domyslna przegladarka w windowsie

Gość

domyslna przegladarka w windowsie

Post autor: Gość »

chce przejsc z ie na opere gdzie sie wlancza ta opcje zeby ustawic domyslna przegladarke w win 98 ?

da sie wogole wykasowac ie skoro jest np potrzebne do otwierania okienek np dyskow ?
FireBullet
Kontakt:

Re: domyslna przegladarka w windowsie

Post autor: FireBullet »

M I C H A Ł pisze:chce przejsc z ie na opere gdzie sie wlancza ta opcje zeby ustawic domyslna przegladarke w win 98 ?
Poszukaj w opcjach Opery, na pewno gdzies tam to jest :) Nie mam jej teraz zainstalowanej zeby Ci dokladnie podac...

M I C H A Ł pisze:da sie wogole wykasowac ie skoro jest np potrzebne do otwierania okienek np dyskow ?
Nie ma sensu kasowac IE, tak duzo miejsca nie zajmuje, a jest dosyc gleboko osadzony w systemie... Poza tym nie jest on uzywany "do otwierania okienek np dyskow". Tym zajmuje sie explorer (Eksplorator Windows).
Gość

Post autor: Gość »

no ale 1 jak by sie tym zajmowal explorator to chyba nie bylo by wtedy zakladki ulubione przez co mozna z okienka z dysku przejsc na strone... ale nie ebde sie sprzeczac
a 2 w ie tez powinna byc opcja ustawiania przegladarki ktora domysla chyba... niemoge tego znalezc kto pomoze? :/
szela
Kontakt:

Post autor: szela »

jak dobrze pamiętam to po zainstalowaniu zostaniesz automatycznie zapytany o to czy Opera ma być twoją domyślną przeglądarkąa jak nie to jak u mnie Opera wersja 7.23 Pl: PLIK - PREFERENCJE - DOMYŚLNA PRZEGLĄDARKA i tam są ustawienia, które mam nadzieję cie pomogą " opera ma sprawdzić czy jest domyślną przeglądarką" może jak to zaznaczysz to będzie git
http://www.pinkbike.com/photo/op=view&image=716501
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Nie kasuj IE bo na Operze nie działa duzo rzeczy, np. Konto bankowe itp...
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

opera po odpaleniu powinna sama sie zapytac czy chcesz ja ustawic jako domysla przegladarke, niestety np GaduGadu jest tak zajebiscie napisane ze nie potrafi kozystac z domyslej przegladarki w systemie tylko zawsze kozysta przy otwieraniu linkow z IE

co do usuwania to MS zaplacil spora kare za brak mozliwosci odinstalowania IE, i w xp jest juz taka opcja ktora jedynie usuwa ikonke z pulpitu
Hg65
Kontakt:

Post autor: Hg65 »

a na cholere wykasowywać IE ? jak ci sie rozpieprzy opera to nie bedziesz miał żandej przeglądarki mózgu... x|
PEOPLE=SHIT
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Furmektu się nie zgodzę ;] Bo mi gg otwiera linki w operze.. tylko najgorsze że nie pamiętam jak to zrobiłem :/
Garwol
Kontakt:

Post autor: Garwol »

wchodzisz w menu "Narzędzia" -> "Preferencje" -> zakladka "Zaawansowane" -> potem tam z lewej takie cos "Programy" -> i dajesz haczyk przy pozycji "Opera ma sprawdzać czy jest domyślną przeglądarką", mozesz tez kliknac w "Szczegóły" i pozaznaczac wszystkie protokoly, nie dawaj haczyka przy plikach jpg bmp gif png bo ci opera bedzie zdjecia otwierac, mam wersje 8.5 wiec na innej moze byc troche inaczej. no i to chyba wszystko :)
twój stary i 40-stu rozbójników!!
www.freeride.swidnica.prv.pl
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

problem z bankami? ja uzywam firefoxa (ktorego najbardziej cenie z dostepnych obecnie przegladarek) i czegos takiego nie mam. po instalce pyta czy ma byc domyslny
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Xxsin - ja z tym walczylem pare miechow temu zeby FF mi otwieral z gg linki, oczywiscie helpdesk gg nieraczyl odpowiedziec, znalazlem za to programik ktory podmiania cos tam w gadulcu (FF juz otwieral linki, za to archiwum sie "zepsulo") i w koncu sprobowalem mirandy.. i nie wruce juz do gg, nawet gg bez tych banerow z dodatkowymi pluginami jest cieniutkie w porownaniu do mirandki :D
ODPOWIEDZ