Ciekawe, ciekawe... Ciekaw jestem, jak to sie spisuje z aluminium. Bo np. stare ramy szosowe byly lutowane i zyja do dzis. Z tym, ze to byla stal i inna konstrukcja (rury bylu wlutowywane w specjalne zlaczki)...
zapis => nie, zebym cos sugerowal, ale ciekaw jestem, jakie masz doswiadczenie ze spawaniem i lutowaniem aluminium (glownie mam na mysli przygotowanie materialu do tych operacji) :>
Wooyek zdjąłem papierem sciernym utlenioną warstwe, odtluscilem i tyle- przed operacja z tymi precikami dolutowania. Ze spawaniem alu w oslonie argonu to mam niejakie doswiadczenie...
założe się że paru z was ma ogrzewanie połączone za pomosą lutowanych rur miedzianech ale lutowanie alu pierwsze słysze co nie znaczy że nie możliwe ale jak już tutaj ktoś wspomniał muszą byc takie "prowadnice" złączki któwe będa usztywniać rurki w różnych kierunkach.
rozumiem że do użycia tego czegoś trzeba podgrzać lutowane elementy do całkiem sporej temperatury, więc do lutowania sprzedmiotów rozmiarowych to się nie nadaje bo i tak tzreba użyć palnika do podgrzania, przecież nie będę nad kuchenką trzymał np. całego roweru żeby zakleić pęknięcie
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related