do Hayesów nie mam specjalnych zastrzeżeń jeśli chodzi o jakość w stosunku do "normalnej" wersji. Jedyne co mnie boli, to braki w wyposażeniu. Długi przewód, moim zdaniem jest uciązliwy. Brak zestawu do odpowietrzania nda sie przerzyć ale brak baryłek do skrócenia przewodów mnie zniechęca. Ja kupiłem Box-a i doceniłem mozliwość skrócenia wiszącego przewodu.
Plusem OEMA jest adapter w komplecie... Chociaż ja w BOX-ie Hayes HFX-9 Carbon też miałem :]
Aha, no i mogą być problemy z gwarancją.
Mam uraz do OEMÓW zwłaszcza przez amory Manitou. Blacki oemowe są straszne i to dobry przykład na to że czasem potrafią one odbiegac jakością i wykonaniem od zwykłej wersji.
A np. obręcze oemowe Sun rimsa różniąsię wagą (jest wyższa) od sklepowych (DS-2XC)...;/:P
Plusem OEMA jest adapter w komplecie... Chociaż ja w BOX-ie Hayes HFX-9 Carbon też miałem :]
Aha, no i mogą być problemy z gwarancją.
Mam uraz do OEMÓW zwłaszcza przez amory Manitou. Blacki oemowe są straszne i to dobry przykład na to że czasem potrafią one odbiegac jakością i wykonaniem od zwykłej wersji.
A np. obręcze oemowe Sun rimsa różniąsię wagą (jest wyższa) od sklepowych (DS-2XC)...;/:P
dziulo88 pisze:na bike center nie ma juz haysow hd bo ostanio zamowilem i dostalem odpowiedz ze moze w styczniu beda :F
Włłąsnie się chyba pojawiły - wnioskuje to po aukcji z allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=78601473
konex Co do wersji OEM to sie z Toba niezgodze. OEM jest to wersja bez pudełka instrukcji płyny baryłek do skracania itp. Dostajesz tylko hamulec tarcze i srubki. Dlatego płacisz mniej. A co do długości przewodu to jest on na tyle długi aby mozna było go założyć na tył lecz zamawiajac ze sklepu mozna powiedziec ze chce sie wersja na przód i wtedy masz chyba 90cm przewodu. Nie ma co porównywać OEMów manitou i marzocchi itp bo to sa wersje produkowane dla poszczegulnych firm rowerowych(KONA) A Hayes OEM to to samo co BOX tylko bez pudła...
Co do jakosci\cena to HAYES wygrywa z Avidem o wiele niższa cena. Poza tym jak juz pisalem jest to hamulec bezobsługowy. Jak założyłem swój na tył tak od roku go nie ruszałem a nadal hamuje super...
Naprawde polecam ten produkt z czystym sumieniem.
Jeszcze co do gwarancji nie ma żadnych problemów gdyż i na ten i na ten dostajesz taka sama gware i paragon...no chyba ze kupujesz spod lady:)))
POzdROWER
Co do jakosci\cena to HAYES wygrywa z Avidem o wiele niższa cena. Poza tym jak juz pisalem jest to hamulec bezobsługowy. Jak założyłem swój na tył tak od roku go nie ruszałem a nadal hamuje super...
Naprawde polecam ten produkt z czystym sumieniem.
Jeszcze co do gwarancji nie ma żadnych problemów gdyż i na ten i na ten dostajesz taka sama gware i paragon...no chyba ze kupujesz spod lady:)))
POzdROWER
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
si konex NO ALE CHYAB KAZDY KUPUJACY WIDZI ZE W ZESTAWIE NIE MA TEGO TEGO I TAMTEGO JEST TYLKO TO NIE ZBEDNE(JEST OPISANE..CO ZAWIERA ZESTAW)
xXBIKEXx NIE MASZ RACJI.... 1700 MM KABEL TO JEST KABEL O DOBREJ DLUGOSCI NA TYL ALE DO TANDEMOW ....NORMALNIE MUSISZ GO SOBIE GDZIES NA SERWISIE SKROCIC LUB JAK WIELE OSOB OWINAC RAZ DO OKOLA KIERY.... WEJZ SOBIE JAKAS MIARKE I ZOBACZ ILE TO JEST 170 CM TO BARDZO DUZOOOOO....POZRDO
JA JAKIM FUKSEM DOSTALEM 1350MM AKURAT TAK JAK CHCIALEM:d I JEST AKURAT LADNEI SIE KRECI BARY W DWIE STRONY ITP...
xXBIKEXx NIE MASZ RACJI.... 1700 MM KABEL TO JEST KABEL O DOBREJ DLUGOSCI NA TYL ALE DO TANDEMOW ....NORMALNIE MUSISZ GO SOBIE GDZIES NA SERWISIE SKROCIC LUB JAK WIELE OSOB OWINAC RAZ DO OKOLA KIERY.... WEJZ SOBIE JAKAS MIARKE I ZOBACZ ILE TO JEST 170 CM TO BARDZO DUZOOOOO....POZRDO
JA JAKIM FUKSEM DOSTALEM 1350MM AKURAT TAK JAK CHCIALEM:d I JEST AKURAT LADNEI SIE KRECI BARY W DWIE STRONY ITP...
[b][SPRZEDAM]
siemka dolaczam sie do tematu zastanawiam sie nad 3hamplami na przod ktory wziosc hayesa MAGa juicy 5 czy juicy7 cena nie gra roli bo kumpel mi sprowadza z zagranicy wiec nie piszcie np: ze juicy 7 jest w cholere drogi albo cos:)) ja waze jakies 85kg mam aganga z shermanem chodzi o to by hampel mial duza sila hamowania i przede wszystkim modulacje i dluga iwczystosc czyli by sie nie zapowietrzal etc dzieki pozdrawiam 4all