AlexRims DP20
AlexRims DP20
Mam mozliwość okazyjnie nabyć koła na takich obręczach. WObec tego mam pytanie - co one są warte? jak sie spisują i czy ogólnie je polecacie?
Powiem Ci za jakies pol roku (mam je w nowej furce) ;) Ale generalnie wyglada to BARDZO podobnie np. do Vuelt FR, czyli obrecze do enduro i lekkiego FR. Jak trzaskasz dropy wieksze niz 3m, jezdzisz w dircie/streecie - raczej bym sie zastanowil nad czyms mocniejszym. A jak smigasz tak, jak napisalem, powinno byc ok (choc bez centrowania co pare miesiecy pewnie sie nie obedze).
Mam te obręcze od października. Jeżdże naprawde bardzo spokojnie i niestykam praktycznie dropów. Te felgi są poprostu BEZNADZIEJNE nieprubój ich kupować niewiadomo za jaką cene. Po każdej jeżdzie musze odwozić rower do serwisu na pożądne centrowanie. Fele gną się niemiłosiernie. Niepolecam ich naprawde zastanów się nad ich kupnem. Wiem że brzmi to jak wypowiedzi osób które lubią na forum ubarwiać ale ja mówie autentycznie i czym prędzej chce je wymienić przynajmniej z tyłu.
http://www.psiokrew.fotolog.pl
jezdzilem na kole na tej obreczy przez jakies pol roku i jestem bardzo zadowolony. Obrecz jest sztywna, lekka, naprawde bardzo fajna.
Tak jak napisal ac jest to jedna z najlepszych i najmocniejszych obreczy do FR w swojej cenie. Bardziej bym ja porownal do Vuelty DH niz FR.
Polecam ta obrecz:)
Tak jak napisal ac jest to jedna z najlepszych i najmocniejszych obreczy do FR w swojej cenie. Bardziej bym ja porownal do Vuelty DH niz FR.
Polecam ta obrecz:)
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
ac => az mi to zalatuje postem sponsorowanym ;) Sam mam te obrecze (dzis je bardzo dokladnie macalem z powodu zmiany detek) i powinienem je z tego powodu zachwalac ;) ale jakos mam do nich dystans - to NIE sa pancerne obrecze i nie uwierze, ze jedne z najmocniejszych obreczy w swojej klasie... No ale jesli tak jest, to bede bardzo zadowolony ;)
Tomasz D. => moze powinienes zmienic serwis? :> Bo dobrze zaplecione, naprawde mocno dociagniete kolo nie ma prawa sie centrowac przy kazdej jezdzie (chyba, ze kazda jazda => street, 360-ki na dircie i kilka ostrych zjazdow po kamieniach ;)).
lankru => Dzis bezposrednio porownywalem z wyglady Vuelte FR i DP20 i sa PRAWIE identyczne. Roznia sie tylko minimalnie ksztaltem, a i tak na pierwszy rzut oka trudno to zauwazyc... No a DH sa dosc znacznie szersze i ciezsze, wiec...
Tomasz D. => moze powinienes zmienic serwis? :> Bo dobrze zaplecione, naprawde mocno dociagniete kolo nie ma prawa sie centrowac przy kazdej jezdzie (chyba, ze kazda jazda => street, 360-ki na dircie i kilka ostrych zjazdow po kamieniach ;)).
lankru => Dzis bezposrednio porownywalem z wyglady Vuelte FR i DP20 i sa PRAWIE identyczne. Roznia sie tylko minimalnie ksztaltem, a i tak na pierwszy rzut oka trudno to zauwazyc... No a DH sa dosc znacznie szersze i ciezsze, wiec...
Poniewaz tak zaciekle lansowalem teorie, ze sa to blizniaki Vielt FR, pozwole sobie ta teorie skonfrontowac z praktyka ;)
AlexRims DP20
http://www.mtb-bg.com/reklama/OneDistri ... s/dp20.jpg
Szerokosc wewnetrzna: 20 mm
Wysokosc: 18 mm
Masa (wg. producenta): 490 g
Vuelta/Rodi Excalibur FR:
http://www.vueltausa.com/vuelta2/images/rims/fr.jpg
Szerokosc wewnetrzna: 21 mm
Wysokosc: 17.9 mm
Masa (wg. producenta): 560 g
Wiec, jak widac, NIE sa to te same obrecze. Roznice sa raczej subtelne, ale jednak sa.
Jest jeszcze jeden maly szczegol, ktory rozni FR od DP20 (na niekorzysc tej drugiej) - DP20 ma dziure tylko pod wentyl Presta... :/ A wiec mimo, ze jest to obrecz przeznaczona do ciezszych odmian kolarstwa, konieczny jest tuning za pomoca wierarki (co dzis uczynilem).
AlexRims DP20
http://www.mtb-bg.com/reklama/OneDistri ... s/dp20.jpg
Szerokosc wewnetrzna: 20 mm
Wysokosc: 18 mm
Masa (wg. producenta): 490 g
Vuelta/Rodi Excalibur FR:
http://www.vueltausa.com/vuelta2/images/rims/fr.jpg
Szerokosc wewnetrzna: 21 mm
Wysokosc: 17.9 mm
Masa (wg. producenta): 560 g
Wiec, jak widac, NIE sa to te same obrecze. Roznice sa raczej subtelne, ale jednak sa.
Jest jeszcze jeden maly szczegol, ktory rozni FR od DP20 (na niekorzysc tej drugiej) - DP20 ma dziure tylko pod wentyl Presta... :/ A wiec mimo, ze jest to obrecz przeznaczona do ciezszych odmian kolarstwa, konieczny jest tuning za pomoca wierarki (co dzis uczynilem).
Wooyekhehe fakt faktem, rowniez musialem poszerzyc otwor pod wentyl, czemu tak jest? trudno mi odpowiedziec w rozsadny sposob, moze tak zadecydowal producent? moze zapomnial ze wiekszosc osob jezdzi z detkami z wentylkami samochodowymi? nie wiem
co do wygladu to rowniez musze sie zgodzic z Wooyek, porownywalem dzis z obrecza vuelta fr no i wygladaja wrecz tak samo :)
jednak dalej zostaje przy zdaniu ze to sa dobre obrecze, jezdzilem na niej pol roku w streecie i zachowywala sie wrecz wzorowo:)
co do Tomasz D. to tak jak wyzej jest napisane, zmien lepiej serwis, bo albo naprawde wymiatasz albo masz zle kolo zaplecione
strzała
co do wygladu to rowniez musze sie zgodzic z Wooyek, porownywalem dzis z obrecza vuelta fr no i wygladaja wrecz tak samo :)
jednak dalej zostaje przy zdaniu ze to sa dobre obrecze, jezdzilem na niej pol roku w streecie i zachowywala sie wrecz wzorowo:)
co do Tomasz D. to tak jak wyzej jest napisane, zmien lepiej serwis, bo albo naprawde wymiatasz albo masz zle kolo zaplecione
strzała
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
AlexRims DP20 - wedlug mnie spoko obrecze , wystarczajaco mocne , w sam raz do freeride'u , nawet lekkie dzieki temu lepiej wychodza bunnyhop'y i czlowiek czuje lepsza kontrole nad rowerem , idealne do szybkiej-dynamicznej jazdy w miescie ,
co do wytrzymalosci mysle ze sa wporzo.. jezdze juz pol roku i wszystko git
wiadomo jak ktos nasucza w kazdy kraweznik to predzej czy pozniej wszystko polegnie , trza pracowac nad doskonaleniem techniki , jak czlowiek widzi swoje postepy wtedy jazda daje prawdziwa satysfakcje.
pozdro.
co do wytrzymalosci mysle ze sa wporzo.. jezdze juz pol roku i wszystko git
wiadomo jak ktos nasucza w kazdy kraweznik to predzej czy pozniej wszystko polegnie , trza pracowac nad doskonaleniem techniki , jak czlowiek widzi swoje postepy wtedy jazda daje prawdziwa satysfakcje.
pozdro.
-
- Kontakt:
Wiec tak - widze ze wiekszosc pisze iz obrecze sa git, ja tak nie sadze. Miałem je w AC, i beda c moze 2 raz na nich na skrzycznym zaliczyłem mocna glebe, i obrecze tak sie pokrzywily, ze do domu nie moglem dojechac, w amorze sie zblokowaly, zarowno przednia jak i tylna byly do kasacjii. Moze to przypadek, moze nie fart, ale jak mowie - wiecej bym ich nie kupił. Teraz mam rodi i jakos jezdze.
No nie wiem...
Gadałem na żywo z ponad 10 osobami o tych obręczach. Nikt nie narzekał na nie, a chłopaki naprawde wiele jeżdżą - freeride w górach, hopki itp.
Dowiedziałem sie od nich że jak komus udało sie skatować tą obręcz, to pewnie jego poziom techniki jest żenujący. Tacy potrafią tez rozwalić DoubleWide`y albo MAGi DH. Wszyscy jednogłośnie mi polecili te obręcze, mówiąc iż są najlepsze w tej cenie, mogą z nimi konkurować tylko dm24 ale są ciut droższe.
ja w sumie wątpliwości nie mam i napewno bym łyknął całe koła (okazyjnie na Allegro, można sie z gościem dogadać) ale k...wa dzisiaj przy parkowaniu zachaczyłem fure sąsiada i kaske musze przeznaczyć dla niego :/
Podrzucam linka jakby ktoś chciał tą okazję przejąć, dla mnie to lepiej żeby nikt nie kupił, a jak uzbieram kase to sie do gościa od razu odezwe
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79620204
Gadałem na żywo z ponad 10 osobami o tych obręczach. Nikt nie narzekał na nie, a chłopaki naprawde wiele jeżdżą - freeride w górach, hopki itp.
Dowiedziałem sie od nich że jak komus udało sie skatować tą obręcz, to pewnie jego poziom techniki jest żenujący. Tacy potrafią tez rozwalić DoubleWide`y albo MAGi DH. Wszyscy jednogłośnie mi polecili te obręcze, mówiąc iż są najlepsze w tej cenie, mogą z nimi konkurować tylko dm24 ale są ciut droższe.
ja w sumie wątpliwości nie mam i napewno bym łyknął całe koła (okazyjnie na Allegro, można sie z gościem dogadać) ale k...wa dzisiaj przy parkowaniu zachaczyłem fure sąsiada i kaske musze przeznaczyć dla niego :/
Podrzucam linka jakby ktoś chciał tą okazję przejąć, dla mnie to lepiej żeby nikt nie kupił, a jak uzbieram kase to sie do gościa od razu odezwe
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79620204