Rdzewienie Draga
Powierzchnia gołego aluminium pokrywa się warstwą jego tlenków i korozja nie postępuje(efekt pasywacji powierzchni metalu).
Alu nie jest też niszczone przez sól z błota pośniegowego, ewentualnie pojawią się jakieś chlorki glinu... nieszkodliwe oczywiście.
Sam jednak polecam kupić lakier, chociażby bezbarwny, bo w miejscu, gdzie aluminium będzie się pasywować, może dalej odpadać lakier.
Alu nie jest też niszczone przez sól z błota pośniegowego, ewentualnie pojawią się jakieś chlorki glinu... nieszkodliwe oczywiście.
Sam jednak polecam kupić lakier, chociażby bezbarwny, bo w miejscu, gdzie aluminium będzie się pasywować, może dalej odpadać lakier.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ale to nie oslabia metalu[]_ ([]) []_ pisze:a wedlug mnie alu matowieje (tzn. utlenia sie???) i wiem ze to osłabia nie znacznie metal, jacys tam hardcorowcy o najwyzszym poziomie odrazu zabezpieczaja kazda ryske... tak czytałem ;]
moze po 10-20 latach rzeczywiscie efekt moze byc , peknac np. przy odksztalcaniu ale be przesady, na pewno nie te popularne stopy
np. z goleniami magnezowanymi jest tak ze w niektorych amorkach mala dziurka i potrafi w ciagu pol roku sie niezle utlenic a w niektorych nic sie nei dzieje , nie wiem do konca czemu , mozna jakies roznice w stopie a moze ktos wprowadza w blad kupujacych i golenie nie sa magnezowe...
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt: