Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Bigmac
Kontakt:

Post autor: Bigmac »

ja też bym wziął, za tyle nerwów co przytym trzeba poświęcić to jest masakryczne, jeśli by ujawnili całe rozliczenie ile i na co dokładnie poszło, założę się że byłby to jeden z większych wałów. Ale on robi coś dla ogółu, pomaga innym, a nie jak np Rydzyk i jego mohery, nawet niektórzy wolontariusze WOŚP są tak samo niebezpieczni jak mohery. POKÓJ
www.horniasty.com/wisla ZAPRASZAM
filippo
Kontakt:

Post autor: filippo »

krytykanci
1.czy ktoś zrobił więcej???
2.co Ty ostatnio zrobiłeś dla drugiej osoby?
http://www.pinkbike.com/photo/3226410/
DJ MICROS
Kontakt:

Post autor: DJ MICROS »

Siemka. Własnie wróciłem z imprezki LOL.
HEHE nazbierałem najwięcej ze szkoły - 7 baniek.
Co prawda jestem totalnie wytyrany, ale bylo spox.
POZDRO
JOHNNY_DH
Kontakt:

Post autor: JOHNNY_DH »

ogólnie nie lubie Owsiaka ale po czesci popieram bo jednak jakas czesc tych pieniedzy idzie na ratowanie tych dzieci i na pomoc ludziom po kleskach zywiolowych, ale wodstok to przegiecie pały co tam sie dzieje to mala pala
Owsiak mowi: popiaram to ze ludzie tam ćpają, uprawiają orgie, a gdy go zapytano czy by wyslal tam swoją córke to odpowiedzial ze od jego dzieci prosze sie odczepic ( niie wysle wlasnej corki bo wie co za gnój sie tam robi) jego akcja ratuje duzo dziecie, ale koncerty typu woodstok szkodzą mlodziezy ;(((((((((
a po drugie w 1994 roku kto Kwaśniewskiemu dał 4 milony złoty na kampanie wyborczrczą - Owsiak z pieniedzy z wosp czyli poprostu z waszych pieniedzy
czyli otwórzcie troche oczęta n atego pana
POZDRO
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

jak dla mnie niech se nawet bierze te ****** 10% do wlasnej kieszeni, i tak bede mu wdzieczny do konca zycia, ostatnio zmarł mi 12 letni kolega na raka, byc moze dzieki tej akcji uda sie uratowac wiecej takich dzieci jak moj SP kolega :(
http://www.jokejoke.prv.pl/
drit26
Kontakt:

Post autor: drit26 »

pierdolicie gowna koles chce dobze to niektore osoby zjebuja go jaki to nie on kolo jest oki jak by nie bylo takiej akcji to co by bylo w polsce ???????????????????????????? bieda i tyle jescze wieksza niz teraz niektore osoby zwas moze niewiedza ze waszym kolegom kolezanka uratowal zycie lub cos podobnego wienc cisza ~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.Mati.
Kontakt:

Post autor: .Mati. »

JOHNNY_DH a byles kiedys na woodstocku ze tak mowisz? tak sie sklada ze mieszkam w miescie gdzie on sie teraz odbywa i zlego slowa o tym powiedziec nie moge... naprawde wszyscy sa mili, nikt nikogo sie z reguly nie czepia. Przy tak wielkim wydarzeniu pewnie ze znajda sie jakies zule gdzie tylko szukaja zaczepki, to jest nieuniknione przy 300 czy 400 tysiecach ludzi... wiara tam przyjezdza zeby sie dobrze bawic, no a co za tym idzie tez cos nie cos wypic, chyba raz w roku mozna? Nie wiem, moze kilka lat temu woodstock to rzeczywiscie byla mekka narkomanow i żuli, teraz tez sa tam tacy ludzie ale napewno na niejsza skale...
pozdro i zapraszam na woodstock :P
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

ee no moim skrmnym zdaniem to jest dobrze jak niewązne kto i neiważne jak zbiera pieniądze dla kogoś ale..owsiaka nie lubie:D. Uważam, że szefostwo całej tej akcji powinno wzaisc przykąłd z tych tłumów małolatów którzy naprawde tracą tą neidizele i zbierają kase na mrozie deszczu i błocie ZA DARMO, i nie pobierać sobie pensji. BO niestety to wszystko kosztuje- zarzad, opłąty dla techników itp- to mnie w tym narodzie denerwuje, jak soe robi taką akcje to czy serio ludzie nie mogliby coś zrobić tak od serca? A w ten sposób nawet na takiej szczytnej idei paru matołów musi sobie dorobić. A to jest kilkaset tysiecy słotych, w ciagu paru lat pewnie pare łądnych milionów które mogłyby komuś życie uratowac. No ale neistety taka mentalnośc- i tak dobrze żę tyle robią. No i owsiak mógłby sobie nie brac pensji i wydawac potem paru % na woodstock- są inne źródła finansowania eh
mikael
Kontakt:

aa johny co do woodstock popieram:) byłem 1 dzień, odebrać kumpla któy siedział tam cały festiwal, i naprawde pozostawie to bez komentarza;) Chyba zę ktoś chce sobie zaliczyć panienke za "fajke" to zapraszam:) Mnie to nei bawi
Mikel
Kontakt:

Post autor: Mikel »

niektórym gratuluje taktu... nie napisze tu niczego mądrego, bądz nowego bo juz pisano to przedemna - pomyslcie ile ludzkich istnień uratowała WOŚP!! w ciagu 14 lat działania akcji zakupiono niewyobrazalna ilosc specjalistycznego sprzetu, o ktorej przy finansowaniu z srodków skarbu panstwa moglibysmy jedynie pomarzyc...
polecam tez popytac sie wsrod znajomych/rodziny, którzy maja dzieci czy w szpitalach widac, badż tez jest urzywany sprzet oznaczony czerwonym serduszkiem WOŚP`u - moge sie załozyc, ze wiekszosc odpowie twierdzaco.

i niech Ktoś powie, ze nie poruszyła by go taka sytuacja, ktora wczoraj spotkała wczoraj podczas kwestowania moich przyjaciol i mnie: podchodzi do nas rodzina - rodzice i dwójka dzieci. znam ich z widzenia i wiem, ze w domu sie nie przelewa i czasem nie wystarcza na oplacenie rachunkow. ku naszemu zdziwieniu wrzucili do skarbonki 100zł. jak sie później okazało, w takcie rozmowy ich najmłodsze dziecko przezyło dzieki respiratorowi zakupionemu z środków WOŚP...

a rzekome 10% jest przeznaczane na organizacje całej imprezy itp, a nawet jesli czesc tej sumy trafia do kieszeni Owsiaka, to zasługuje na to, bo ponosi ogromny trud zorganizowania ogólnopolskiej akcji.

pozdrawiam
http://losmikelos.pinkbike.com/album/Riding/
mikael
Kontakt:

jakby miał jaja to by to robił za darmo:) daltego w rozciagłości całorocznej wole powolną, rutynową, szarą akcje ludzi z caritasu któzy robią wiecej i za friko:) Ale uważam zę idea wielkeij orkiestry jest ok i dobrze zę ktoś myśli o dzieciakach
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Mikael-wychamuj bo sie wpierdolisz w mur z wielkim hukiem.Jakbys wiedzial co robi caritas to bys sie zesral ze smiechu.
Widziales kiedys takie zolte,stojace,blaszane pudla na uzywane ubrania ktore czasem stoja na ulicach krakowa?
na pewno.Teoretycznie wszystkie rzeczy stamtad ida do Caritasu.Teoretycznie bo w praktyce wszystkie dobrze wygladajace rzeczy trafiaja do sklepow z uzywana odzieza.Fajnie?Nadal ich wolisz?
Czy ja wiem czy robia wiecej?Robia co innego-ich dzialka to biedni,dzialka Owsiaka to zakup nowoczesnego sprzetu ratujacego zycie.Wiesz ile kosztuje dobre wyposazenie karetki z naklejka R?Kolo 100-120 tysiecy.To jest cos kolo kolo...5-6 specow demo8 (przy zalozeniu ze demo8 kosztuje 20kawalkow).Do tego musisz kupic samochod-dobrze wyposazonego vana,z silnikiem diesla,klima i wychodzi Ci kuuuupa kasy.Mowimy tu oczywiscie o nowym sprzecie,wyzszej klasy.Bo generalnie karetke mozna kupic za 100tysiecy,ale uzywana i ze sredniej klasy zabudowa.
Co do jaj Owsiaka-mam propozycje.Sprobuj sam zrobic taka akcje-chocby na papierze.Zobaczysz ile potrzeba wysilku,kasy na reklame,media,lacznosc,WSZYSTKO.Mamy kapitalizm,nikt Ci nic za darmo nie zrobi.Co najwyzej po kosztach,ale nie za darmo.

To jest typowo polska mentalnosc-fajnei ze robi,ale moglby to robic za darmo.Nikt nie patrzy ze to ciezka robota,ktora trwa dluzej niz dzien,czy tydzien.I kosztuje kupe kasy.Gdyby nie on i 90% ktore zostawia na sprzet duzo dzieciakow mogloby sie pozegnac z zyciem-jak sie rozwalisz na rowerze i podlacza Cie do respiratora z duzym czerwonym serduszkiem,albo zawioza Cie do szpitala karetka z takim symbolem to zmienisz zdanie.Zaloze sie.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ