24- 26 dirt street- przyszlosc MTB ?? :P

> Zielony <
Kontakt:

24- 26 dirt street- przyszlosc MTB ?? :P

Post autor: > Zielony < »

Chodzi mi o street i dirt
Widzac co sie dziaje w swiecie rowerowym, mniejsza czesc, ale jednak coraz wieksza jest rzesza osob ktora zaklada kolo 24 do roweru MTB. Patrzac na filmy amerykanskie gwiazdy MTB maja kola jednak 26, no sa tez male wyjatki :P a np. teraz na mistrzostwach polski, czolowka... ma kola 24. przez to w polsce, coraz wieksze jest zainteresowanie kolami 24, przynajmniej takie mam wrarzenie i tez nad tym sie zastanawiam...
Jak zaczynalem swoja przygode z rowerem to moje wizje roweru MTB to kola 26 i amortyzator.
Ale jak teraz, coraz wiecej osob bedzie zakladac kola 24... wiec to ja zblizanie sie do BMXa
wiec jak coraz bardziej bedziemy sie zblizac, to moze za kilkanascie lat moze nie bedzie rowerow MTB, tylko same BMXy lol.

Jak uwazacie ze temat bez sensu to usuncie go i nie wypiwiadac sie !!!
Jesli stwierdzicie inaczej, to prosze tez nie jechac mnie za takie myslenie, jak macie cos do powiedzenia na ten temat !!! to prosze sie wypowiedziec.

Moim zdaniem powiny byc BMXy i MTB, a nie jakies zblizanie sie MTB do BMXow...
Co o tym myslicie ???
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
aRamus
Kontakt:

Post autor: aRamus »

uważam ze jestes ziom i chce od Ciebie autograf dla dziewczyny;)

nie no tak na serio to wystarczy oglądnąć discrit ride i tam widac jak i na czym sie jeździ! jeszcze nigdy nie skakałem na 24 na hopkach! chciałbym spróbowac!

przyznaje Ci racje:)
http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=995
tomeq
Kontakt:

Post autor: tomeq »

Ja uwazam ze ludzie zaczynaja jezdzic na 24'' nie dlatego ze sie zblizaja do bmxow tylko dlatego ze bmxy sa troche "mniej modne"?.Na rowerze mtb z kolami 24/26 jest trudniej wykonac jakis trik niz na bmxie.Bmx jest stworzony do skakania itp ale jeszcze wieksza jest satysfakcja jezeli zrobisz ten trik na wiekszym rowerze-mtb.Takie moje zdanie...heh
www.ROWEROWY.com ! kupowałem, polecam !!

http://allegro.pl/show_item.php?item=80180817
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

> Zielony < temat jest taki ktory filozofuje mi osobiscie wydaje sie ze BMX to BMX i koniec. Choc 24" to raczej jest dozwolone (dzieciece rowerki), zreszta nie mow tak wyobrazasz sobie fr/dh na beemixie? Ja raczej nie! albo XC na BMX? MTB zawsze beda..

P.S. co ci zrobilo GREGORIO ?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
> Zielony <
Kontakt:

Jozan nie uzlali mi gwarancji, mniejsza z tym, j e b a c ich !!! :D
No temat taki dziwny, jestem ciekaw jak inni mysla hehe, kto chce niech sie wypowiada, kazdy ma swoje zdanie...
STREET to tylko BMX
GAAP
Kontakt:

Post autor: GAAP »

no cześć osób zakłada se 24" kółka bo jest łatwiej wykonywać niektóre tricki w dircie i w streecie!! a MTB zawsze będą bo co te gwazdy FR bedą skakać na BMX'ach z 10m dropów?!
aRamus
Kontakt:

Post autor: aRamus »

gwiazdy fr to na fulach street latają...
jak by u nas były takie zawody fr w miescie to tez duzo osób by na fulach street jeździło... ale nima!
http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=995
Masta Blasta
Kontakt:

Post autor: Masta Blasta »

Moje zdanie jest takie, że pewnie nie jeden załozył koła 24 do mtb bo tak jest bardziej trędi i fazi...
[S] single track 24' camuflage + ns coster + DT etc/71rap
CesasH21
Kontakt:

Post autor: CesasH21 »

zdecydowanie jest to temat ktory i mnie moze nie niepokoi ale zastanawia.... zapewne niedlugo spotakmy sie gdzies w miescie na bajku i ujzysz moj rower juz nie z 26" ale 24" ale mnie do zmiany naklania to ze ... Dawida prodigy jest o wiele zwrotniejszy na kolach 24" ... bo ... na moim amstaff'ie... z 26" jakos ciezko wychodzi 1-8 ... a wsiadlem na millerowskie prodigy i bez problemu :]

p.s. slawny typ ... juz w gazetac o tobie pisza :P

haha pozdro Green Brother !
:] Bike4EvEr !
> Zielony <
Kontakt:

CesasH21no wlasnie 24 jest zwrotniejszy, wiec jak sa np. zawody jakies mtb, to powinno sie rozgraniczac wielkosc kol, bo 24 ma wieksze szanse niz 26, dlatego tez BMX maja swoje zawody i MTB maja swoje, bo BMXy maja wieksze szanse..
Caly czas mam na mysli dirt i street !!!
STREET to tylko BMX
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

mnie sie wydaje ze na chwile obecna w zawodach np. dirtowych nie ma sensu dzielic kategorii na BMX, MTB i MTB24, niech zostanie BMX i MTB

jak komus nie pasi ze ktos na 24" ma wieksze szanse to nikt mu nie broni zalozyc 24" do swojego bicykla

MTB to MTB i niech nikt tego nie zmienia!
20 inches isn't a crime
_Chmielek_
Kontakt:

Post autor: _Chmielek_ »

street MTB coraz bardziej sie upodabnia do BMX, co mi też sie za bardzo nie podoba.. ogólnie to nie wiem skąd sie wzial pomysł na dawanie 24" do MTB, nie mam nic do osób, które tak jeżdżą, kto wie może za pare lat też tak będe miał...
ale co będzie jeżeli ktoś sobie pomyśli "zaraz... skoro 24" jest zwrotniejsze itd to może by tak dać 22"?..." tylko czy to jeszcze będzie MTB czy już BMX?

a sprawa z MTB 24" jest o tyle kiepska, że na samym początku powinno sie ustaliś zasady wszelkich mistrzostw street/dirt MTB że rower MTB ma koła 26" i wtedy nikt by nie kombinował
wiesz co robi ctrl + w ?
jump frenzy
Kontakt:

Post autor: jump frenzy »

hmmm ciekawy temat ... tylko co mają powiedzieć ludzie którym pasuje i BMX i mtb .... dla mnie np. długa dualówka byłaby zbyt długa do 180 ale bmx za krótki i po to są własnie rowery z 24 kołem... następna rzecz to ta moda na zakładanie 24.... moim zdaniem jak wszyscy jeżdża na 24 to chyba oznacza to ze na 24 jest łatwiej i fajniej i jesli ktoś sie zawzoruje na rowerach innych to nie oznacza od razu szpanu... ludzie nieznający sie na rowerach muszą sie zawzorować na jakimś rowerze i to wcale raczej bym nie nazywał szpanem a jeśli któś ma doświadczenie powiedzmy 2 lata na rowerach to wie co robi i zakłada 24 a nie 26 z własnego przemyślanego wyboru i chęci...
jeśli ktoś mimo podanego wyżej doświadczenie 2 lata jeździ na 24 jest mu nie wygodnie i wie o tym i mimo tego jest szczęsliwy ponieważ jest zgodny z modą to rzeczywiście mozna tu mówić o szpanu
hehe wygadałem sie i troche sporo tych wielokropków hehe pozdro:)

PS a co do zagadnienia " BMX w downhillu" no coż też uważam ze to niedorzeczne ale jeśli ktoś tak lubi no to jest jego sprawa i liczy sie to czy takiej danej osobie to pasuje
PS2 a co do zagadnienia "mtb dla własnej satysfajkcji" to musze przyznać jak najbardziej racji, ale niektórym osobom leniom jest strasznie ciężko robić na mtb tricki dlatego zakładają 24 a nie 26 bo jest łatwiej:), a satysfakcje wyciągają z 180 na 24 bo kiedy widzą ze jesli na 24 jest im łatwiej niż na 26 to sie cieszą ze zrobili dobry zakup... tacy ludzie wychodzą z założenia po co sie męczyć na 26 jak na 24 umiem wszystko 100 razy llepiej... i takich ludzi rozumiem:)
ucz się ucz trening to jazdy na rowerze klucz
szele
Kontakt:

Post autor: szele »

dla mnie jednak MTB zawsze bedzie na 26' a w moim podkreslam moim subiektywnym odczuciu zalozenie 24' to poniekad pojscie na latwizne

MTB to MTB (26 - 26 )
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

ogolnie nie mozna nikomu zabronic stosowania 24" wiec po co te klutnie wiadome jest to ze na mniejszych latwiej/zwrotniej i tyle
20 inches isn't a crime
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

Narazie jeźdze na 2x26" ale niedlugo założe na tył 24" bo... rower bedzie bardziej zwrotny, łatwiej bedzie sie robic manualla itp. Jeźdże dla własnej satysfakcji i frajdy jaką z tego mam. Tak naprawde lata mi koło dupy czy komuś sie podoba mój rower czy nie, próbuje go dopasowywac tak żeby jeździlo mi sie na nim idealnie tak żebym nie musiał sie męczyć jeźdząc na nim.

Ludzie wkładają czesci bmxowe do mtb bo są wytrzymałe i pasują do streetu. Koła 24 to mtb, według mnie nie wcale nie dąży to do kupna bmxa bo jednak miedzy bmxem a mtb24 jest przepaść..
BaDMaN
Kontakt:

Post autor: BaDMaN »

jakbyście nie zauważyli to niektórzy wracają do 26, nie będe podawał przykładów, i sprawa jest prosta, jeździj na tym na czym lubisz a nie co jest trendy, ja mam 26/24 ale jeżdże FR i mam w dupie zdanie innych
elnariel
Kontakt:

Post autor: elnariel »

Jeździłem na mtb, ale teraz turlam sie na bmx bo nie mam kasy a w mtb amor kosztuje co u mnie cały rower :) Co do 24 i 26. Wiadomo że na 24 jest łatwiej robić tricki. Ci co jeżdzą na 26 będą zakładać że są wierni tradycji i że są ambitni bo im się trudniej jeździ...Co za bezsens. To tak jak pływac w ubraniach bo jest trudniej...Ale większa satysfakcja jak sie nie utopisz nie ?
Kiera wtp (bmx) i borla 670mm (mtb) do opchnięcia
gUtEk
Kontakt:

Post autor: gUtEk »

z tego co wiem to bmx'owcy sa bardzo cięci na tych co jeżdża na kołach 24" bo mówią ze sie podszywają pod bmx. i tak samo mysla o pegach w mtb. ja teraz składam rower na 2x24" i luz.
zmiany sie opłacają
ODPOWIEDZ