Era vs Orange ???

gdulec
Kontakt:

Era vs Orange ???

Post autor: gdulec »

Siemka mam taki problem.... zamierzam sobie wziasc kome na abonament bo konczy mi sie stara umowa :] i z ktorej sieczi lepiej wziasc tel. i z ktorej sie bardziej oplaca. Doradzcie cos bo jestem zielony w tych sprawach ?
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

a czemu nie np: Plus?
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

era jest lepsza orange nawet nie ma sieci w niektorych miejscach a era ma wszedzie nawet na najwiekszym zadupiu....
a co do opłacani sie to zalezy na jaka oferte trafisz raz orange ma zajebista ty sobie kupisz telefon a tu era ma jescze lepsza a orange robi pozniej jeszce lepsza tak dalej..... ale jak obliczasz co do grosza u ktorego sie bardziej opłąca to sa ruznice kilku złotych (2zł-5zł)... a najlepiej kupic przed swietami bo sa najlepsze oferty bo tylko wtedy moga sobie pozwolic na wieksze odchyły. ale jak jusz mowiłem zawsze wszyscy maja podobne oferty......

a moge jeszce ci powiedziec ze w pzryszłym roku era bedzie T.Mobile a t.mobile sponsoruje teamy rowerowe:D
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
gdulec
Kontakt:

GÓRNIK master jakos nieprzepadam za ta siecia :] aa zamierzam wziasc k700 i w orange korztuje on 49 zl w abonamencie 50zl a w era 149 w abonamencie 40 zł. i nie wiem co wybrac ;/;/
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Przesuńcie ten topic.

gdulec Era bardziej szanuje klientów, do mnie sami dzwoniana przykład że już mogę zmienić aparat na nowy. JEst dobra obsługa klienta przez BOA.

Orange (mówie jako jeszcze o Idei) zawsze kusiła dobrymi cenami, ale ludzie odchodzili po skończeniu umowy, ze względu na kiepskie późniejsze warunki i dużo gorszą obsługe klienta.

Ja polecam ERE, Plus jest do dupy.
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Idea - Polecam, od zawsze tylko miałem w Idei ;-)
kopcik
Kontakt:

Post autor: kopcik »

wziool byl ere fajniejsze fony maja:D
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

Orange szykuje jakąś dużą zmiane od stycznia - ale co to będzie dokładnie to nie wiadomo... Era ma aktualnie ciekawszą ofertę - abonament 40zł i masz 80zł do wszystkich sieci i stacjonarnych na gadanie i smsy - K700i za 149zł. Orange daje K700i za 49 zł przy abonamencie 46zł. Orange ma dla mnie jedną dużą zalete - za 15zł mógłbym gadać, smsować i mmsować z moją Ukochaną cały czas :) <sweet> Chociaż ja nie lubie gadać przez telefon ... wole wskoczyć na rower i pojechać do Niej :)

Dla mnie jest inny problem - jaki telefon - teraz mam starą Nokie 3330 ze zmienionym softem... i na rower nie boje się jej brać, bo pancerne i nie szkoda jak co, a taki K700i który ma wielki wyświetlacz - jedna gleba i idzie się je... kochać :/
Dlatego czekam - może trafi się jakiś lepszy telefonik, jakaś nokia za dobrą cene.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

konex ahaha aera szanuje klietnow jasne :D

mam teraz plusa a mialem wszystko i plus poki co najlepszy - zero problemow

z idea mialem male problemy zasiegiem a mieszkam w lodzi i nie na zadupiu

era z zasiege to juz w ogole ma problemy - 20km od mam dzialke zaraz za zgierzem i zasiegu w ogole ! zenada , podandto oni kaza sobie placi za niewyslane smsy ! stracilem tak kilak dych , na telefonie komunikat sms nie wyslany no to luz moze problemy mowie probowal i probowale nic okazalao sie ze cos sie zmienilo a najlepsze to to ze oni za kazdy razem sobie kase naliczali pomimo ze siec informowala mnie ze sms nie wyslany !!! sory ale zenada , a na pytanie czemu taks ie stalo nikt nie potrafil mi tego wytlumaczyc :/ , kto tam w ogole pracuje...
www.mm-foto.pl
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

idea była dobra tak dbała o klijeta ze *** niech ich strzeli

miałem abonament w idei 4 lata 3 razy przedłuzałem umowe i nagle wyłaczaja mi telefon poczym w (BOK) informuja mnie ze od 2 lat nie płace rachonkow :-) ( a w tym czaise juz 2x przedłuzałem umowe) wkoncu wyszło na to ze maja niezły pierdolnik u siebie w papierach i właczyli mi tel. zadajac za właczenie 15zł wiec powiedziałm ze takiego **** zobacza kase mineły 4 miechy i znowu wyłaczyli telefon za nie wpłacenie 15zł

dobrze ze 2 dni wczesniej złozyłem pismo ze rezygnuje z usług z dniem zakonczenia umowy i teraz juz nie zobacza swoich nieprawnie naliczonych 15zł i rachunku bo mam ich poprostu w dupie

aktualnie mam tel w erze i zobaczymy co z tego wyjdzie zasieg ma dobry w porownaniu z plusem ktory 50km od warszawy niema zasiegu
http://www.s-cam.pl/
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

ja mam plusa i plus jets najlepszy.. nei ma co...

jest wszedzie zasieg NIE DZWONIA DO CIEBIE JAK JESTES w szkole i nie mowia o zmianie telefonu...

idea ma ******* jak barszcz zasieg, kurcze, stojac na klatce schodowej nie masz zasiegu :P

era ma tez calkiem niezly zasieg... ale mi mo wszystko plus ma lepszy, bo czesto jak gadam z kolega (on ma ere) to go rozlacza...

w ogole plus jest dla ludzi, ma normalne logo i normalne reklamy, a idea wyglada jak gowno i jakis stary dziad ja reklamuje, z wybitymi zebami i pedalska grzywka, a wszystkie debile sie z tego smieja... ehhhh
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

obecnie mam w idei mixa i chetnie zmienie siec bo mi czesto esy do ludzi nie dochodza ale nie wiem na co, zeby miec tak samo czyli niby abonament ale z ograniczeniem. kto ma ten wie o co cho. jakies pomysly? jest cos takiego w plusie albo erze?
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

lizzard king
jest wszedzie zasieg NIE DZWONIA DO CIEBIE JAK JESTES w szkole i nie mowia o zmianie telefonu...

wiesz co to wyciszenie w telefonie???
to lepiej zebys ty dzwonił do nich ( płacąc za to i sie pytał czy mozesz wymienic telefon)????
a pozatym telefony nie sa dla gnojków co siedza w szkole i szpanuja komura tel to nazedzie pracy i komuniekator a nie zabawka..

a co do zasiegu to zalezy to takze od warónków armosferycznych i ilosci wykonywanych w tej chwili połączen...
a ERA ma najlepszy zasieg i najwiecej radiostacji.... (wiem bo ojciec zajmuje sie dokładnie ta zecza)
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

aaa w idei jeszcze jedno jest do dupy... w **** rekkam i sms z konkursami - dziadek ma idee ;p co i rusz takei deblne smsy

ja mam plus i zero takich smsow to jednak daje sie odczuc
www.mm-foto.pl
gdulec
Kontakt:

Ja aktualnie mam MIX era a przedtem miaelm abonament... mix dla mnie to strasznie chujowa sprawa ;[:[ teraz sobie wezme k700 i opyle go odrazu i kupie k750 ;] szkoda tylko ze umowa jest na 2 lata.... ale coz ;)
Nemero
Kontakt:

Post autor: Nemero »

No węc ja polecam tylko ORANGE !

Oto specyfikacjia sieci:

Plus - ceny aparatów kuszące... za super telefonik 1 zł ale potem rachunki i wszystko w chollere drogie.

Era - sieć która jest stworzona dla odbiorcy indywidualnego który nie rozmawia dużo i też podobnie jak plus drogie rozmowy tanie aparaty

Orange - sieć głównie pod firmy lecz dla odbiorcy indywidualnego też fajna spawa tyle że płacisz za aparat duzo a potem masz tanie gadanie :)

Pozdro. :)
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
lizzard king
Kontakt:

Zychu-wawa hehe, dobre...

bo ja ktos do ciebie dzwoni, to jak wyciszysz, to sie nie dodzwoni... no tak, wszystko jasne...

a jak ty uzywasz telefonu do wysylania faxow, robienia zdjec, pracowania na nim i smazenia kotletow, to sorry...

wookie85 moj dziadek tez ma idee i jak u niego jestem czasem, z raz w tygodniu to dochodza ze 2 smsy o jakichs tam badziewach...

a i zychu, jak sie podpisuje umowe na rok w maju 2005r , to sie wie, ze w maju 2006r bedzie sie zmienialo telefon, a nie styczniu ....
lizzard king
Kontakt:

orange zmienilo nazwe z idea, dlatego,

ze idea extraklasa by glupio brzmialo?
pan_saper71
Kontakt:

Post autor: pan_saper71 »

ja tam mam ere i nei nazekam...mojim zdaniem dobra ta siec jest...i tak jak bylo mowione serio na zadupiu jest zasieng...:P
pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...
ODPOWIEDZ