Dokładnie, dla mnie bzdurą jest jesli ktos z gory bedzie jechał po tych nowych RStkach bo cale zycie slyszal ze korki strzalały w slabszych modelach :D:D:D LOL
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
RST jak do tej pory to robilo same gowno co nawet do xc sie nie nadawalo moze to teraz sie zmieni slyszalem ze nowe modele maja byc lepsze od marcokow ale jesli cena bedzie taka jak za marcoki albo i wieksza to ludzie tego tak odrazu nie kupia.
a ja powiem szczerze ze moze ta dwupóla być ciekawa i całkiem całkiem, z foty widać ze inne są korony i dość masywny booster, golenie 36mm wiec moze sie to bedzie do czegoś nadawac jeszcze zalezy jaka bedzie cena
ech dwu polki rst nigdy nie byly zle ... wogole jezdzil ktos z was na sigmie ?? albo cos ? to pracuje w miare dobrze i nie wazy bog wie ile ... taka alternatywa dla shivera :) a cp dp speca i wogle to przeciez ten free ktory wazy mniej niz dj jest na sztywna os i na pewno nie bedzie owiele slabszy niz dj na sztywna a prace moze miec chujowa to widelec do streetu a nie xc
cos mi sie zdaje ze po wielu zawodach jakie mialo duza grupa uzytkownikow amortyzatorow rst trudno im bedzie zmienic wizerunek... mi osobiscie w 381aet wychodzily golenie do gory po kazdym dniu jazdy a nie katowalem amorka.
wiekszosc osob z tu obecnych nie jezdzilo widac na takich amorkach jak Sigma, Delta HL / XL, Hi5, Mozo Pro (1polka dla tych co nie wiedza) to byly udane amorki RST - jeszcze byl Alfalfa troszke mniej udane i mialo 36mm golenie wiec oby te nowe nie byly takie jak Alfalfa
ale "pokolenie capa" mysli ze wszystko co RST to capa :D - lol No Comment
Nie wpadliscie na to ze Gile, Omegi itd. sa produkowane do rowerow trekkingowych/crossowych?
Jak uzywacie ich do skakania to nie powinno was dziwic ze po pewnym czasie sie rozleca.
Sprawa pracy to inna rzecz - ludzie malo sie na tym znajacy uwazaja ze jak sie ugina to jest spoko wiec...
Nie mam uprzedzen do nowych amorkow RST, wygladaja niezle, sa na 20mm oske wiec fajnie.
Jezeli chodzi o ceny
Na pewno ktos bedzie zalatwial taniej, sadze ze Space Jump bedzie do kupienia na allegro za 900-1000zl. A najnizszy model pewnie bedzie w cenie Duro
a JA mam cos ok 6-7 letni mozo pro ( ale jezdzony 2 lata :P ) po lekkim tuningu ( pokolenie 'nie-capa/gila' wie o co chodzi :D:D ) i sie smieje ze wszystkich ziomuff co patrza na ta nalepke z pogarda.......siedzac na stworzonych do katowania duro i marzocchi seria MZ <lol2> ( **** ze elastomer i sprezyna..ale marzocchi jest <lol2> )....jak ostatnio kolege podsumowalem... mozo w zimie przy minus 6 chodzi lepioej niz twoje duro w plus 30 :D:D:D
Jeśli cena free będzie zbliżona do ceny duro to się poważnie zastanowie czy nie zmienić amora. Nikt mi nie wmówi, że RST z goleniami 36 i osią 20mm jest mniej wytrzymałe niż duro z goleniami 32 i standardową osią.
BTW widział ktoś kiedyś połamaną korone w capie albo gili?
raczej spytaj kto NIE widzial :D:D:D...... aczkolwiek ja widzialem duzo..ale powyginanych tak bardzo konkretnie ....tyle ze one z alu sa wiec nie wie,m jak to bylo mozliwe :D