nowy komputer???
nowy komputer???
no i więc tak skłądam sobie nowego kompa po długich negocjajcach ze starszymi chciuałbym się was zapytac bo chyba są wśrud nas znawc y komputerowi czy sprzęt któy nwybrałem bedzie dobry
Procesor : AMD 754 semptron 2800 64 nit BOX
Pamieć ram : DDR 512 mb pc3200 Kingston
Karta Graficzna : K.PCI EX.GIGABAYTE ATX X300se 128ddr DVI
Płyta główna GIGABYTE 754 KA-K8NE NFORCE4/PCIE/SAT
to najwazniejsze bo dysk mam chce kupić te 4 nowe rzeczy no więc powiedzcie czy te częśc i są dobre i wypowiedzcie się o kazdej z nich Pzodro
Procesor : AMD 754 semptron 2800 64 nit BOX
Pamieć ram : DDR 512 mb pc3200 Kingston
Karta Graficzna : K.PCI EX.GIGABAYTE ATX X300se 128ddr DVI
Płyta główna GIGABYTE 754 KA-K8NE NFORCE4/PCIE/SAT
to najwazniejsze bo dysk mam chce kupić te 4 nowe rzeczy no więc powiedzcie czy te częśc i są dobre i wypowiedzcie się o kazdej z nich Pzodro
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
no mowie napisz na gg :D a polecam www.komputronik.pl tam jest tanio i tez na raty, a powiec co masz a co chcesz kupic :]
P.S. do czego ma byc
P.S. do czego ma byc
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
GG:1560098
-
- Kontakt:
Polecał bym ci np radzia 9550 XT, albo zwykłego zajebać mu jakieś fajne chłodzonko i podkręcic odpowiednio. Mam i wiem co gadam. Nowe gierki działają bez najmniejszego problemu a i obraz ładny. A mój setupik to amd athlon xp 2400+@3000 512ddr 3200 i własnie ten radek. I ne ma bata żebyś szarpneło przy max delatach w 1024x768, na więcej tesz działa bez problemu ale czasami coś przytnie.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
Nie znam się teraz zabardzo, ale ten zestaw nie wygląda na jakiś super... 128 MB w grafice to teraz średnio, ram można dokupić, więc git, a procek jak już koniecznie AMD to nie może być Athlon?? Co to to wogóle jest ten Semptrom...
Rozumiem, że masz ograniczenia kasowe, ale nie ma sensu teraz wydawać tyle na to, bo nadwyżki mocy nie będzie wielkiej... o ile wogóle będzie :?
Dołuż choćby jeszcze troche i kup coś konkretnego...pośpiech w składaniu kompa nie jest wskazany...
Rozumiem, że masz ograniczenia kasowe, ale nie ma sensu teraz wydawać tyle na to, bo nadwyżki mocy nie będzie wielkiej... o ile wogóle będzie :?
Dołuż choćby jeszcze troche i kup coś konkretnego...pośpiech w składaniu kompa nie jest wskazany...
http://dhcyc.pinkbike.com
A ja nienawidze geForców. Radki wymiatają. Bierej 9550 za ta kase nie bedziesz mial nic lepszego. Procek moze być ten co wybrałeś, będzie ciągnął w końcu 64bity. dhcyc Na *** 256 w grafice, zero więcej wydaności, lepiej wziąśc z mniejsza pamięcią i wykręcić pamięci na ile się da. Polecam Gigabyte radeon 9550 jest na jednych z lepszych pamięci (hynix 4ns dostepu) które zajebiście się kręcą. Obsługa d9 co więkość nowych gir wymaga do pełnowartościowego grania. I nie mozna zapomnieć o genialnym wyjciu TV w radziach. Ładujesz sterowniki Omega i każda gra jest twoja. I nie kupuj pod żadnych względem grafiki z 256MB bo to **** daje a wyrzucasz potrzebną kase.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nie da sie zlozyc dobrego kompa za 1000zl jeszcze po sklepie.
Tyle kosztuje DOBRA grafa.
Dobry game-machine to nie taki, ze cos sie odpala, tylko odpala sie szybko i trzyma przynajmniej 30fps ( dla mnie w fpp plynnie zaczyna sie od 55-60fps ) wsio na max, no moze w fear mozna rezygnowac z soft shadows bo to zabija wiekszosc graf.
A jesli chodzi o jakis bardzo tani komp i "dobry" komp...
1700+ z dobrej serii - 150zl da sie kupic, poleci z 2.4ghz jak jest wyjebczy :D
abit nf7 s 2.0 - 170zl moze ktos ci sprzeda
512mb jakichs dobrych memorek - 170zl
Radek 9800/ badz pro - za 350 moze ktos ci sprzeda, sa takie co poleca na xt
Hdd jakies 80gb tanio - 140zl
Zasilka jakas normalna firmowa najtansza - 80-100zl
Razem 1100zl , taniej juz sie nie da zeby to dzialalo.
Na takim konfigu wyciagniesz z 6000 3dmarka 03 i 17-18 01, pograsz tez w nowsze gierki, chociaz ramu braknie.
I blagam nie gadajcie ze jakis 955555590xt se le bedzie dobrze dzialac, bo mam kumpla ktory twierdzi, ze mu plynnie dziala nfs mw na takim czyms. Bylem tam i dla niego 10fps to jest plynnie, ja podziekuje.
A co do cen:
Komputronik ma najwyzsze marze w pl ( prawie 40% ) , ale swieze ceny, w przeciwienstwie do niektorych. Ja polecam Gral.pl i prosic pitera jak dzwonicie.
A jak ktos ma dobra gadke to dzwonic do hurtowni Action do wrocka. Tylko nie mowic, ze ja przyslalem...
Jak dobrze pogadacie to wam ziomus pusci stuff prawie po hurcie.
Tyle kosztuje DOBRA grafa.
Dobry game-machine to nie taki, ze cos sie odpala, tylko odpala sie szybko i trzyma przynajmniej 30fps ( dla mnie w fpp plynnie zaczyna sie od 55-60fps ) wsio na max, no moze w fear mozna rezygnowac z soft shadows bo to zabija wiekszosc graf.
A jesli chodzi o jakis bardzo tani komp i "dobry" komp...
1700+ z dobrej serii - 150zl da sie kupic, poleci z 2.4ghz jak jest wyjebczy :D
abit nf7 s 2.0 - 170zl moze ktos ci sprzeda
512mb jakichs dobrych memorek - 170zl
Radek 9800/ badz pro - za 350 moze ktos ci sprzeda, sa takie co poleca na xt
Hdd jakies 80gb tanio - 140zl
Zasilka jakas normalna firmowa najtansza - 80-100zl
Razem 1100zl , taniej juz sie nie da zeby to dzialalo.
Na takim konfigu wyciagniesz z 6000 3dmarka 03 i 17-18 01, pograsz tez w nowsze gierki, chociaz ramu braknie.
I blagam nie gadajcie ze jakis 955555590xt se le bedzie dobrze dzialac, bo mam kumpla ktory twierdzi, ze mu plynnie dziala nfs mw na takim czyms. Bylem tam i dla niego 10fps to jest plynnie, ja podziekuje.
A co do cen:
Komputronik ma najwyzsze marze w pl ( prawie 40% ) , ale swieze ceny, w przeciwienstwie do niektorych. Ja polecam Gral.pl i prosic pitera jak dzwonicie.
A jak ktos ma dobra gadke to dzwonic do hurtowni Action do wrocka. Tylko nie mowic, ze ja przyslalem...
Jak dobrze pogadacie to wam ziomus pusci stuff prawie po hurcie.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com