Budowa...
-
- Kontakt:
Budowa...
Witam. Chcę napisać do prezeydenta swojego miasta pismo o budowe "toru" rowerowego... wyobrazam sobie to tak: dirty roznej wielkosci z 2 double wallride... jednak najwazniejsze jes to zeby przekonac prezydenta na budowe i wylozeniu tej drobnej kasy na zalatwienie ziemi i jej nawiezienie i paru desek i narzedzi... oraz wyznaczenie miejsca - mysle ze zamknelibysmy sie w granicach 1500zl... jakby dali wecej to moze basen z gabkami jezeliby nie rozkradli :)(budowa zajma sie bikerzy i ludzie chetni do pracy)... Chcialbym sie dowiedziec jak wy argumentowalibyscie to przedsiewziecie w pismie? jak go przekonac? itp z gory dzieki...
Giant Reign
Najlepiej by było jakby ci się udało umówić na spotkanie z tym prezydentem(ale jeśli to większe miasto to raczej niemożliwe) wtedy nie miało by znaczenia jak byś to argumentował to na piśmie.
Ale jeśli ze spotkania będą nici to musisz standardowo polecieć po rozwoju spotru i rekreacji, zapewniania młodym ludziom możliwości rozwoju zainteresowań i tego typu... Ale nie przeginaj, z regóły urzędasom nie chce się czytać za długich pism ;-)
Ale jeśli ze spotkania będą nici to musisz standardowo polecieć po rozwoju spotru i rekreacji, zapewniania młodym ludziom możliwości rozwoju zainteresowań i tego typu... Ale nie przeginaj, z regóły urzędasom nie chce się czytać za długich pism ;-)
http://www.dh-zone.com/forum/search.php
ten temat byl kilkakrotnie poruszany , poszukaj sobie bedziesz wiedzial co trzeba miec i z czym isc do prezydenta czy tam urzedu miasta , bo co ty sobie wyobrazasz to ze tak ladnie powiem prezydent ma w dupie i kazdy urzedas
konkrety - wtedy cos zdzialasz
1500 zl to moze starczy na material i dokumenty
ten temat byl kilkakrotnie poruszany , poszukaj sobie bedziesz wiedzial co trzeba miec i z czym isc do prezydenta czy tam urzedu miasta , bo co ty sobie wyobrazasz to ze tak ladnie powiem prezydent ma w dupie i kazdy urzedas
konkrety - wtedy cos zdzialasz
1500 zl to moze starczy na material i dokumenty
www.mm-foto.pl
POszukaj .. sam to opisywałem pare razy bo cały czas załatwiam takie pozowlenie i juz jestem bardzo blisko pełnego sukcesu.
I nie piszesz do prezydenta tylko do rady dzielnicy.
Musisz miec kogos kto sie bvedzie prawnie nad tym opiekował - np KLUB. Ale działający i znany klub.
Musisz miec popracie lokalnego oddziału PZKOLu.
Musisz miec osobe prawną która weżmie odpowiedzialność za budowe.
Projekt - najlepiej porządny projekt 3d z uwzględniemiem ukształtowania teranu na któym masz to zamiar zrobic (z drzewami włącznie).
Na koniec bedzie pewno problem o zgode własciciela gruntu, bo np. ja juz mam zgode rady dzielnicy i popracie ale ciągle czekam na zgode włascicela teranu.
SZUKAJ W MOICH POSTACH - BYŁO :)
szukaj pod "dirt park"
I nie piszesz do prezydenta tylko do rady dzielnicy.
Musisz miec kogos kto sie bvedzie prawnie nad tym opiekował - np KLUB. Ale działający i znany klub.
Musisz miec popracie lokalnego oddziału PZKOLu.
Musisz miec osobe prawną która weżmie odpowiedzialność za budowe.
Projekt - najlepiej porządny projekt 3d z uwzględniemiem ukształtowania teranu na któym masz to zamiar zrobic (z drzewami włącznie).
Na koniec bedzie pewno problem o zgode własciciela gruntu, bo np. ja juz mam zgode rady dzielnicy i popracie ale ciągle czekam na zgode włascicela teranu.
SZUKAJ W MOICH POSTACH - BYŁO :)
szukaj pod "dirt park"
-
- Kontakt:
Wiesz, po jednym piśmie nic nie powstanie... musisz w to włożyć trochę czasu na rozmowy, projekt który musisz sam zrobić...u nas ma powstać tor w przysżłym roku, więc wszysko masz opisane na www.ckbike.com na forum, tyle, że w Ważne czy jak to się nazywało. Musisz być zarejestrowany żeby tam czytać :P
http://dhcyc.pinkbike.com
bikerwashere pisze:je jebe myslalem ze to latwiejsze :)
jaaaasne :) to teraz juz wiesz ze to nie zabawa , takich jak ty ktorzy mysleli ze to latwe sporo bylo ( tak samo jak temat spawanai sobie ramy czesto sie przewijal )
jesli to ma miec rece i nogi to trzeba do tego sie odpowiednio zabrac poprostu
zycze powodzenia
www.mm-foto.pl