jaki rower kupić:]

bart.ek
Kontakt:

jaki rower kupić:]

Post autor: bart.ek »

ostatnio przeglądając kulturystyczną gazete natrafiłem na ciekawy artykuł pod tytułem " rower dla kobiey aktywnej"
Przytocze tu ciekawsze fragmenty bo nie chce mi się przepisywać całości

OSPRZĘT :
"wybież najlepszą , najwyższą klase (XTR) - zaoszczędzisz na naprawie przerzutek , hamulców itp."

AMORTYZATORY:
"DO rekreacyjnej jazdy wystarczają resory przednie .Jeśli jednak będziesz sporo jeździć po górach , wertepach i pagórkach - zafunduj sobie i resor przedni lub tylni. Jakiej firmy? Niezłe są - RST, Rock Shox , Answer , Marzocci
Kup amortyzator o dużym skoku (150mm wystarczy) lub z regulacją skoku ."

HAMULCE
''jeśli chcesz uniknąć wyrzutki z roweru w czasie ostrego hamowania - naciskaj najpierw hamulec tylny potem przedni . Powinny być sprawne przy deszczowej pogodzie zjazdach z góry z dużą prędkością . Nie schodź niżej niż Shimano A (Alivio) . zalecane V Brake LX lub hamulce tarczowe hydrauliczne w droższych markach sprzętu "

KIerownica:
(...)" nie polecamy aluminium . Ten element powinien być wykonany z cięszej i bardziej wytrzymałej stali .
Rogi na kierownice lepiej dociążają przód roweru na długich podjazdach . Podczas Długiej jazdy możesz zmienić położenie rąk , dzięki czemu tak często nie drętwieja. najlepsze są modele z regulacją w dwóch płaszczyznach"(?)

podsumowując ma to bvyć rower nie duży ( 5cm od krocza do ramy ) z amorem firmy RST 150 mm z reg skoku , na super wytrzymałym XTR i z kierownicą regulowaną w 2 płaszczyznach chociaż nie wiem o co chodzi :)
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

NIE TYLE KIEROWNICA REGóLOWANA CO MOSTEK......A TAK NA MARGINESIE CO ZA JEłOP TO PISAł W TEJ GAZECIE :-D
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

muahaha co to za gazeta ? co za jelopy
www.mm-foto.pl
bart.ek
Kontakt:

Post autor: bart.ek »

Wyraźnie pisze że rególowana ma być kierownica !!!. Nikt sie pod tym nie podpisał...
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

bart.ek....co z tego że pisze......skoro takie bzdury wypisują to i tu się mogli pomylić...a z tego co się orientuję to nie ma regulowanych kierownic....a tak na marginesie......kto poleca stalowe kierownice.....
gUtEk
Kontakt:

Post autor: gUtEk »

cienko cienkie :D jakiś cienki znawca pisał.
zmiany sie opłacają
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

o kurwa ale brecht powiem wam ze spadlem z krzesla jakis pedal to pisal!!
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

"Rogi na kierownice lepiej dociążają przód roweru na długich podjazdach "
truuu - bardzo sie to przydaje...

Pewnie jakiś dres wsówający kilo mety dziennie pisał zaraz jak zszedł z pakerni.
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

ja pierdole...jakie matolstwo :/
ODPOWIEDZ