Ojciec Dyrektor i jego przykazania :)

Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

mikaelDokładnie.... wszyscy jadą na RM.. i dobrze... bo radio na to zasługuje.. ale jak jedziemy to też te Fakty i Nie . w którym jest nie mniej bzdur niż w tym radiu
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

mikael wałsnie masz przykład dupokracji w wykonaniu PISu .. nowa ustawa o koncesjach dla rozgłosni radiowych .. nie zgodzili sie na automatyczne przedłużenie koncesji dla rozgłosni nie łamiących prawa (bo niby po ****), uchwalili jednak, że radio społeczne będa miały koncesja zawsze (nawet jak jawnie łamią prawo tak jak RM)... no i oczywiscie tak w zasadzie mamy w polsce jedno duze radio społeczne .. Radio Maryja ..

DUPOKRACJA I SKURWYSYŃSTWO .. zajebane komuchy z PiS .. bo za komuny sie robiło takie numery .....

urodziłęm sie w popierdolonym kraju i p[rzez takich zjebów jak kaczyńscy i jak ty umre w popierdolonym kraju (chyba ze sie wczesniej wyprowadze).

RyyS nie gadaj z nim o ekonomii bo on o tym nie ma za grosza pojęcia .... juz dosc sie sam z nim nakłuciłem .. jego ekonomia polega na:

Sprzedje kilku miesięczne prawie nowa ochranicze Dainesse Freestyle za 50zł.

Wymieniam sie Sekimem Cannibalem idealny stan na Authora Azone popękanego w 4 czy 5 miejscac h bez dopłaty.

Sprzedaje tego Azona ze sterami, pakietem i **** wie jeszcze czym za 700 zł.

Za gołego Sekima z palcem w dupie wzioł by 1200 zł.

pajac a nie ekonomista i tyle, i dokładnie takie pajace a nie ekonomiście popierają PiS i ich "plany" i dlatego nie moze byc dobrze.
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

mikael jednak rodzice mają duży wpływ na myślenie... moji głosowali na PiS... nawet sam byłem przekonany, że to dobry wybór.. ale jak widzę to co oni robią to zaczynam w to mocno wątpić....
A i jak będziesz coś sprzedawał, albo wymieniał to odezwij się bo widzę że z tobą dobrze robić interesy :)
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

tez mógłym o koledze modzie powiedziec kilka ciekawych rzeczy jeśli chodzi o transakcje, ale może jednak nie bede psuł atmosfery. A co do tego , to jakie ty masz podstawy uważac sie za lepsego znawce ekonomii? bo neistety z przykorscia steirdzam zę te wszystkie twoj, pszepraszam za słowo "poglady" są żywcem wwyrwanymi cytatami z programu PO. Uwierzyłęś we wszystko co gadali, do tego nei lubisz PIS, rozumiem masz prawo. Ale jak tylko ktoś ma inne poglady, zaraz musisz po nim jeździć. A powiem Ci zę towje ekonomiczne teorie sa ***** warte, i tyle samo dal mnei znacza. Nie bede sie z toba kłócił o takich bzdetach bo i tak ci tego nie wyperswaduje, ale uwierz mi że mam pewne podstawy zabierac głos w tych tematach, a już NAPEWNO nie tobie to oceniać. A to co i jak sprzedaje to moja sprawa- jak sprzedaje to KUMPLOM to nei robie ich w BUCA- a o każej z rzeczy które sprzedaje wiem SWOJE bo to JA na nich jeździłem, NIE TY , i wiem co im doelga o czym zapewne ty nie wiesz.
mikael
Kontakt:

zresztą mów konkrety co ci w decyzjach tych czy innych intytucji nie odpowiada- wtey mozna rozmawiać a nei kurwa nie mam prawa gadac o ekonomii bo sprzedałem to czy tamto za tyle z aile sprzedałem. lol
mikael
Kontakt:

a jak zaraz zostanie wytoczony argument zę 18 letni człowiek głosował na pis dlatego zę tak robią jego starzy, to może od razu dodam zę moja matka głosowała na PO i o mało domu w kłótniach nie rozwaliliśmy, a ojcice na korwina. tyle.
motomysz
moderator
Kontakt:

no ja nie mówie ze nie masz prawa, twierdze tylko ze dupa z Ciebie nie biznesmen.

Co ja wiem o ekonomii ?? hmmm .. zaden z moich poglądów nie jest zerżnięty z programu PO, jeżeli juz to moje poglądy opierają sie na poglądach i wiedzy mojego ojca.

Teraz pytanie, co z niego za ekonomista ??

Ano, 15 lat temu założył firmę, zaczynał z kapitałem równym wartości mieszkania i mebli bo wszysytko zastawił. A teraz produkuje najlepszy produkt w swojej branży na świecie i nie jest to stwierdzenie przesadone, gdyż istnieje ich tylko kilka i kazdy kto choć raz pracował w wyrobie mojego ojca juz nie chce wracać do konkurencji.

www.resin.com.pl

Tutaj mozesz poczytać.

Wnioskuje wiec ze mój ojciec jest nieco lepszym ekonomistą niż Twoja lekarska rodzina, oraz ze napewno jest lepszym ekonomistą niz Kaczyńki czy inny ki ****.

Dodam jeszcze ze nigdy nikogo nie oszukał nawet na jedną złotówke i cały czas musi użerać sie z turbo durnymi przepisami i realiami naszego kraju.

Ponieważ niektórzy z Toba na czele drogi Mikaelu nie rozumieją o co chodziło w jednym z poprzednich postów wytłumacze to w ten sposób.

Wybór PiS przez moherowców, bezrobotnych itp na partie rządzącą jest dowodem na to ze ich program jest zły !! Pisali o tym nawet zagraniczni specjaliści. Dlaczego ??

Otóz... to ludzie prowadzący małe i średnie przedsiębiorstwa, ludzie bardzo bogaci jak np. pan Kulczyk, ekonomiści, prawnicy ... to włąsnie oni mają wiedze na temat tego w jakim kierunku powinno sie rozwijać państwo i jakie metody są najlepsze, to oni wiedzą najlepiej ( BO Z WŁASNEJ AUTOPSJI) co należy zmienić aby było lepiej. Brak mi juz słów poprostu zeby przemówić do Twojego bardzo małego rozumku ze jestes w błedzie.

Jeszcze przykład. Babcia z małą rentą kombinuje jak miec 100 zł wiecej na leki, i dla niej 100 zł zabrane od bogatej osoby to dar z nieba i będzie sie modlić za kaczki.
Przedsiebiorca kombinuje skąd wziaść kolejny milion złotych i nie po to aby go przechulać tylko po to ze TYLE WŁASNIE KOSZTUJE STWORZENIE STAŁEGO, PEWNOEGO, REALNEGO, DOBRZE PŁATNEGO MIEJSCA PRACY !!!!!

Na koniec, nawet jezeli koleś sie nażre za ten milion, przechula to na dziwki i na na jachty na mazurach , to zapłaci generlanie 22% vatu od tego i zapłąci innym polskim przediębiorcom . Czyli ta kasa nie wypłynie z polski. I o to kurwa chodzi czego tysiące ludzi nie moza za ***** zrozumiec.

Drogi Mikealu, proszę nie wykręcaj sie tym, że nie ma tu miejsca, czy ze nie jest to miejsce na takie dyskusje tylko ptoszę odpowiedz.

Ps. CZemu nie ma riposty do cudownej decyzji PiSu o koncejsach dla rozgłosni radiowych ??

Ps2. Pisz wyraźnie i z odstępami bo mniej sie wtedy oczy męcza.

Czekam na odpowiedź.
mikael
Kontakt:

co do decyzji pisu w sprawach koncesji dla stacji radiowych- dla mnei sprawa oczywista jest fakt zę chcą podporzadkowac sobie media publiczne i ułatwić życie radiu maryja, bo chyba każy widzi że tylko na jego antenie moga mówic oc chcą i nikt tego nie przekreca. Nie mówie , co cały czas powtarzam, że radio maryja jest dobre, ale uważam , zę w obecnej sytuacji na pewno nie jest problemem, a na pewno nie najwiekszym. Niech sobie istnieje, i tak lepsze to niż rozdawanie koncesji przez KRRiTV za czasow np Czarzastego, czy tez rzadow w telewizji kochanego Kwiatkowskiego. A chyba NIKT nie powie, że podczas ostatnich kampani wyborczych telewizje prywatne, w sczególnosci TVN , były obiektywne. Jesli ktos taki sie znajdzie, pogadamy o tym za chwile
2) co do zachodnich ekonomistów. Zasadnicza sprawą rzutujaca na poglady zachodu na naszą ekonomie sa prywatne interesy krajów ktore maja jakies korzysci z roznych interesow ( rowniez lewych) na terenie polski. Najbardziej darły morde kregi blisko zwiazane z wielkimi sieciami handlowymi- Tesco, czy tez planujacy wejscie na nasz rynek Wal mart. Ale coz, trudno sie im dziwic- wkońcu pis jest pierwsza partia ktora chce coś zrobić z faktem, że korzystajac z naszych na tym polu liberalnych przepisow, wielkei sieci handlowe płaca śmieszne podatki, a co 5 lat zmieniajc sobie nazwy czesto ich płacenia unikają. A jakbys przesledził na dłuższa mete artykuły w gazetach na któe zapewne zaraz sie powołasz- typu Forbes etc. to szybko odkryjesz ze pisma te nigdy dobrze o Polsce nie pisały. Nie chce zeby zabrzmiało to jakoś radykalnie, ale wiele , szczegolnei amerykanskich "opiniotworczych" pism jest pod silnym oddziaływaniem tradycyjnie Nam nieprzycylnego lobby żydowskiego- np The New York Times, Washington Post, rowniez Forbes. Przykłądem tutaj niech beda słynne swojego czasu "Polskie obozy koncentracyjne"- pisma te wrecz rywalizowały razem z francuskimi i włoskimi w ilosci oszczerczych artykułów.
Sprawa trzecia, to opinie swiatowych ekspertow- jak skomentujesz mój drogi ostatnie negocjacje w sprawach budżetu UE? BO chyba nikt nie zarzuci Marcinkiewiczowi braku biegłosci i umiejetnosci negocjacyjnych- a to mimo nieprzychylnego stosunku wiekszosci europejskich potentatow ( wiadomo zę Anglia, Francja i Niemcy raczej interesu w zwiekszaniu ilosci pieniedzy dla Polski nie mają)
Sprawa czwarta to najczesciej krytykowane dezycje PiS- np becikowe. Parlamenty Francji i Niemiec ostatniego czasu zabrały sie za przygotowanie projektów ustaw w sprawach dopłat dla młodych rodzicow z nizin społecznych. Ale to tylko taka dygresja.
Sprawa piata- polityka wewnetrzna PiS. Użyłes słowa "komuch z PiS"- nie wydaje ci sie śmieszne mówic tak o pierwszej partii ktora chce przeprowadzic lustracje na naprawde szeroką skale? Jeśli chcesz dodac że PO tez tego chce, to obejrzyj prosze jakiś film dokoumentalny opisujacy wydarzenia z lat 92/92, konkretnie obalenia rzadu Olszewskiego i o co tam poszło i KTO za tym stał. Bo to Ci pewnie pewne światło na niektore decyzje PO rzuci. A jak ktos uwaza że lustracja jest niepotrzebna, to neich sprawdzi za iloma aferami gospodarczymi stoją ludzie , biznesmani, ktorzy byli bądź tajnymi wspolpracownikami, bądx funkcjonariuszami SB, UB, czy tez wysokimi notablami PZPR albo jej przybudówek- ZMP etc. Niestety agentury maja to do siebie żę jej członkowie po latach lubią trzymac sie razem- pewnie pare osób słyszało o sprawach Odessy po II wojnie światowej. peace off
mikael
Kontakt:

teraz dalej- ludzie śmieja sie z akcji Kaczynskiego jak np zabronienia marszu pedałów w warszawie. Ja uważam że po ulicach nie powinny łazić żadne manifestacje na tle seksualnym- czy to gejow, czy to hetero, zoofili itp nie ważna. Ulice i miejsca publiczne nie sa od tego, dlatego uważam ze błędem było pozwolic na przejscie ulicami Warszawy legalnej Paradzie Normalnosci. Ale abstrahujac od tego- ludzie mówili jaki to "ciemnogrod" itp, jak ktos tylko wspomniał o tym zę geje zaczynaja miescjami sie narzucac w sprawach reklamy swojej orientacji. A ja dodam od siebie tylko jedno- podczas ostatniej konferensji w Magisterium Urzedu Miasta Krakowa, odbyła sie akcja propagujaca unikanie zagrozenia chorobami roznoszonymi droga płciową- bardzo szczytna moim zdaniem. Otoz zjawiło sie na niej sporo osób, LEGALNIE ZAPROSZONYCH przez prezydenta maista (notabene popieranego przez SLD), organizacji lesbijskiej Lambda. Postanowili oni, zę będa pouczac jak unikac chorob wenwerycznych, i AIDS, podczas stosunków homoseksualnych. Na razie wszystko ok? tak? to słuchamy dalej- rozdawali ulotki w ktorych mozna przeczytac cytuje ( o bezpiecznych metodach "[...] lizanie odbytu pod warunkiem że w jego okoliach nie ma fragmentów krwawień [...] zabawy obejmujące kontakt z moczem lub kałem ( tu istnieje ryzyko innych chorób) , penetrowanie odbytu dłonią w rękawicy bądź prezerwatywie .." , " nieużywanie tego samego palca, wibratora , lub sztucznego penisa do penetrowania partnera bądź siebie ( partnera palcem z prezerwatywą [...] " To jedno. Drugie- jak myslicie kto był "targetem" tej konferencji? Otoz zaprosozno tam młodzież od 6 klasy PODSTAWOWKI. Bez komantarza- to tylko dla tych którzy uwazaja ze jak ktos z PiS uwaza ze nie powinno sie gejom pozwalac manifestowac swoich pogladow, to ejst oszołomem.
Ps. Prezydent Poznania, ktory zabronił manifestacji gejom , co skonczyło sie rozwałka na ulicy, jest z PO. Tyle
mikael
Kontakt:

a co do samego rzadu- to chyba nikt im nie zarzuci tego zę są nieuczciwi, splamieni aferami, przekretami, powiazani wieloma nićmi z róznymi kregami przemysłowymi, niekompetentni?A to cbhya powinno byc najważaniejsze- a jak ktos mysli inaczej to niech srpawdzi nazwiska takie jak prof. Kiezun zajmujacy sie obsada urzedow w MSWiA , czy tez Pan Meller, bądź Radek Sikorski. CO jak co , ale obecnosc takich osób w tym rzadzie świadczy o tym że jednak wśórd kregow elity intelektualnej, takiej którem leza w interesie dobrze imie Polski, "zdrowie" polskiej ekonomii i spraw wewnetrznych, rzad ten jednak nie jest taki "*******". Albo poczytajcie komentzrze dziennikarzy ktorzy tradycyjnie nie sa zwiazani z kregami prawicowymi- np Ziemkiewicza. Bo krytykują głównei Ci którzy w zwyciestwie PO mieli jakiś interes- a wiele osób tego nie chce bądx nie potrafi dostrzec
motomysz
moderator
Kontakt:

odpisze jutro bo nie mam czasu i ide spać ;)
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

mikael - czyzby wiec miedzynarodowy spisek zydow? masonow tez?
a oczywiscie doly spoleczne wiedza najwiecej o ekonomii, to nie ulega watpliwosci...
aha, dobrze, ze przesledziles audycje wszystkich innych rozglosni, ze piszesz, ze tylko radio maryja costam...
becikowe? tak, zachecajmy najbiedniejszych do mnozenia sie, bedzie jeszcze wiecej biednych. myslisz, ze dzieki becikowemu wzrosnie zakup alkoholu? bo ja mysle, ze tak :D
mikael
Kontakt:

słuchaj to ejst marginalizacja- wydaje ci sie że doły społeczne to tylko alkohol i patologia? jest MNÓSTWO młodych małżeństw, czy to ze wsi, czy to z dzielnic biedy, którym te 1000 zł naprawde sie przyda. A co do ekonomii to uważam, że decyzjami w jej sprawie powinni zajmowac sie teoretycy , specjaliści, a nie sami przemysłowcy- bo myślicie że jak pozwolimy w tych sprawach decydowac najbogatszym, to bedą myśleli "tylko i wyłącznie" o tym zeby pańśtwo było lepsze, i biednym żyło sie lżej?:DD haha , jak ktoś tak myśli to powodzenia, bo ilosc afer zwiazancy z naszymi pseudo-lobbystami jest doprawdy imponujaca, i watpie zęby ktokolwiek z pierwszej 10 najbogatszych, czy tez nawet 50 nei był w coś umoczony- np kulczyk, gudzowaty itp. tyle
a przy okazji, do kolegi filipa, i wszystkich: skończmy ten temat po siwetach, a na razie życzmy sobie wszystkiego najlepsego, spokojnych swiat, szalonego sylkwka, i żęby w nowym roku ziemia miekką nam była, rowery niezniszczalne, a czesci tanie:) trzymajcie sie:)
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

mikael jeżeli twierdzisz ze RADIO MA RYJA jest OK to poczytaj to co zamieściłem na 1-szej stronie......

a le ********** głupoty......no faktycznie jak ktoś nie szasta kasą i im się jeszcze dziecko urodzi to napewno ten 1000zł pomoże jak ****!!!! zastanów co ty wogule mówisz......miesięczne utrzymanie małego dziecka to wydatek od ok. 500-600zł w górę.....a z tego co się orientuję to wyprawka kosztuje znacznie więcej niż 1000zł....
motomysz
moderator
Kontakt:

Jak czytam co ty piszesz to aż mi sie odpisywac nie chce bo mnie głowa boli .. ale chyba to zrobie bo cóż innego mi pozostało.

Na początek jednak jedna ważna rzecz: dyskusja polega na tym, że ktoś stawia zarzut, ktoś go odpiera, rozmawia sie o tym samym. Ty chyba tego nie rozumiesz bo ja Ci pisze o podejsciu do spraw gospodarki a ty o wsadzaniu w dupe palca w prezerwatywie. Jak masz zamiar zaraz opisa to ze w ameryce biją murzynów a my sie zachwycamy ich gospodarką to wogole sobie daruj, lepiej pisz na temat.

Pierwszy post Twój.

Ad1) Rząd chce podporządkowac sobie media hmmm gdzies juz o tym słyszałem .. czekaj czekaj .. a tak wiem .. KOMUNIZM, SOCJALIZM ... stary, takie numery sie robiło za komuny a nie w demokratycznym państwie ... teraz RM będzie mogło jebać kogo chce a RMF, Zetka czy inne radia nie będa mogły powiedzieć słowa złego o PiSie i przedewszystkim Samoobronie (która jest z PiSem w koalicji i swoim skrajnym kretynizmem dostaracza co krok tematów do afer) bo o roku im nie przedłuża koncesji. Jeszcze brakuje tylko dopisuku na końcu tej ustawy że "paragraf zawsze się znajdzie". Nie wspomne ze zapisy tej ustawy sa sprzeczne z KONSTYTUCJĄ o prawie do równośći i wolnośći poglądów.
Nie zaprzecze też, że rozgłosnie radiowe i stacje telewizyjne są stronnicze, bo są. I na tym tez polega demokracja. Z tym ze nie można im zakładac kagańca na pysk !!
I jeszczew czemu nie podoba sie logicznie myślącym polakom stronniczość RM ?? Otóz dlatego ze zadna inne polskie medium nie wciąga w walke polityczną słowa bożego i nie tłucze biednym babcią do głowy że "maryja obajwiła sie i powiedziała ze jak będzie panował PiS to w polsce będzie królestwo niebieskie" - bo to juz jest jawne skurwysYństwo !!

ad2) Światem żądzą Żydzi, Masoni knują spisek, Amerykanie sami rozpiździli WTC a Kannediego zabili Marsjanie. Spiskowa teoria dziejów. Stary czym ty myślisz ?? Bo chyba nie głową. To jest baaaardzo śmieszne ... zydzi i masoni żądzą światem .. stary .. czy ty sie wogole słyszysz ?? A nawet jezeli to co ?? Niech zapanuja nad światem - przeszkadza Ci to ?? Mi nie.. szabat wolny od pracy .. nie wolno nawet sobie herbaty zrobić. Jezeli chodzi o interesy to zydzi mają wrodzony talent. Hmm no trza by sie obrzezać.. ale ponoć jest sie potem lepszym w łóżku bo faja robi sie twardsza i lepiej jest kobiecie.
Inetersy zachodu w Polsce ?? No sorki ale jak dla mnie sa one najważniejsze dla naszego rozwoju, patrz przykłąd słowacji. Nie napisałem ze to zły pomysł, że PiS chce coś zrobic z hipermarketami non stop zmieniającymi nazwy. ALe nie pisz ze są jedyni bo to tylko tylko świadczy o Twojej niewiedzy.
Szydercze artykuły .. no prawda .. tylko ze o tym ze UW+AWS oraz SLD rządzić nie umieją to oboje wiemy wiec po co o tym piszesz ?? To wie kazdy a to co piszesz nic nie wnosi do rozmowy .. poza potweirdzeniem wiadomoego .. ze UW+AWS oraz SLD naważyło piwa i ogolnie zjebali nam gospodarke.

Ad3) Marcinkiewicz pokazał na co go stać. I zrobił dobrze, tylko zapominasz ze jako jeden z nielicznych polityków PiSu stawał na głowie zeby doszło do koalicji PO i PiS. Chyba zdawał sobie sprawę z tego ze PiS trzeba trzymać za pysk bo narobią gówna a on sam tego nie da rady zrobić. Jak sięgam pamiecią oboje z Rokitą jak najbardziej sie zgadzali co do tego ze ich partie powinny wspolnie rządzić.
Niemcy nie mają interesu aby polsce było lepiej ?? To chyba znowu sie nasłuchałes opinii ekonosmitów z PiSu albo włąsnej lekarskiej rodziny. Mają i to jak skurwysyn wielkie interesy. Handlują ze wschodem, i nie ma ***** ale muszą proadzić tranzyt przez Polskę. W ich interesie jest zeby polska była bogatsza, zeby drogi były lepsze, zajazy bardziej cywilizowane, zeby paliwo było tańsze, pozatym sami proawdzą z Polską interesy i uwierz mi ze zalezy im na tym aby w Polse było lepiej. Bo gdy polacy będa bogatsie to wiecej od nich kupią .. prosty rachunek.

Ad4) Becikowe to skrajny deblizm. Dojdzie do tego, że żule będa sie dupcyć .. za te 1000 czy 2000 zł a po porodzie odbiorą kase i oddadza dziecko do domu dziecka. Tak trudno to zrozumiec ??

Ad5) Czy napisałem ze lustracja zła ?? NIE człowieku NIE. Napisałem "komuchy z PiSu" i dobrze napisalem .. a czemu ??

- patrz ad1. tak sie robiło za komuny.
- ich polityka społeczna.. jak sam piszesz .. "dopłaty dla rodzin z nizin społecznych" .. mamy generlanie dwa rodzaje gospodarki .. albo centralnie sterowana (komuna) albo wolnorynkowa (kapitalizm). Z tego co wiem to w Polsce mam y kapitalizm .. hmmm .. no tak .. mój stary nie pracuje wg. planu rządowego czyli mamy kapitalizm. Hmm co to takiego kapitalizm ..

KAPITALIZM - system społeczno-ekonomiczny w którym środki produkcji należą do prywatnych właścicieli, a podstawą gospodarki jest wolny rynek i SWOBODNA KONKURENCJA. - "słownik współczesny języka polskiego"

Jak nalezy to rozumieć, otóz... urodziłes sie wolny, masz wolną wole nadana Ci ponoć przez Boga. To od Ciebie zalezy, czy będziesz chodził do szkoły czy nie .. czy będzie Ci sie chciało pracować czy nie ... czy będziesz prawnikiem czy robolem .. wsio zalezy od Ciebie. Jezeli będziesz odbry w tym czym sie będziesz zajmował (np. lekarz) to będziesz miał prywatny gabinet, będziesz jeździł mercem i mieszkał w ekskluzywnym apartamentowcu. Jeżeli zaś będzisz cipą z buła, która nie umie wyleczyć grypy to nie będzie Cie stać na mieszkanie w najbeidniejszej dzielnicy. Pomijam ze zostaniesz frustratem.

Oboje mamy na starcie równe szanse, oboje możemy iść do takiej samej szkoły (np mozemy zostać lekarzami skoro to tak bliski CI temat). Tylko powiedz mi czemu gdy ja odniose sukces jako świetny chirurg a ty nie będziesz umiał wyciąć wyrostka to ja mam CI oddawac zarobione przez siebie pieniądze ?? Bo za **** tego nie rozumiem ... było sie uczyć w liceum i na studiach ?? Było .. a ze nie wykorzystałes szansy danej Ci przez państwo .. no to juz nie moja broszka.

To za komuny byo tak że każdy robi ile może i dostej ile mu potrzeba. A tego po części chce PiS. I to jest KOMUNA.

Szanse na starcie są równe ... i tylko od Ciebie zalazy jak je wykorzystasz. Aha .. zaraz mi powiesz ze ja mam ojca z firmą wiec jakbyśmy oboje skończyli np studia na kierunku "BHP" w Zielonej Górze to mój stary by zatrudnił mnie a nie Ciebie nawet jezeli byłbyś lepszy. No tak .. tak by było .. ale to tez jest Kapitalizm .. dlatego ze Twój ojciec mógł założyć taka firme i zatrudniać Ciebie .. ale tego nie zrobił .. a miał takie same szanse. Wiec dlaczego PiS chce zabrac tym co mają i dac tym co nie mają ??to jest NIELOGICZNE.

ALe zeby nie było ze sie nie troszcze o "niźiny społeczne" .. jest proste rozwiaznie sprawy. STWORZYĆ MIEJSCA PRACY. Ale zeby to zrobic nie mozna wydawać pieniędzy na becikowe, zasiłki, zapomogi, fundusze rodzinne, etc itp. Juz Ci napisałem wyżej .. stworzeni jednego pewnego, stabilnego, dochodowego miejsca pracy w stabilnej firmie .. to koszt ok 1 miliona złotych !! Tak trudno to zrozumieć ?? Oczyiwscie zaczynając od zera.. wiec moze lepiej zamiast zabierac.. lepiej obiżyc podatki dla małych i średnich przedsiębiorców ??

Człowieku .. jezeli PiS podniesie mojemu staremu podatki aby dac to biednym nieudacznikom to stary zawinie supe w troki i spierdalamy na Słowacje. (Gdzies tuż przy granicy). Tam sie dba o przedisiębiorce. I uwierz mi, że gdyby PiS obniżył podatki np do 13% .. to za kase którą mój stary zaoszczedzi rozbuduje firme i da prace wielu ludziom. Bardzo wielu. (wybuduje nowy budynek - robotnicy, zatrudni kogoś, zwiększy produkcje a co za tym idzie zacznie wiecej kupowac materiałów - na tym skorzystają dziesiątki osób).

Proste zakończenie - jezeli zamiast zabrać dadzą mu to on sam zrobi wiecej niz oni za to co mu zabiorą !!

-----------------------------------------

Drugi post.

Już Ci odpisałem .. pisz na temat a nie odpiwadaj na tematy dotyczące gospodarki pisząc o wsadzaniu palca w dupe. Jestem przeciw takim zboczeniom tak samo jak ty. I pierdoli mnie kto i w jaki sposób zrobi z tym prządek. Jak zrobi to PiS to chwała mu za to, z tym że nie zrobi bo sie nie da zrobić z tym porządku tak o.

A co do "sprawiedliwości" Prawa i Sprawiedliowsci patrz Ad1.

--------------------------------------------

trzeci post..

TKM .. "teraz KUR*WA my" .. znacyz tyle co "teraz nasz kolej by sie nakraść".

Dla mnie w rządzie to moze zasiąść Putin, Bin Laden, i inne chuje ze straszliwą i złą przeszłoscią. Byle tylko dobrze rządzli i dla dobra państwa. Wali mnie czy ktoś siedział w więzienu czy nie i za co. Takie mam tez podejscie w zyciu codziennym, mam znajomych którzy odsiedzieli swoje za swoje czyny. Ale nie jest to dla mnie argument za lub przeciw.

Jak narazie to Ci czyści jak łza ludzi uchwalili zajebista ustawe (Ad. 1). I jak dla mnie za to powinno sie ich rozstrzelać .. po co ?? Bo wtedy ich następcy by sie 10 razy zastanowili przed uchwaleniem podobengo gówna i było by lepiej.

---------------------------------------------

RyyS - tak, dla Mikaela niewyjkształcona biedota wie najlepiej co zrobic aby w kraju było lepiej. (zabrac bogatym - dac biednym) i po sprawie.

Becikowe - juz napisałem. Popierem ręką i nogą :).

---------------------------------------------

Mikael - jak masz pisac nie na temat no poporstu napisz ze nie umiesz pisac na temat i zakońćzymy dyskusje bo tak to to nie ma sensu. Jak znowu zaczniesz pisać o dupie Maryny to naprawde nic to nie wniesie do dysksji tylko potwierdzi bark u Ciebie umiejętności czytania ze zrozumieniem i stawiania argumentów. Pozdrawiam i czekam.
Dragon-kr
Kontakt:

mikael a tak wogule to na marginesie....ile ty masz lat sie tak z ciekawości pytam że takie mądrości wypisujesz??
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

<looooool> mikael takiej pokretnej ekonomii to ja w zyciu nie slyszalem!no dobra slyszalem ,ale nie byla tak ladnie ubrana w slowa...
Ale do rzeczy:

A)Radio Maryju-moze nie wiesz o tym ze swego czasu Rydzyk dorobil sie sporej kasy na "drobnym" oszustwie-zgodnie z prawem Kosciol moze sprowadzac samochody zza granicy nie placac cla.Rydzyk je sprowadzal,a potem sprzedawal...Nie jest to czysty czlowiek.To tego lamie prawo-np nawolywanie do nienawisci rasowej jest karalne.O on sobie do woli jedzie po zydach.Fajnie.
Dlaczego politycy PiSu tak chetnie wystepuja u Rydzyka?Proste-bo to co zostanie tam powiedziane jest swiete,dogmatyczne wrecz.Marcinkiewicz powie w RM ze Clinton byl pedalem to znaczy ze byl.

B)Powie ze wybuduja 3mln mieszkan,zmniejsza deficyt,zmniejsza podatki (za ktorych podwyzka glosowali rok temu)?Nikt tego nie zaneguje bo ich sluchacze nie maja wlasnego zdania.**** z tym ze to niemozliwe.Mikael jesli czytales w miare dokladnie ich program to chyba nic z niego nie zrozumiales.Bo to co oni tam powypisywali to normalna kielbasa wyborcza.ZERO konkretow.ZERO rozwiazan.A potem wyskakuje minister finansow ze miliard deficytu w ta czy w tamta to zadna roznica.Czy to jest powazne?

Co do becikowego-chlopie Ty masz chyba solidnie we lbie nasrane ze porownujesz sytuacje Polski i Francji.Dlaczego?Chociazby dlatego ze oni przeciwdzialaja nizowi demograficznemu od ponad 20lat.Jak moja mama pojechala do Francji na poczatku lat 80 to byla w pewnym miasteczku w ktorym najbiedniejszy koles konczyl wlasnie budowac ogromna chalupe.Biedny bo bezrobotny z 5 dzieci,tylko zona pracowala.Polityka rzadu byla taka ze mogli sie utrzymac na dobrym poziomie,wlasnie z powodu tej 5 dzieci.

Media-nie mozesz wymagac od prywatnych mediow obiektywnosci,bo z zalozenia sa one wlasnoscia osob,ktore maja swoje poglady.Obiektywnosci natomiast mozesz wymagac od telewizji panstwowej ktora IMHO jest bardziej stronnicza niz telewizje prywatne.

Co do tych 20mln osob zyjacych z min socjalnego.Zaloze sie ze 2/3 z tego pracuje na lewo,przemyca,itp.To samo z bezrobociem.Tu jest Polska,tu sie kombinuje.

A tak w ogole-panstwo socjalne to utopia,bo zaklada ze czesc spoleczenstwa bedzie zapierdalac za ta czesc spoleczenstwa ktorej robic sie nie chce.

"nie przychylne Polsce lobby zydowskie"-jesli kiedykolwiek bedziesz rozmawiac z jakims ekonomista to to bedzie ostatnie Twoje zdanie.Tego typu teksty sa bardzo zle widziane w tym srodowisku.Nas z laski swej tez tego typu argumentami nie racz.

Ps. Prezydent Poznania, ktory zabronił manifestacji gejom , co skonczyło sie rozwałka na ulicy, jest z PO. -nie rozumiem jaki sens ma to zdanie-tzn ze PO jest przeciw homo,czy za?Bo wydaje mi sie ze przeciw,czyli jesli to zle to znaczy ze PiS popiera homo?

Nie ucz nas tez ekonomii,bo niewiele sensownego mozesz na tym polu wiedziec.Zostan przy medycynie.

P.S.Co do Twoich interesow-faktycznie,chodza o nich po Krakowie legendy....

Dragon- troche sie pomyliles z tymi miesiecznymi kosztami.Mniej wiecej o polowe ;p.Ktos policzyl ze 21 (albo 25-nie pamietam dokladnie :))lat zycia dziecka kosztuje rodzicow PRZYNAJMNIEJ 495k nowych polskich zlotych.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Dragon-kr
Kontakt:

piotrex nie pomyliłem się ;-) ...i czytaj do końca...MAŁEGO DZIECKA......jeżeli masz wsród swoich znajomych jakieś małżeństwo młode które ma dzieciaka to się ich zapytaj ile ich pociecha kosztuje miesięcznie...pieluchy, wyżerka te sprawy
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

tak mnie zaintrygowales ze zaraz sie spytam i dam Ci znac ;p
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ