kstoff człowieku nad czym tutaj filozofowac chcesz miekki amortyzator, lekki ? to pomysl nad powietrznym np jakis marzocchi dedykowany do XC tam wystarczy ze staniesz na pedałach i golenie wpadaja na 3/4 skoku przy odpowiednio spuszczonym cisnieniu.
Napewno powietrzny bedzie mial wieksza czulosc niz przecietny widelec ze sprezynami
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
RST CAPA T5 ZDECYDOWANIE NIE POLECAM zlamalem go skaczac z 4 schodków:D jutro walsnie go die oddac na gwarancji:D (kumpel mial to samo i mu wymienili na omege t4:P)
hamuj wtedy kiedy musisz , a nie wtedy kiedy WYDAJE CI SIE ze ejdziesz za szybko ;]
zychu => jak mnie wkurzaja tacy idioci jak Ty... Od kiedy to Capa sluzy do zeskakiwania z czterech skodkow? :| Rozumiem, ze mozesz byc do niej zrazony, bo nie pasuje do Twojego stylu jazdy - ale dla autora tego topicu bylby to nawet niezly wybor, a w mega niskiej cenie.
Jezeli chesz komfortowego amora to bierz PSYLO !!!
Miałem Psylo XC 2002 i chodził bosko. Wybierał dosłownie wszystko. Nie spotkałem jak do tej pory innego amora z taką pracą. A jeżeli nie skaczesz to bedzie to swietny wybor !
thomson => mozesz dodac, ile wazysz? Bo o ile mi wiadomo, Psylo standardowo jest przystosowany do jezdzcow o stosunkowo duzej masie (w porownaniu np. do Manitou).
Wooyek Waże ok 62kg. Psylo był bardzo miękki i między innymi dlatego go sprzedałem bo przy skokach czasami dobijał. Nie jestem pewien czy miał standardową sprężyne ale chyba tak bo kumpel kiedys kupil takiego samego w sklepie i pamietam ze tez chodził super.
Jezeli ktos nie skacze i nie sciga sie w XC to naprawde dobry wybór.
Wooyek pisze:thomson => mozesz dodac, ile wazysz? Bo o ile mi wiadomo, Psylo standardowo jest przystosowany do jezdzcow o stosunkowo duzej masie (w porownaniu np. do Manitou).
Mialem na oku Psylo na allegro - roczny po serwisie w lipcu, na papierze idealny. Niestety sprzedajacy oczekiwal za wysokiej ceny (730). Nowy - z gory odpada. Nie ten przedzial cenowy.
Rozmawiam jeszcze o Z1 Wedge z 2003 roku za 600 zlotych - ale wyglada na troche zuzytego.
Mam pytanie o Mozo Soul. Na allego mozna dostac go nowego (demontaz z rowerow) za 600 zl z przesylka. W tescie (link w jednym z postow wczesniejszych) mial najlepsza (jak dla mnie) charakterystyke ugiecia. Troche dlugi (max 545 mm), ale skok regulowany. Co sadzicie?