KALKULATOR :D
KALKULATOR :D
chcialbym abyscie mi doradzili co do wyboru kalkulatora chodzi o:
-Casio CFX-9850GB PLUS
-Casio FX-7400G PLUS
-Casio Algebra 2.0 PLUS
Jezeli uwazacie ze jest cos lepszego to omowcie, dajcie linki, wypowiedzcie sie co o nich sadzicie. moga byc uzywki i nowki...cena rozsadna :D
-Casio CFX-9850GB PLUS
-Casio FX-7400G PLUS
-Casio Algebra 2.0 PLUS
Jezeli uwazacie ze jest cos lepszego to omowcie, dajcie linki, wypowiedzcie sie co o nich sadzicie. moga byc uzywki i nowki...cena rozsadna :D
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
GG:1560098
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
niepamiętam nazwy ale najwaznijszą fukcją w tych lepszych kalkuraorach to jest przelicznie ułamków dziesiętnuch na zwykłe teraz załuje ze takiego nie kupiłem a do matury to sie przyda:) poptyaj o tą fukcję... niemówie tutaj o zwykłuch funkcjach jak log tg ctg i inne które kazdy dobru kalkulator ma
lizard a policz mi na telefonie log7 + tgalfa=2
powodzenia
lizard a policz mi na telefonie log7 + tgalfa=2
powodzenia
-->> www.bbklub.podbeskidzie.pl <<--
taki z kilkuwierszowym wyswietlaczem :D, zebys widzial cale dzialanie po kolei wykonujesz, i super sprawa - edycja 'na biezaco' w sensie zebys mogl poprawiac dany fragment dzialania bez potrzeby pisania wszystkiego od poczatku...... to jest super pomocne i przyspiesza prace!...zaluje ze nie mam tego bajeru :D.....a mam casio fx-220 :P....i przeliczanie dziesietnych na zwykle i na odwrot jest :P......plus super sprawa wqg mnie, bardzo pomocna, notacja wykladnicza :P.... i dowolne zamienianie postaci otrzymanego wyniku :P.
ten koleś pode mną to ***** :D:D
-
- Kontakt:
Casio fx-350ES, bo jest intuicyjny w obsłudze (wyrażenie na wyświetlaczu wygląda tak samo jak w zeszycie(kreska ułamkowa itp))!!!; jego funkcje w zupełności wystarczają mi na studiach; jest na baterię AAA (styknie na ok 2 lata), a nie na jakiś kosmos za 999999999999999$; cenowo (53zł) jak na kalkulator naukowy przyzwoicie.
takie drobiazgi jak przeliczanie ułamków zwykłych na dziesiętne i na odwrót, wyrażenia trygonometryczne, logarytmy itp to chyba ma kazdy kalkulator naukowy.
takie drobiazgi jak przeliczanie ułamków zwykłych na dziesiętne i na odwrót, wyrażenia trygonometryczne, logarytmy itp to chyba ma kazdy kalkulator naukowy.
-
- Kontakt:
ja przez prawie 5 lat studiów liczyłem na telefonie - masakra jak masz do czynienia z macierzami o liczbami 8-10 cyfrowymi. za tydzień czeka mnie egzamin nad którego materiałami właśnie siedze "prognozowanie i symulacje"(mata, statystyka, ekonometria i ekonomia matematyczna w jednym) i chyba będę musiał jakiegoś kalkulatora też kupić także temacik na czasie jak dla mnie :) a tak poza tym po co ja humanista poszedłem na ekonomie i tak sie męczyć bez tego kalkulatora, MAM JUŻ DOSYĆ CYFEREK !!!
http://www.pinkbike.com/photo/op=view&image=716501
Ha! a teraz **** jedne sie wycfanili i na aturze jakis ssuper kalkulatorów nie wolno brac, ale tylko niektórych funkcji nie mozna, Najgozej jak mo dadzą kogos jak moja baba z niemca to to omało zawału nie dostała jak zobaczyyła mój kalkulatorek (wpełni legalny) i o mało co wogłule by mnie do sali nie wpósciła.
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
A ze tak sie spytam to gdzie ty sie uczysz ze potrzebny ci taki kalkulator jak napisales bo to w sumie sa juz wypas maszyny i potrzebne sa ludziom ktorzy czesciowo zarabiaja kase dzieki kalkulatorom wiec nie wim czy, jezeli nie jestes inzynierem albo studentem na UJ np., jest sens kupowania takiego kalkulatora za prawei 500zl.
Odpowiedz sobie na to zajebiscie ale to zajebiscie wazne pytanie :)
Odpowiedz sobie na to zajebiscie ale to zajebiscie wazne pytanie :)