Nowy Duncon Amstaff!!!

shadow32
Kontakt:

Nowy Duncon Amstaff!!!

Post autor: shadow32 »

Siemanko!

Macie lub zetkneliscie sie kiedys z nowa ramka Duncona Amstaff(chodzi mi o ten nowy model co jest na ich stronie)?? Jak z jej wytrzymaloscia, geometria itp. itd. i co najwarzniejsze ile wazy bo na stronie Duncona nie napisali a na maila tez im sie cos nie chce... Mile widziane takze zdjeca tej ramy(najlepiej na rowerze), lub jakiekolwiek informacje na jej temat! Wie ktos moze gdzie mozna ja dostac w okolicach Poznania??
-=It's not the bike you ride, It's how you ride a bike=-
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Waga cos ponad 2kg.

Wyglada bardzo fajnie, tania , zajebista.

Wytrzymalosc... ciezko mowic o wytrzymalosci ramy w tej chwili, zobaczymy za rok.

Z geometria to nie wiem co ma byc... zalezy co ci pasuje, a jak sam nie znasz swoich preferencji i nie wiesz na jakiej ramie jak bedzie sie jechalo to uwagi innych nic ci nie dzadza...

Kazdy ma swoj idealny typ ramy i bedzie go faworyzowal co nie da ci kompletnie zadnej obiektywnej wskazowki.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Co do ramy to fainy sprzęt wygląda dosyć wytrzymale przynajmniej lepiej niż rok temu a co do wagi to Pewnie bedzie ważyła w przedziale 2 - 2,4 kg
The Power Is On Your Side !!!
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

to ja Wam powiem ze wazy niecale 2 kilo,ma zajebiste wzmocnienia,kupic jej na razie nie mozna bo oprocz amstaffa nr1 nie ma innych...a amstaff nr1 to 18 cali..;)..ma staly adapter pod tarcze..i chyba tyle...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
shadow32
Kontakt:

Nowy Duncon Amstaff!!!

A jak sie ma wytrzymalosc i waga aluminium 6061 do 7005?? Nie wiem czy bede mial wystarczajaca kasy na Amstaffa bo na poczatku chcialem kupic Dragstara a on jest z alu 7005(jak z reszta wiekszosc ram tego typu) ale jak zobaczylem ta ramke Duncona to odrazu mi sie spodobala i wydaje mi sie ze bedzie lzejsza o Dragastara a na tym mi zalezy, chociaz z drogiej strony 2,5kg to nie jest tak zle bo ja teraz jezdze na jakims badziewiu co ma 3,2kg i boje sie ze ja polamie bo juz i tak cos sie z nia stalo i mi plywa jak by byla z gumy... acha i ta ramke to 16' chce! Pozdro.
Józef Stalin
Kontakt:

Post autor: Józef Stalin »

amstaff bedzie pewnie pod koniec kwietnia wazy do 2100 w katalogu jest 1950, jesli juz to bierz 14 bo jest jak 15, ta ramke co masz to jakis market wiec rama dobrej firmy ktora wazy 1800 bedzie 200 razy sztywniejsza i wytrzymalsza od marketa, bierz ja
shadow32
Kontakt:

Nowy Duncon Amstaff!!!

Mowisz ze 14", hmm az tak super hardcorowo to ja prawde mowiac nie jezdze ale lubie troche pokatowac tyle ze ja jezdze na tym rowerku tez do budy a mam tam z 4km i w ogole po miescie dosc duzo sie rowerem poruszam(ostatnio sie z kumplem wozilismy po sklepach rowerowych to zrobilismy 50km po miescie), da sie na tej 14" w miare dobrze jechac na wieksza odleglosc z mocno wyciagnieta sztyca?? A co do moje ramki to jest firma "Kirk"(przynajmiej tak jest na niej wytloczone:P sam o tej firmie nie slyszalem:D) kupilem go 8lat temu i mialem smieszna przygode bo pekl mi hak(jesli to hakiem mozna nazwac w ogole:) jakies 6 miechow temu i walnelem sie do tego sklepu co tam kupilem i oni tego nie mieli ale obiecali odkerecic od nowego rowerku, ale cos im sie nie chcialo to odkrecic i stwierdzili ze zrobia wyjatek i mi dali nowa rame:D i wlasnie ta nowa zaczela mi plywac bo teraz ostrzej jezdze i ja skatowalem. Zeby bylo smieszniej nie jest ona spawana tylko odlewana z Cr-Mo i warzy 3,2kg, niedlugo zamieszcze linka do jej zdjecia bo pewnie takiego wynalazku jeszcze nie widzieliscie :P :D!!! Oj ale sie rozpisalem:) Pozdro.!!!
Józef Stalin
Kontakt:

Post autor: Józef Stalin »

na luzaka da sie wyciac 50km po miescie ale do xc to sie nie nadaje 16 tez mozesz brac skoro mowisz ze nie katujesz a ile masz wzrostu
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

eh ja dzis z falenicy na kazoory dotarlem caly czas na stojaco ze spuszczonym siodelkiem... a 4 km to przeciez nic... 50 km tez... schodz z niksim siodlem zaczynaja sie ptrzy 100 kmm wiec jezeli na maratony nie jezdzisz to daj se siana z wyzszymi ramami - lpeiej ci skakac sie bedzie...)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
shadow32
Kontakt:

Nowy Duncon Amstaff!!!

Mam 171cm :) pewnie odrazu powiecie ze 14" :) hehe, w sumie chyba mnie przekonaliscie, najwyzej kupie metrowa sztyce i bedzie git ;D, Prawde mowiac nie jezdzilem jeszcze na 14" ale moze niedlugo przetestuje Dragstara 14" od znajomego mojego kumpa to bede wiedzial co i jak. Co do dojechania takich odleglosci to luzz tylko ze ja jezdze z kumplem co ma dosyc duze MTB i raczej nie zwalniamy ponizej 30km/h :), teraz wlasnie chce zaczac jezdzic ostrzej ale wlasnie nie moge tego pogodzic z osiaganiem wiekszych predkosci...
Krzywy
Kontakt:

hmmm dla mnie ostra jzadza zaczyna sie od 40 km/h ponizej to nie ostra a techiczna :P. ale spoko na dosc dlugiej sztycy mozna jechac.
ale jedna sprawa - nie kupuj za dlugiej sztycy, ew przytnij tak aby ci sie cala chowala. podczas ciagniecia rowerka do gory im nizej siodlo tym lepiej. nie ubie wyciagajac rower na swojej 15 udezyc sie siodelkiem podczas lotu w rowa :P dla mnie rama 12 byla by bardoz gites. musze gdzies dorwac i posmigac na authorku exe

wlasnie ot ma ktos tgo autoera w wawie :D bo bym chetnie zapozyczyl na pare skokow np na bartyckiej badz na karowej na dropiku :)
www.bikeaction.pl
Krzywy
Kontakt:

eh drag to zupelnie co innego :/ ale wierz mi im nizej tym lepiej... do jazdy po porstu sztyce wysuwasz, ew kup dwie0 n a wysiceczki i do skokow ;P
www.bikeaction.pl
FreeMan
Kontakt:

Post autor: FreeMan »

Mi dunco nnapisal ze 18"=2650gr. , a 16"=2400 , Więc nie wiem kazdy mowi co innego o masie tej ramy. Sam bym ja kupil jezeli by wazyla 2Kg a nie 2.5kg!!!
????
shadow32
Kontakt:

Mi sie wydaje ze oni nie maja jeszcze tej ramy w polsce bo to niby zdjecie na ich stronie wyglada jak zrobione w 3D, pewnie sami nie wiedza ile warzy ich nowy projekt ;P hehe. To masz fajnie ze Ci w ogole odpisali bo na mojego miala im sie nie chcialo... :) Stalin w jakim katalogu widziales te rame?? Jak by 16" warzyla w okolicach 2 - 2,2kg to ramka zapowiada sie zajebiscie!
shadow32
Kontakt:

Tu sa zdjecia mojej smiesznej odlewanej ramy ;D:
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=199626
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=199637
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=199638

A tu mojej nowej korby FSA Alpha Drive kupionej po okazyjnej cenie 250zł :D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=199639

I jeszcze cos z zczego mozna sie posmiac:) moj 8-9 letni tylny Altus, w sumie chodzi jeszcze nadzwyczaj dobrze :) (nowej nie kupilem bo chce kupic razem z rama, zobaczcie jego mocowanie
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=199640
GARY
Kontakt:

Post autor: GARY »

Ramka jest spoko... Bardzo lekka i dosc wytrzymala, ale jakis super hardcore'ow sie na tym nie porobi... Duzym plusem sa wzmocnienia, ktorych u poprzednika chyba nie bylo... Cena w sumie tez nie jest wygorowana.
shadow32
Kontakt:

A myslicie ze bedzie mocniejsza od Dragstara lub porownywalnie mocna?? Co by sie bardziej oplacalo bioroc pod uwage cene, jakosc i wytrzymalosc??
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

twoja rama to zadne cr-mo tylko magnez i jest ona rzeczywiscie odlewana. ten caly kirk, to koles z bodajze anglii, pare lat temu (>10) wystapil on w jakims programie telewizyjnym, w ktorym po tej ramie przejechaal furgonetka, a rower wciaz nadawal sie do jazdy. no ale do "twardego koru " to sie to raczej nie nadaje, zbyt wielki, zbyt delikatne, pewnie malo sztywne
ODPOWIEDZ