Napęd. Droższy czy tańszy?

kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

wookie85hmmm no przemysle to może masz racje
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

kyrys moze lepiej czesciej zmieniac poprostu lancuch i bedzie ok :)
www.mm-foto.pl
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

To, czy lancuch peka w baaaardzo niewielkim stopniu jest uzaleznione od jego twardosci, czy grupy, do ktorej nalezy. Dwa powody, dla ktorych lancuchy (mam oczywiscie na mysli firmowe, nie kupy z makrokeszy) pekaja to:

- duze zuzycie (moj tata ostatnio na lajtowym podjezdzie urwal z tego powodu lancuch LX-a)
- nieprawidlowe skucie - zdecydowanie najczestsza przyczyna!

To, czy jest to lancuch Alivio, XTR, czy w ogole SRAM, czy inne KMC ma naprawde marginalne znaczenie.
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Powiem tak nawet jak bys mial naped full xtra. To kasetai blaty do wymiany po roku ostrego xci 2-3 lat ostrego katownaia na dualu ;] Wiec szkoda kasy.
Ssij pento
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

nowe lepiej ale hmmmm w tych sportach i tak sie jebie to wiec najwiecej kasy wlozyc w rame, amora, obrecze i hamulce i tyle:) hehe a reszta zeby dzialala hehehehe
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

Qubeno i tak zrobiłem :D ale napęd wkońcu zaczyna mówić DOŚĆ ! i szukam cos dla siebie a odpowiedź na moje pytanie juz padła więc spoko.
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

no widzisz hehe no ale w sumie w rowerze wszystkow azne , naped tez wazny bo jak jedna rzecz w napedzie sie ******* i jej natychmiast nie naprawisz to w koncu masz zjebane wszystko!! zawsze tak jest , mowie o napedzie
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
himan

Post autor: himan »

ja mam kasete alivio i jak ktos wyzej wspomnial jest super i sie sprawuje i lancuch sram pc38 ale polecilbym jakis inny lancuch bo ten torszke slaby jest ale kaseta alivio jest wypas juz ponad rook smigam na niej 2 zimy przezyla i nadal chodzi!! i przezutke to nigdy nie deore bo latajak nie wiem co i po terenie sama zmienia biegi ;/
ODPOWIEDZ