Amortyzator wybiera drobne nierownosci
Amortyzator wybiera drobne nierownosci
Witam!
Poszukuje miekkiego amora w cenie do 400 zl (expensive :) wybierajacego drobne nierownosci na mase bikera 75 kg.
Nie obchodzi mnie skok, ani wytrzymalosc, bo nie skacze i skakac nie mam zamiaru.
Co wchodzi w gre?
kstoff
Poszukuje miekkiego amora w cenie do 400 zl (expensive :) wybierajacego drobne nierownosci na mase bikera 75 kg.
Nie obchodzi mnie skok, ani wytrzymalosc, bo nie skacze i skakac nie mam zamiaru.
Co wchodzi w gre?
kstoff
Kup sobie psylo starszego, albo np. judy xc/sl ze starszych roczników. Spoko płynna praca, sam jeździłem na takim przez rok i naprawde spoko amorek... Możesz się pobawić z olejem żeby soibe dobrać... za tyle kasy to nie kupisz nic lepszego chyba że jakiegoś bombera też starszego.. Nie kupu RST bo to gówno...
Hej!
Wolalbym kupic nowy amortyzator. Ale zastanowie sie nad bomberem.
Co prawda, to prawda - bombery to dobry sprzet. Moj kolega ma Z.5 z 2000 roku (albo cos kolo 2000). I jego praca jest w/g mnie bdb.
Mam pytanie o Suntoury, szczegolnie XCP 75 - jak oceniacie jego miekkosc?
Jest jeszcze Axon, ale nie wiem czy powietrzny amor w tym przedziale cenowym to nie jest inwestycja na krotki czas (rozszczelnienie).
Pozdr!
Wolalbym kupic nowy amortyzator. Ale zastanowie sie nad bomberem.
Co prawda, to prawda - bombery to dobry sprzet. Moj kolega ma Z.5 z 2000 roku (albo cos kolo 2000). I jego praca jest w/g mnie bdb.
Mam pytanie o Suntoury, szczegolnie XCP 75 - jak oceniacie jego miekkosc?
Jest jeszcze Axon, ale nie wiem czy powietrzny amor w tym przedziale cenowym to nie jest inwestycja na krotki czas (rozszczelnienie).
Pozdr!
Amator DH widac po twojej wypowiedzi ze prawdziwy z ciebie amator
kstoff
daruj sobie widelce z systemem elastomer/sprezyna one chodza strasznie ani to nie tłumi ani nie wybiera małych a nawet srednich nierownosci
taka podstawa jest sprezyna/tłumik powietrzny o ile w takim systemie mozna przyczepic sie do tłumienia ktore moze byc nie wystarczajace to praca jest bardzo płynna i przewaznie chodza bardzo mieciutko
najlepiej by było jak bys kupił cos ze sprezyna powietrzna i tłumieniem olejowym( twardos regulujesz cisnieniem powietrza a tłumienie gestoscia oleju)
kstoff
daruj sobie widelce z systemem elastomer/sprezyna one chodza strasznie ani to nie tłumi ani nie wybiera małych a nawet srednich nierownosci
taka podstawa jest sprezyna/tłumik powietrzny o ile w takim systemie mozna przyczepic sie do tłumienia ktore moze byc nie wystarczajace to praca jest bardzo płynna i przewaznie chodza bardzo mieciutko
najlepiej by było jak bys kupił cos ze sprezyna powietrzna i tłumieniem olejowym( twardos regulujesz cisnieniem powietrza a tłumienie gestoscia oleju)
http://www.s-cam.pl/
No tak, tez myslalem o powietrznym ale - byc moze sie myle - wydaje mi sie, ze jesli powietrze, to za kase nie rzedu 400 zl a wiecej. W tanim moze byc tak, ze po roku bede go musial codziennie dopompowywac.
Sprawdzalem MX Compa - troche za drogi. Ale pewnie by dobrze chodzil.
Czy ktos "macal" suntoura Axon ERL?
A co do XCP 75 jeszcze - to mialem okazje sprawdzic go w sklepie i nie jest najgorszy - ale ze wzgledu na moj brak doswiadczenia po prostu nie wiem, czy nie ma czegos lepszego :)
Pozdr!
Sprawdzalem MX Compa - troche za drogi. Ale pewnie by dobrze chodzil.
Czy ktos "macal" suntoura Axon ERL?
A co do XCP 75 jeszcze - to mialem okazje sprawdzic go w sklepie i nie jest najgorszy - ale ze wzgledu na moj brak doswiadczenia po prostu nie wiem, czy nie ma czegos lepszego :)
Pozdr!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja ci polecam poszukac jakiejs uzywanej judy z 2000 roku jest to super widelec :) wybiera doslownie wszystko i jest lekki ( niecale 2 kg) najlepiej jak kupisz wesje judy t powinienes to kupic za polowe sumy jaka chcesz przeznaczyc na widelec a sie oplaci :)
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
-Przemooo- => Judy T? Nie znam sie na starszych RS-ach i mam nadzieje, ze napisales bez bledu - bo jesli miales na mysli wersje TT, to Cie zbesztam ;) Bo generalnie Judytki to faktycznie ciekawe amory, ale ZDECYDOWANIE z wyjatkiem wersji TT (tej ktora jest teraz i ktora byla przez ostatnie lata - niestety nie wiem, czy w 2000), ktora jest totalna porazka (sprezyna + elastomer w wykonaniu gorszym od RST -> totalny brak tlumienia, a do tego tragiczne uszczelki - o amora trzeba bardzo dbac, zeby po paru miesiacach sie nie zatkal syfem).