BECAUSE WE CAN, fr-street [śruba&wojtus

Gość

Post autor: Gość »

Film jest super!! Szczególnie przejazdy Wojtka który widać że ma wielki talent.Film widziałem juz na extreme fest ale obejżałem go teraz na spokojnie i naprawde bardzo mi sie podoba.Dawno w polsce nie było takiej freeridowej produkcji.Pozdro chłopaki i czekam z niecierpliwościa na Wasz kolejny film!
duffs
Kontakt:

Post autor: duffs »

kurde nie zalogowałem sie :P
qaz
Kontakt:

Post autor: qaz »

Normalnie film pierwsza klasa :D ten step up z 360 to wyjebcza sprawa :P
http://www.pinkbike.com/photo/838794/ ==> :)
flaming
Kontakt:

Post autor: flaming »

ściągam jutro dam opinie

ale mam 1 pytanko jak sie pisze posty pod profilem "gośc" jak to sie robi bo hasla nie pamietam a czasami ze szkoły bym coś napisął:) ???
-->> www.bbklub.podbeskidzie.pl <<--
BigRomek
Kontakt:

Post autor: BigRomek »

sciagnelem i mma takie problem dziwny ze pokazuje mi ze film ma 7.59min, i.. jak dochodzi do tego mometu to konczy sie dzwiek ale ilm trwa dalej;d..
SPRZEDAM NAPINACZE DO STREETLEGALA => PRZEJSCIOWKA 14/10
BFR- Big Fat Romek
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

wpis dla Sruby (reklama)

ZAJEBISTY FILMIK!!!!
A TO JESZCZE NIE PFC4=] ZAWIALO GROZA...

POZDRO ALL

Ps: Sruba dzieki za info o podlaczeniu na gg ... sciagalem sobie od rana bez problemu:D
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Sruba

Post autor: Sruba »

metalbeast pisze:ok, obejrzalem i terz ja sie wypowiem :)
...
Efekty ! nie ładujcie efektów cyfrowych, bo one tak naprawde psują film. W tv nazywamy to 'disco polo' mam nadzieje ze rozumeicie o co chodzi,..

Zgadzam sie ze wszystkimi opiniami negatywnymi.
Tez miałem podobne obawy.

odnośnie muzy, trialu w cześci street, dla mnie 2 efekty jakie uznaje to fade klip na klip, i sciemnienie obrazu do czarnego - to zupełnie styknie w filmie rowerowym, Ale tak jak mowie "probujemy" róznych rzeczy, pod wpływem róznych opinii.

i nadal twierdze ze eksport zwyczajów z Mangi i Anime ma sie ni w 5 ni w 9 f filmie rowerowym.

kiedys ujawnię pewien "niesłychany, niespotykany, interesujący, intyrgujący i bardzo rzadki efekt" - efekt BIEDRONKI, który gotowy byłem wstawic w miejsce niektórych zapierwjących błysków..

Wsumie stwierdzam ze pod tym względem BWC jest jednak osobliwością i jak Alicja w krainie Muminków - przetrze sobie szlak i wypracuje należną pozycje.

Uważam ze ma swój niepowtarzalny, niesłychany, interesujący, intrygujący i bardzo rzadki efekt.

I mnie tam on sie podoba i jak tak mocno zapyla i jak leci wolno.

Bo coś trzeba sobie powiedziec - i street i freeride mają inny klimat i co innego sie chce pokazać... Robienie sekcji street do jakiegoś darcia mordy jest pomyłką... ..i np ciesze sie ze te klimaty zostały mocno rozdzielone.

Jest w tym klipie (BWC ogolnie) kilka perełek, które bardzo lubie oglądac, zarówno z montażu jak i z jazdek...

Dzięki za opinie!
tywonek
Kontakt:

Post autor: tywonek »

Co do poziomu jazdy to nie ma co gadać wymiatacie jak złoto :-)
Ale co do filmu to jakoś mnie nie porwał, nie ma tego czegoś co krzyczało by do mnie "wsiadaj na rower człowieku i lataj!".
Faktem jest też, że przegięliście z efektami one faktycznie "psują film" wiem, że fajnie jest poeksperymentować, ale nie trzeba od razu wszystkiego pokazywać w filmie. Sam montaż jest na wysokim poziomie więc film dobrze się ogląda. Z filmami tak to jest albo się podobają, albo nie. Nie jest to żadna wina producentów montażystów czy innych, ale gusta odbiorców. Mi przpasił tak sobie – może to nie mój styl :-)

Ocena (skala 1-10) to 7

Pozdro... dla ekipy :-)
www.cykloza.pl
tywonek
Kontakt:

Post autor: tywonek »

A dla tych co mają problem z otwarciem to :

http://www.free-codecs.com/download/Rea ... native.htm

rmbv to zajbisty kodek, znają go miłośnicy torrentów :-)
www.cykloza.pl
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Już sciągnęłem :P Oglądając drugi raz film stwierdzam, że faktycznie jest za dużo efektów bez których film byłby lepszy. Wasza jazda stoi na bardzo wysokim poziomie, szybko się rozwijacie. Montaż filmu mi się bardzo podoba, jest ciekawie zmontowany, tak , że aż miło się ogląda.
Tylko kurde nie wiem dlaczego przy oglądaniu czasem się przycinał :/
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

przekonwertuj sobie na mp4 czy jakikolwiek inny format, to przestanie przycinac a i po przekonwertowaniu film ma jakosc niemalze identyczna, a zajmuje 114 mb :)
metalbeast
Kontakt:

Post autor: metalbeast »

Sruba pisze:dla mnie 2 efekty jakie uznaje to fade klip na klip, i sciemnienie obrazu do czarnego - to zupełnie styknie w filmie rowerowym,
no i bardzo dobrze, bo to sie stosuje praktycznie w kazdym filmie. Sam wiesz jak wygladaja efekty typu 'przenikanie w kropeczki,kosteczki...dupeczki - takie disko polo", u ciebie tego nei ma i jest ok.
Jeszcze mozna stosowac przenik do białego, ale czesciej stosuje sie do czarnego, lub zwykly dissolwe.
Sruba pisze:i nadal twierdze ze eksport zwyczajów z Mangi i Anime ma sie ni w 5 ni w 9 f filmie rowerowym.
nie wiem jakie to są zwyczjae mangi :) bo nie oglądam, ale juz po samej mandze wydaje mi sie ze to nei bedzie pasowac :)
Sruba pisze:Wsumie stwierdzam ze pod tym względem BWC jest jednak osobliwością i jak Alicja w krainie Muminków - przetrze sobie szlak i wypracuje należną pozycje.
no fakt. Jeszcze nei widzialem czegos takiego. Widac ze dużo pracy zostało włożone w montaż.
Film przypomina mi raczej dlugi teledysk.( No moze poza trialowaniem. ) Czy to dobrze czy zle, kazdy sam oceni.
Sruba pisze:Bo coś trzeba sobie powiedziec - i street i freeride mają inny klimat i co innego sie chce pokazać... Robienie sekcji street do jakiegoś darcia mordy jest pomyłką... ..i np ciesze sie ze te klimaty zostały mocno rozdzielone
tu sie zgodze, ze to trzeba rozgraniczyć. No i to ci sie udało. To jest taki moment co zwalnia caly film i dobrze bo nei moze byc caly czas 'ogień'.
A ze mi ta muza w podkladzie nie odpowiada, to juz moj punkt widzenia. Powiem tak: wszystko da sie zrobic, czyli zastosowac rock w stricie tez sie da, tylko trzeba odopwiednio to połaczyc a tu juz sie zaczyna fajnie :) bo moze nei wyjsc :)
Sruba pisze:Jest w tym klipie (BWC ogolnie) kilka perełek, które bardzo lubie oglądac, zarówno z montażu jak i z jazdek...
Pewnei jak ogladasz, to wiesz co w kotrym momencie, gdzie ile bylo roboty itp. Kurcze razi mnei nadal efekt 'wind' w scenie b/w. Poprostu bez tego rozmycia scena byla by lepsza, jest dobry podklad muzyczny, b/w uzadnione, a efekt psuje wszystko ,w dodatku pojawia sie z nienzacka (nieuzasadniony).

A mowilem to juz, produkcja pod wzgledem montazu i nawet filmowania, lepsza od pjf3. Fajnie sie oglada, wiec pracujcie dalej. A teraz jest zima i mozna sie poslinic przy takich filmach...

-
jeszcze wczesniej zapomnialem dopisac, ze dobry pomysl z roznymi ujeciami kamery przy tym samym triku. Wyglada jakby byl filmowany nie przez jaedna a wiecej kamer. Tez lubie takei sztuczki i wiadomo ze przy nich jest wiecej roboty a trwaja tyle samo co by bylo z jednego miejsca ;)
Pawel M.
Fotka: http://www.pinkbike.com/photo/827159/

www.hardcore-glogow.prv.pl
metalbeast
Kontakt:

Xxsin pisze:Tylko kurde nie wiem dlaczego przy oglądaniu czasem się przycinał :/
wina kodeka, mowilem. Mi tez zgrzyta, na kazdym playerze. Ale sobie przekompresowalem i moglem ogladac w spokoju :)
Pawel M.

Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

sruba vs metalblast :o

dzieki temu filmowi czuje ze place za konto bez limitu transferu :P od wczoraj transfer wzrosl z 500mb do 124gb :> tak trzymac (jesli ktos chce to niech sobie pare razy ten film sciagnie) niech ciecie z hostingu widza ze jak sie placi to sie wymaga :]

dopiero teraz mialem okazje obejrzec doglebnie film. Z calym szacunkiem dla mud brothers ale krakowska zmowa pt. "krakowski film wygrywa a bwc jest gdzies na szarym koncu" to juz przesada. To tak jakby w polsce mandaryna konkurowala z britney spears (czy inna cycata lala zza granicy) i wygrala. Nie chce powiedziec ze MB byl kiepski, bo byl swietny, ale moim zdaniem BWC pokazuje wiecej i jest ewidentnie lepiej wykonany.

jedno mnie w filmie drazni - sruba miales tyle zajebistej muzyki i musiales do streetu wybrac takie gowno? ostra muza by nie pasowala - to fakt, ale przesylales mi kiedys sporo dobrych kawalkow, ktore pasowalyby do streetu, a niekoniecznie do szablonu jazda uliczna=uliczna muzyka. street i hip-hop to po prostu tragedia.
www.trialshop.pl
metalbeast
Kontakt:

sruba vs metalblast :o
a tam odrazu VS :)
kto wie moze jakas wspolpraca z tego wyjdzie kiedys hehe
Pawel M.

Sruba

Post autor: Sruba »

...vs INUR.. ja muze tylko zaakceptowałem.

w sumie wybrałem tylko jeden utwor z całego filmu - ten na końcu..

..vs MetalBlast ..moze i wyjdzie jakaś współpraca :p
will see...

pozdrower ziomy...
Sruba!
flaming
Kontakt:

Post autor: flaming »

wypas tylko jak na mój słaby kompytrerk to sie oprzycina i muzyka leci szybciej niz film zaś jak ogladam końcówke to muzyka jest... ale pozdr o dala jednych z najwiekszych wymiataczy w PL
-->> www.bbklub.podbeskidzie.pl <<--
recol(maly)
Kontakt:

Post autor: recol(maly) »

sruba moglbys mi podeslac na maila albo gdzies na serwer 2 piosenki?? (dope thanks for nothing, i tą na koncu macka cos tam)?
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

flaming przekonwetuj na inny format... to przez kodek

ja przekonwertowalem na mp4 i nie dosc, ze zajmuje mniej, to sie nie przycina (114mb, jakosc ta sama)
ODPOWIEDZ