24- 26 dirt street- przyszlosc MTB ?? :P

Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

fazi pisze:dla mnie 24'' to rozwiązanie dla ludzi którym nie szło na 26
ulituj sie Panie nad ta wypowiedzia.... czyli 20" to rozwiazanie dla tych ktorym juz na zadnym innym rozmiarze nie szlo? a na 28" jezdzilyby osoby ktore sa tak zajebiste ze chca miec trudniej? LOL spojrz sobie na zamieszczony niedawno film TM2 - tam jest 10 minutowa sekcja streetotrialu na 24" - oni tez sie przesiedli dlatego ze im nie szlo na 26"?
www.trialshop.pl
KOXX
Kontakt:

Post autor: KOXX »

temat kół u streetowców, to chyba jak temat bendera u freeridowców :D
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
fazi

Post autor: fazi »

ulituj się raczej nad sobą.
w takim razie dlacze duża większość nie zaczeła jeździć od 24 tylko od 26.
Mietek
Kontakt:

Post autor: Mietek »

bo na poczatku każdy miał mniejszą wiedze o sprzęcie?
Ja to bym jeszcze tavotu dodał...
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Cytat:
jakies kompleksy?

sam masz chyba kompleks ...małego penisa;)

fazi litości człowieku!!!
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

kaktus juz usunalem... z pospolstwem trzeba walczyc, no chyba ze zaczac blokowac tak jak to zapowiedzial nikom

fazi co do twojego pytania - jesli jezdzisz dluzej niz pol roku a raczej w to watpie bo nie masz bladego pojecia o tym co piszesz, to powinienes wiedziec ze 24" kola staly sie ogolnodostepne wzglednie niedawno.
www.trialshop.pl
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Jezde na mtb jezdizlem na 26' i na 24' wole i do streetu dirtu itp wole 26' nie podobaly mi sie male kolka nie moglem utryzmac predkosci itp, a na zwrotnosc nie nazekam. Zreszta te dwa cala to nei wielka roznica (jeszcze wiele od opony zalezy) WEdlug mnie 24 to takie neizdecydowanie miedyz mtb a bmx. Ja w streecie i dircie zostane wierny 26' Za to jak kiedys zloze fulla to moze 24' (24' kolak zaczeli pakowac najpierw do fulli na techniczne trasy dh z bardzo duza iloscia zakretow)
Ssij pento
fazi

widze tu jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji .
nie chce mi się nawet was jechać , ale w dalszym ciągu nie dostałem odpowiedzi na pytanie dlaczego zmieniacie koła na 24
ps.
z poważaniem pospólstwo.
> Zielony <
Kontakt:

Post autor: > Zielony < »

wiem ze kazdy jezdzi na tym, czym lubi, ale skoro juz sie organizuje zawody, to nie pakluje sie wszystkich do jednego"wora" i sie rozgranicza rowery zeby bylo sprawiedliwie.
w tej chwili mozna kupic bez problemu tyklo rame i widelec pod kola 24, wiec rower jest mniejszy i inaczej sie jezdzi...
Wiec albo sie rozruznia, albo nie...
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
fazi

w dalszym ciągu nie dostałem odpowiedzi
ide pojeździć bo zmulacie

puto el moderator
igiplus
Kontakt:

Post autor: igiplus »

Ja założyłem 24" bo stara dupa jestem a chce sie jeszcze czegoś nauczyć a z mniejszym kołem bedzie mi chyba łatwiej. A i nie zapominam o tym że kiedyś mówiłem że cipki jeżdżą na 24" to znaczy że teraz i ja jestem cipka... ale w sumie jest git.

http://igiplus.webpark.pl/news/24/PIC00127.JPG
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=38774
fazi

nie męcz się już Zielony to towarzystwo jest nie reformowalne szkoda czcionki.
spadam bo i tak mnie pewnie zaraz usunie wielki pan moderator wszechwiedzący

ps mam nadzieje że kidyś powalczymy na streecie pzdr
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

fazi powalczysz może w streecie ale nie na forum ....

a dlaczego założyłem 24"?? na początku miałem 26/24 ale to dlatego że nie starczyło kasy na 2x24, a takie było końcowe zamierzenie ... dlaczego?? bo jest łatwiej.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

fazi pisze:
puto el moderator
To jest Polskie forum i sa tu raczj sami Polacy i zadnego hiszpana raczej nie ma a napewno nie jest nim żadnem mod wiec jak chcesz któremuś napisac zeby sie "pierdolił" to napisz to po polsku, no chyba ze nie masz jaj co przed chwila pokazałes i sie boisz. Nie myśl sobie że tylko Ty jestes kozak i ze znasz hiszpanski (w sumie popis jednym słowem) i możesz obrażac kogoś...

...kretyn
hofmen
Kontakt:

Post autor: hofmen »

fazi pisze:...

ps mam nadzieje że kidyś powalczymy na streecie pzdr
okazja do powalczenia byla w bialymstoku,czy szanowny obywatel byl czy ciotowal?:d moze kiedys powalczymy, na zywo...
TwoFourPlayer
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

kurwa zielony to chyba ma kompleksy bo w bialym nie udalo mu sie zajac zadnego miejsca ... a czolowka byla na 24 ... :/ ja jezdzilem na poczatku na 26 a to dlatego ze jak zaczynalem jezdzic ( kiedy wiekszosc ludzi z forum jeszcze nawet nie wiedziala ze rower moze sluzyc do czego innego niz jezdzenie ... ) w zeszlym roku w zime zlozylem kola 24 bo chcialem zobaczyc jak sie na tym jezdzi ... wczesniej mialem 26 i nie uwazam zebym szedl na latwizne bo mysle ze nawet jak bym mial kola 26 teraz to nie zajalbym gorszego miejsca niz zajalem bo licza sie umiejetnosci ... a bmx sie nie wpuszcza na zawody mtb bo na bmx ludzie w polsce lataja juz od okolo 15 lat ? a na mtb od gora 10 ... poziom jest inny to po pierwsze a po drugie zawody mtb to mtb ( czyli "duze" kola )
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
-Przemooo-
Kontakt:

poza tym 24 blizej do 26 niz do 20 wiec nie wiem w czym problem ...
> Zielony <
Kontakt:

Post autor: > Zielony < »

KaKTuSSS zastanow sie troche, bo napisales glupia zecz, moge zalozyc kola 24. to w takim razie ale po co sie rozgranicza sawody BMX i MTB, przeciez kazdy moze miec BMXa wiec czemu nie robic wspolnych zawodow.... juz to przerobilismy w tym temacie moim daniem, czytaj dokladnie i pomysl.
W tej chwili wiekszosc na swiecie rowerow MTB jest na 26 kola i wiekoszosc czescie jest pod 26, zawody sa tez powinny byc pod 26, ale tu tez wklada sie kola 24, a skor piszesz ze na 24 jest latwiej wiec nia mu juz rownych szas, ale skoro twierdzisz ze to niema znaczenia, to startuj na zawodach z BMXowcami...
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
-Przemooo-
Kontakt:

kurde ... sam jezdzisz na sztywniaku a nie powinienes bo przeciez to jest ulatwianie sobie bo sztywniak nie wybiera wybic ... i mtb ze sztywniakiem to juz prawie bmx :/
ODPOWIEDZ