Hayes vs Avid
Hayes vs Avid
Elo. Mam dylemat gdyż mam możliwość kupienia nowych Hayesów Mag Plus (karbonowe) za 800zł komplet ale musiał bym jeszcze dokupić dwa adaptery i dwie nowe tarcze Hayesa 203mm(200zł jedna). Czyli razem za wszystko zapłacił bym coś koło 1300zł. Ale już wcześniej myślałem żeby kupić Avidy Juicy 5 za komplet zapłacił bym 1400zł. To też nie jest zły hamulec czytałem o nim wiele i miałewm okazje dojeżdżać juicy 7 i bardzo mi sie podobały więc moze 5 też są niezłe. Która opcja lepsza?? Kupić te Hayesy a potem kąbinować czy Avidy?? a może ktoś ma do sprzedania Juicy 5 jakoś taniej to z chęcią wysłucham propozycji =D z góry dzięki za odpowiedź.
http://allegro.pl/show_item.php?item=79709404 Tutaj masz Avidy Juicy 7 nówki na 2006 rok za 999 :D Tarcza przód 185,tył 160. Jak na Avidy to wystarczające tarcze bo te hamulce to żyleta. Dużo lepsze od Hayesów, w Magu Plusie jedynie kusi waga. Ja miałem Carbon Hfx-9 i klamka dużo wygodniejsza i się nie rozkręcała.