Siema.
Mam pewien problem z hamulcem Shimano LX. Mam go z tyłu. Rama dragstar, obrecz mammoth. Kupiłem klocki Jagwire. Założyłem je i za cholere nie mogę go ustawić! Próbowałem wszystkich metod [chyba]. Przestawiałem szczęki w ramie [tam jak przy piwotach są te trzy dziurki to wszędzie próbowałem], zmieniałem podkładki, i oczywiście bawiłem się sprężynkami. Myślę, żę problem polega na tym, że nie można zbyt dużo odciągnąć tych sprężynek i klocek nie odchodzi od obręczy a jak już odchodzi to na klamce jest ogromny luz...!
Za cholere nie wiem co zrobić, żeby było dobrze.
Jeśli mieliście podobny problem i udało wam się go rozwiązać to proszę o pomoc.
Mam jeszcze pytanie: Czy jest jakas regulacja tego równoległego prowadzenia? Da się to jakoś przestawić?
Z góry dzięki!
Shimano LX!!! problem
Shimano LX!!! problem
ZaraZ na RoweREk ;] ;] ;] >>raCzEj mENN...!
Przy hamulcy masz rgulacje naciagu sprezynki hamulca , regulowales tam ?
Mam XT , generalnie po zamocowaniu linki i odpowiedniej regulacji tymi srubkami hamulec lapal bdb a klocki byly w odpowiednij odleglosci od obreczy. Trudno tak na odleglosc ci pomoc , jesli hamulec jest sprawny to znaczy ze cos zle ustawiasz poprostu.
Poszukaj na necie , powinna byc instrukcja jakas co do regulacji vke , nawet na stronie shimano
Mam XT , generalnie po zamocowaniu linki i odpowiedniej regulacji tymi srubkami hamulec lapal bdb a klocki byly w odpowiednij odleglosci od obreczy. Trudno tak na odleglosc ci pomoc , jesli hamulec jest sprawny to znaczy ze cos zle ustawiasz poprostu.
Poszukaj na necie , powinna byc instrukcja jakas co do regulacji vke , nawet na stronie shimano
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
jesli dobrze cie zrozumiałem to miałem podobny problem jak kupiłem xt i felge dx32 albo nie chciały odbijac albo nie dochodziły albo inne zeczy okazało sie ze te srubki fabryczne co dają do ustawiania sprezyn były zakrutkie zeby na szerokiej obreszy dało sie to dobrze ustawić wstawiłem sobie 3x dłuzsze i na imbusa i wszystko działa jak trzeba a i jeszcze jedno zauwazyłem ze jesli masz lx z równoległym prowadzeniem klocków to muszą być wsadzone w srodkową dziurke przy piwocie bo inaczej cały ten system szlak trafia
[S][S] http://tiny.pl/7s3h
ta... ;/ też zauważyłem... wpieniłem się i założyłem SRAMA 5.0 z 2003 roku [chyba] i lepiej dziala od tego lx ;]zawiasbartek pisze:zauwazyłem ze jesli masz lx z równoległym prowadzeniem klocków to muszą być wsadzone w srodkową dziurke przy piwocie bo inaczej cały ten system szlak trafia
ZaraZ na RoweREk ;] ;] ;] >>raCzEj mENN...!