Pytanie o support
Pytanie o support
Czy długośc supportu zalezy od korby czy od ramy roweru??
dlugosc osi zawsze dobiera sie do korby, rama jest tu bez znaczenia, oczywiscie pod warunkiem ze jest pospawana jak nalezy ;)
w wypadku kiedy masz zamiar zalozyc jakas prowadnice zazwyczaj zaklada sie troche dluzszy suport zeby latwiej bylo to wszytsko ustawic i nie dba sie juz wtedy tak bardzo o dobra linie lancucha... pozdr
w wypadku kiedy masz zamiar zalozyc jakas prowadnice zazwyczaj zaklada sie troche dluzszy suport zeby latwiej bylo to wszytsko ustawic i nie dba sie juz wtedy tak bardzo o dobra linie lancucha... pozdr
Nie zgodze sie z Tobą, suport ma znaczenie od ramy bo właśnie chodzi o prawidłową linię łańcucha.szopen pisze:dlugosc osi zawsze dobiera sie do korby, rama jest tu bez znaczenia, oczywiscie pod warunkiem ze jest pospawana jak nalezy ;)
Również tak jak mówił wookie-szerokośc misek od ramy (ale zazwyczaj jest podkładka do 68mm, która sie zdejmuje do 73mm).
szopen chodzi o to ze masz ta sama korbe i ten sam suport np 115 i do jednej ramy pasuje i ramie korby , blaty i obiecraja nigdzie a przy innej moga obiecrac , bo np. ma taka konstrukjce tylnich widel
rzadko kiedy tak jest i rzadko kiedy ktos kupuje krotkie suporty 110 ( ja mam w xc bo naped 2 na 9 ale mialem problem bo mocowanie korby ( palak przykrecany srubkiami ) tarla o suport ! a w innej rame noname jakims mialem tez 110 i byl ok )
nie da sie idealnie wymierzyc jaki suport brac ale mniej wiecej zawsze da sie oszacowac , a jak nie najlepiej cos kolo 120mm
aha jak ktos szua lepszego suportu pod kwadrat to u mnie w lodzi znalazlem DX z wymiennymi lozyskami z orygialnym pudeleczku , zajebisty suport i 1- razy lepszy od tych kinexow vp i innych dziadostw , dlugosc sia bodaj 120 i mze dluzsze niestety krotszego nie ma a sam bymw zial :/ cena 39 zl !
rzadko kiedy tak jest i rzadko kiedy ktos kupuje krotkie suporty 110 ( ja mam w xc bo naped 2 na 9 ale mialem problem bo mocowanie korby ( palak przykrecany srubkiami ) tarla o suport ! a w innej rame noname jakims mialem tez 110 i byl ok )
nie da sie idealnie wymierzyc jaki suport brac ale mniej wiecej zawsze da sie oszacowac , a jak nie najlepiej cos kolo 120mm
aha jak ktos szua lepszego suportu pod kwadrat to u mnie w lodzi znalazlem DX z wymiennymi lozyskami z orygialnym pudeleczku , zajebisty suport i 1- razy lepszy od tych kinexow vp i innych dziadostw , dlugosc sia bodaj 120 i mze dluzsze niestety krotszego nie ma a sam bymw zial :/ cena 39 zl !
www.mm-foto.pl
ja patrze na to pod katem uzycia przedniej przerzutki i teoretycznego podejscia, pewnie ze jak masz jeden lub dwa blaty to wyglada to inaczej... pomijajac ze to forum dh ;) normalny naped nie bedzie dobrze dzialal ze zle dobranym suportem i dlatego dobiera sie go do korby a nie ramy. moze raz spotkalem sie z korba 3blatowa ktorej nie dalo sie zamocowac do klasycznej ramy tak zeby pprzednia to obslugiwala, pozdr :)wookie85 pisze:szopen do jednej ramy pasuje i ramie korby , blaty i obiecraja nigdzie a przy innej moga obiecrac , bo np. ma taka konstrukjce tylnich widel