konserwacja marzocchi?

Marcal
Kontakt:

konserwacja marzocchi?

Post autor: Marcal »

jak konserwowac tzn co ile bo jaraczej dawal bym amor do serwisu i co ile wymienia sie olej w marcoku??
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

zalezy jak jezdzisz... ja np. olej zmieniam po sezonie (ale mysle ze jak bym nie zmienial to by roznicy nie bylo)... a uszczelki dopiero jak zacznie amor sikać... a zmiana oleju 'tak o' jest bezsensu bo tylko stracisz kase... jak Ci dziala sprzet to go zostaw;] jak zlapie luzy albo zacznie sikać to wtedy sie martw;]
www.feel-free.pl
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

ja wymienialem olej raz w roku. mimo ze amor luzow nie mial, ani tez nie rzygal olejem to i tak niezla zupka sie robila po takim czasie.
Kontakt:

Post autor: pan_saper71 »

pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Marzoch na swoich stronach pisze zeby wymieniac olej co 100 - 150 godzin jazdy u mnie jak kiedys to sprawdzalem wychodzilo 2 - 3 razy w roku.
Co do uszczelek - jak zaczynaja one puszczac olej to jest juz za puzno, uszczelki olejowe sa tak zrobione ze trudniej jest wydostac sie olejowi na zewnatrz niz dostac sie syfowi z zewnatrz, wiec jak amor puszcza juz olej to jest spora szansa ze w srodku jest juz troche syfu ktory bardzo szybko zjada slizgi i amor szybciej bedzie lapal luzy.
IMO nalezy kozystac ze uszczelki do marcocha sa raczej tanie (w porownaniu chocby z RS'em) i wymieniac je przynajmniej raz w roku - jak komus brakuje kasy niech se odklada te 8zl miesiecznie na uszczelki do świnki skarbonki;)
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

Furmeka ile kosztuja uszcelki na lagi 30?

ja tam sowjego mam krótko, jedno co wiem, chodzi super, a jak psikne WD-40 na lagi to amor momentalnie odzywai zacyzna chodzic jeszcze lepiej, trzeba tylko pamietac zeby nadmiar WóDy przetrzec szmatką !
http://www.jokejoke.prv.pl/
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

uszczelki oryginalne są drogie, na alllgro wyrwiesz za 20-25 zika, a jak sobie dorobisz to zapłacisz mniej niż 5 zika :D
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
ODPOWIEDZ