WItam stanołem przed dylematem jakie koła??!! jezdziłem na 2x24" na 26"/24" i na 2x26" i nie wiem co wybrac!!! prosze o pomoc i sensowne wypowiedzi thx
aby uzyskać sensowne wypowiedzi trzeba wpierw zadać sensowne pytanie. To od Ciebie zależy, jakie koła powinieś sobie kupić, na jakich dobrze Ci się jeździło......
tomuś pisze:WItam stanołem przed dylematem jakie koła??!! jezdziłem na 2x24" na 26"/24" i na 2x26" i nie wiem co wybrac!!! prosze o pomoc i sensowne wypowiedzi thx
zalezy...rózni ci różnie doradza...mi pasuje konfig 26/24 ale to zalezy tez od ramy , amora,...kiedy geo bedzie najlepsza... aha i ja raczej street nie jezdze (dla niektórych street to buny hop, barspin, i 180 hahah;p) to wtedy jestem streetowcem z krwi i kości:P pozdro
Jak chcesz miec prawdziwy rower MTB to 26 :P zobacz na filmy amerykanskie prawie wszyscy kola 26... to ma swoj urok :)
ale kola 24 maja tez swoje plusy, wiec wybor nalezy do ciebie.
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
mi też sie dobrze jeździ na 26/24 fajny konfig i zawsze mozna zmienic na 26/26 albo 24/24 bo tylko jedno kolo do wymiany jakby co, jak jexdziłes to powienines wiedziec co i jak...
-ogolnie jest latwiej,
-lepsza rotacja (np 360)
- kola nie zawadzaja o pedaly lub o stopy
- jest bardziej poreczny i mniejszy (zauwaz ze street i dirt najlepiej wypada na BMX, a dlatego ze te rowery sa male)
tak wiec, na dirt i street - 24'
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
ja cie koles nie rozumiem jezdziles praktycznie na wszystkim zestawach i nie wiesz na ktorych lepiej ci sie jezdzilo ? :D lol to my mamy za ciebie wybrac jaki kolka sobie wybierzeszz :D ? nie no dobry jestes naprawde...
johny GT Ale MTB to kola 26 i zakladanie 24 to takie zblizanie sie do BMXa, wiec moze lepiej odrazu kupic BMXa, po co sie jebac.
Tak jak mowisz street i dirt najlepszy na bmxach, ja tam wole MTB i chcialbym zostac na kolach 26 :P
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX