mam ptynako nabylme nowa kasete srama i nowy lanuch rowniez sram :^^ mam tez nowe kolo i spotkala mnie taka sytuacja ze nie wiem co zrobic czy nalezy nasmarowac lanuch lub kaste ??? lanuch wygloda i czuc ze chyba jest czyms posmarowany nie ejst to jakas 2mega zadka forma smaru :P prosze o pomoc i waasze odpowiedzi !
NIgdy kasety sie nie smaruje!! a łancucha tez sie nie smaruje jedynie jak jest orginalny ma specjalny smar , najlepiej jest kupic brunoxa i psikaćpowiedzmy co tydzien w lancuch
no znajomemu rozpial sie jak przez ulice przejerzdzal ;] takze ja wole jednak spinac lancuch nie spinka , w konuc co jak co ale raz na 2-3 miechy czyszcze dokladnie wiec mozna sie rozpiac skuwaczem
wookie85 Nie wyobrażam siobie jak spinka a się rozpiąćpodczas jazdy, conajwyżej zerwać.
Ale ja zaufałem SRamowi i jeżdże na PC-59 ze spinką. Wcześniej HG-53 zerwałem po 2 tygodniach jakoś.
Ja nigdy nie założę spinki ;] Zawesze jak założyłem to klops... łancuch zerwany =D A od kąd nie mam spinki wszystko działa jak w szwajcarski zygorku ;]
Dragon-kr jest kilka modeli brunoxa przystosowanych do czego innego.... i sa do amora i łancucha i nawet jako spryskiwacze do szyb w aucie. wiem, bo czesto bywam w fabryce, a produkuja je u mnie w mieascie.....
Spinke to mozna sobie wsadzic na dojazd a nie do ciezszej jazdy. Mialem 2 lancuchy srama i obie spinki ujeb... na stair gapach kasujac sobie przy okazji hak, przerzutke, pare szprych i spinke :/
Po prostu wywal spinke i skuj łancuch tak jak byc powinno
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Spinka dobra rzecz. Pod warunkiem ze to dobra spinka,a a nie taka za 50gr. A co do lancucha to neismaruj go niczym bo seryjny smar tryzma sie najdluzej, a pozniej co 200 km wd 40 czyszczenia do zera i troche finish line :)
kondzik16 oj....to zwracam honor tym których chciałem nieumyślnie wprowadzić w błąd....nie wiedziałem o tym....aż poszukam bo jeżeli jest tak samo dobry do innych podzespołów jak do amorków to chętnie bym się zaopatrzył...jeszcze raz sorka za zamieszanie
na początku niczym nie smaruj, pózniej po jakims miesiącu jak już nie bedzie troche brudny, to dokładnie go wyczyć ( najlepiej w benzynie, jesli nie ma takiej mozliwosci to przynajmniej pod ciepłą wodą dobrze szczoteczka wyszoruj), pozniej odstaw zeby całkowicie wysechł, i na koniec smarujesz: po jednej kropelce finish line'a na kazde ogniwo. Zostawiasz zeby dobrze wsiąkło, i na koniec dokładnie czyścisz - tylko w środku powinien być nasmarowany, nie na zewnątrz.