Jaka ramka HT do Boxxera lub Juniora?
Jaka ramka HT do Boxxera lub Juniora?
Sorry za całą masę topiców o ramach i amorach z mojej klawiatury ale składanie roweru i rzeźbienie skąd tu wziąć pieniądze jest ciężkie.
Znalazł się wstępny kupiec na mojego DM-a FR3 (niestety sprzedaje bo się nie wyrobie na złożenie fulla narazie) ale chce kupić amora konkretnego, z myślą o FR4.0 za powiedzmy pół roku.
No więc,pytanie. Oprócz NS-a Bitch jaka ramka sensowna do 2półki albo Junior 2005/2006 178mm skoku albo Boxxer 2005/2006 203mm. Jestem bliższy Boxxerowi.
Może nie bedzie to najsensowniejsze, ale czy Dragstar wytrzyma Boxxera tak realnie? wiem że jeżdżą i z Monsterami, Juniorami ale jak z Boxxerkiem? Koła 26".
Myślę też nad Prodigy JB. Ale nie wiem jak tam z główką? Co byście wybrali do takich amorów, Draga czy JB? Ewentualnie inne propozycje z ramek takich bardziej FR do 5-6stów, dużo więcej nie chce wyłożyć skoro przewiduje wrócić do Fulla w niedługim czasie.
Znalazł się wstępny kupiec na mojego DM-a FR3 (niestety sprzedaje bo się nie wyrobie na złożenie fulla narazie) ale chce kupić amora konkretnego, z myślą o FR4.0 za powiedzmy pół roku.
No więc,pytanie. Oprócz NS-a Bitch jaka ramka sensowna do 2półki albo Junior 2005/2006 178mm skoku albo Boxxer 2005/2006 203mm. Jestem bliższy Boxxerowi.
Może nie bedzie to najsensowniejsze, ale czy Dragstar wytrzyma Boxxera tak realnie? wiem że jeżdżą i z Monsterami, Juniorami ale jak z Boxxerkiem? Koła 26".
Myślę też nad Prodigy JB. Ale nie wiem jak tam z główką? Co byście wybrali do takich amorów, Draga czy JB? Ewentualnie inne propozycje z ramek takich bardziej FR do 5-6stów, dużo więcej nie chce wyłożyć skoro przewiduje wrócić do Fulla w niedługim czasie.
Pedro 47 pisze:A nie wyrobisz z kasa zeby se kieś Z1 kupić?
Do mojej obecnej FR-ki?? Myślałem nad tym rozwiązaniem ale zostało mi jeszcze sporo wydatków ;/
pedałki, amor, przednie koło do dopłacenia, przedni hampel + adapter i duża tarcza. Przydałoby siędo tego kask dokupić i ochraniacze podstawowe.
konex-mój podpis i wszystko jasne.
A ja mylałem że tylk ja bede miał taki ładny zestaw dm ds +Jr. T
Apropo masz może jakies foty lub informacje o modelach dm na 06? lub inaczej o serii 4.0 bo doszły mnie słuchy że mają być pewnoe zmiany ale nie doweiedziałem się nic konretnego:/
Apropo masz może jakies foty lub informacje o modelach dm na 06? lub inaczej o serii 4.0 bo doszły mnie słuchy że mają być pewnoe zmiany ale nie doweiedziałem się nic konretnego:/
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
Ja na Twoim miejscu powalczylbym o Bitcha, ale DS tez zdaje sie byc niezgorszym wyborem :) Mozna by sie tez zastanowic nad DM Dirt Street, bo tania, a stalowa - z takim amorem mialbys naprawde fajnego hardaila do FR (bo wbrew nazwie do dirtu i streetu to IMHO kiepski wybor, o Boxxerze/Juniorze nie wspominajac ;))
Drag pewnie by wytrzymal, bo juz nie takie rzeczy przezywaly ;) Ale co z tego, skoro geometria beznadziejna :/ No i za taka sama, lub niewiele wieksza kase mozna kupic cos znacznie lepszego (patrz wyzej).
Johny z kolei ma geometrie przyzwoita, ale troche bym sie bal dwopolke tam wsadzac - moze nie wytrzymac...
Drag pewnie by wytrzymal, bo juz nie takie rzeczy przezywaly ;) Ale co z tego, skoro geometria beznadziejna :/ No i za taka sama, lub niewiele wieksza kase mozna kupic cos znacznie lepszego (patrz wyzej).
Johny z kolei ma geometrie przyzwoita, ale troche bym sie bal dwopolke tam wsadzac - moze nie wytrzymac...
kyrys pisze:konex-mój podpis i wszystko jasne.
Niestety też nie dowiedziąłem się nic konkretnego :P
Wooyek pisze:Ja na Twoim miejscu powalczylbym o Bitcha, ale DS tez zdaje sie byc niezgorszym wyborem :) Mozna by sie tez zastanowic nad DM Dirt Street, bo tania, a stalowa - z takim amorem mialbys naprawde fajnego hardaila do FR (bo wbrew nazwie do dirtu i streetu to IMHO kiepski wybor, o Boxxerze/Juniorze nie wspominajac ;))
A jeśli chodzi o DirtSTreeta, to rzeczywiście czytałem test w BB i określili to jako maszynę bardziej do FR niż Dirt/street. A co sądzicie o władowaniu do DirtSTreeta Boxxera 203mm, to na pewno dobry pomysł :>?? Jak będzie to wygladało ?
Mniej wiecej tak: http://tiny.pl/x8kk ;)
Nie no, zartuje. IMHO nie bedzie tak zle... Geo bedzie zwalona, ale do czasu zakupu fulla wytrzymasz ;) Ale niech sie koniecznie inni wypowiedza, bo ja nigdy takiej konfiguracji nie widzialem i tak sobie gdybam jak glupek ;)
Nie no, zartuje. IMHO nie bedzie tak zle... Geo bedzie zwalona, ale do czasu zakupu fulla wytrzymasz ;) Ale niech sie koniecznie inni wypowiedza, bo ja nigdy takiej konfiguracji nie widzialem i tak sobie gdybam jak glupek ;)
No to czas na maly offtopic ;)
IMHO - In My Humble Opinion - moim skromnym zdaniem (MSZ)
Stosuje tez czasem:
OIDP / AFAIR - o ile dobrze pamietam / as far as I know
AFAIK - as far as I know (o ile dobrze wiem)
Wiency:
np. tu: http://www.artnet.com.pl/lkozicki/faq/w ... onimy.html
Stosuje tez czasem:
Wiency:
Wooyek pisze:No to czas na maly offtopic ;)
Stosuje tez czasem:
Wiency:
Alez jesteś trendy yo ziom :P