Jaka ramka HT do Boxxera lub Juniora?

konex
Kontakt:

Jaka ramka HT do Boxxera lub Juniora?

Post autor: konex »

Sorry za całą masę topiców o ramach i amorach z mojej klawiatury ale składanie roweru i rzeźbienie skąd tu wziąć pieniądze jest ciężkie.

Znalazł się wstępny kupiec na mojego DM-a FR3 (niestety sprzedaje bo się nie wyrobie na złożenie fulla narazie) ale chce kupić amora konkretnego, z myślą o FR4.0 za powiedzmy pół roku.

No więc,pytanie. Oprócz NS-a Bitch jaka ramka sensowna do 2półki albo Junior 2005/2006 178mm skoku albo Boxxer 2005/2006 203mm. Jestem bliższy Boxxerowi.

Może nie bedzie to najsensowniejsze, ale czy Dragstar wytrzyma Boxxera tak realnie? wiem że jeżdżą i z Monsterami, Juniorami ale jak z Boxxerkiem? Koła 26".
Myślę też nad Prodigy JB. Ale nie wiem jak tam z główką? Co byście wybrali do takich amorów, Draga czy JB? Ewentualnie inne propozycje z ramek takich bardziej FR do 5-6stów, dużo więcej nie chce wyłożyć skoro przewiduje wrócić do Fulla w niedługim czasie.
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

A nie wyrobisz z kasa zeby se kieś Z1 kupić?
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
konex
Kontakt:

Pedro 47 pisze:A nie wyrobisz z kasa zeby se kieś Z1 kupić?

Do mojej obecnej FR-ki?? Myślałem nad tym rozwiązaniem ale zostało mi jeszcze sporo wydatków ;/
pedałki, amor, przednie koło do dopłacenia, przedni hampel + adapter i duża tarcza. Przydałoby siędo tego kask dokupić i ochraniacze podstawowe.
flaming
Kontakt:

Post autor: flaming »

moze DM, umf lub coś takiego a tak pozatym to zalezy jaka masz technike i jak lądujesz...
-->> www.bbklub.podbeskidzie.pl <<--
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

jak masz taka ramke to bym wolal glupie duro kupic i poczekac , moze po wakacjach naplwy gotowki bys mial ? ile tracisz an sprzedazy dm 3 ?
www.mm-foto.pl
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

konex pisze:przedni hampel + adapter i duża tarcza.
bez tego przez jakiś czas można pojeździć:P
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

konex-mój podpis i wszystko jasne.

A ja mylałem że tylk ja bede miał taki ładny zestaw dm ds +Jr. T

Apropo masz może jakies foty lub informacje o modelach dm na 06? lub inaczej o serii 4.0 bo doszły mnie słuchy że mają być pewnoe zmiany ale nie doweiedziałem się nic konretnego:/
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Ja na Twoim miejscu powalczylbym o Bitcha, ale DS tez zdaje sie byc niezgorszym wyborem :) Mozna by sie tez zastanowic nad DM Dirt Street, bo tania, a stalowa - z takim amorem mialbys naprawde fajnego hardaila do FR (bo wbrew nazwie do dirtu i streetu to IMHO kiepski wybor, o Boxxerze/Juniorze nie wspominajac ;))

Drag pewnie by wytrzymal, bo juz nie takie rzeczy przezywaly ;) Ale co z tego, skoro geometria beznadziejna :/ No i za taka sama, lub niewiele wieksza kase mozna kupic cos znacznie lepszego (patrz wyzej).

Johny z kolei ma geometrie przyzwoita, ale troche bym sie bal dwopolke tam wsadzac - moze nie wytrzymac...
konex
Kontakt:

kyrys pisze:konex-mój podpis i wszystko jasne.

A ja mylałem że tylk ja bede miał taki ładny zestaw dm ds +Jr. T

Apropo masz może jakies foty lub informacje o modelach dm na 06? lub inaczej o serii 4.0 bo doszły mnie słuchy że mają być pewnoe zmiany ale nie doweiedziałem się nic konretnego:/

Niestety też nie dowiedziąłem się nic konkretnego :P
konex
Kontakt:

Wooyek pisze:Ja na Twoim miejscu powalczylbym o Bitcha, ale DS tez zdaje sie byc niezgorszym wyborem :) Mozna by sie tez zastanowic nad DM Dirt Street, bo tania, a stalowa - z takim amorem mialbys naprawde fajnego hardaila do FR (bo wbrew nazwie do dirtu i streetu to IMHO kiepski wybor, o Boxxerze/Juniorze nie wspominajac ;))

Drag pewnie by wytrzymal, bo juz nie takie rzeczy przezywaly ;) Ale co z tego, skoro geometria beznadziejna :/ No i za taka sama, lub niewiele wieksza kase mozna kupic cos znacznie lepszego (patrz wyzej).

Johny z kolei ma geometrie przyzwoita, ale troche bym sie bal dwopolke tam wsadzac - moze nie wytrzymac...

A jeśli chodzi o DirtSTreeta, to rzeczywiście czytałem test w BB i określili to jako maszynę bardziej do FR niż Dirt/street. A co sądzicie o władowaniu do DirtSTreeta Boxxera 203mm, to na pewno dobry pomysł :>?? Jak będzie to wygladało ?
Wooyek
Kontakt:

Mniej wiecej tak: http://tiny.pl/x8kk ;)

Nie no, zartuje. IMHO nie bedzie tak zle... Geo bedzie zwalona, ale do czasu zakupu fulla wytrzymasz ;) Ale niech sie koniecznie inni wypowiedza, bo ja nigdy takiej konfiguracji nie widzialem i tak sobie gdybam jak glupek ;)
konex
Kontakt:

Wooyek hehe..;D

Sorry, nie jestem w temacie slangowym internetowym...:P i tak offtopic, co oznacza używane przez Ciebie w niemal każdym topicu "IMHO"??
Wooyek
Kontakt:

No to czas na maly offtopic ;)

IMHO - In My Humble Opinion - moim skromnym zdaniem (MSZ)

Stosuje tez czasem:
OIDP / AFAIR - o ile dobrze pamietam / as far as I know
AFAIK - as far as I know (o ile dobrze wiem)

Wiency:
np. tu: http://www.artnet.com.pl/lkozicki/faq/w ... onimy.html
Pedro 47
Kontakt:

konexNie napalaj sie na dwupółke :P Bier Duro!! NIE OPŁACA SIE SPRZEDAWAĆ FULLA ZEBY KUPIĆ SZTYWNIAKA I DWUPÓŁKE!!

Jak nie masz kasy na hampla itp... To chrzań hampla :P
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
konex
Kontakt:

Wooyek pisze:No to czas na maly offtopic ;)

IMHO - In My Humble Opinion - moim skromnym zdaniem (MSZ)

Stosuje tez czasem:
OIDP / AFAIR - o ile dobrze pamietam / as far as I know
AFAIK - as far as I know (o ile dobrze wiem)

Wiency:
np. tu: http://www.artnet.com.pl/lkozicki/faq/w ... onimy.html

Alez jesteś trendy yo ziom :P
konex
Kontakt:

Pedro 47 pisze:konexNie napalaj sie na dwupółke :P Bier Duro!! NIE OPŁACA SIE SPRZEDAWAĆ FULLA ZEBY KUPIĆ SZTYWNIAKA I DWUPÓŁKE!!

Jak nie masz kasy na hampla itp... To chrzań hampla :P

Ale mam koło na QR20 i w miare dobra cene dla obu stron za FR-kę. Ale to trudny wybór! Hampla narazie olewam :P
Pedro 47
Kontakt:

Sztywniak z dwupółka to nieszczególnie poręczna zabawka... Wiem coś o tym :]
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

ile tracisz na sprzedazy dm ?

nie lepiej kupic chocby duro a ramke zostawic i odkladac na amora ?
www.mm-foto.pl
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

Zostaw ramke, kup jakiegos tymczasowego amora, jak masz piaste na 20mm to kup przejsciowke.
Duzo sie raczej traci na takiej sprzedazy ramy, poza tym amor jest zawsze mniejszym wydatkiem niz ramka, wiec latwiej na niego uzbierac.
ODPOWIEDZ