shermany shermany slidery slidery
shermany shermany slidery slidery
AHAAA! mam was! nie powiecie już było :] mam takie pytanie, przymieżam się do kupna slidera i teraz niewiem, mogę kupić pod sztywną oś i na zacisk, wolałbym na zacisk bo mam zajebiste koło ale podobno na sztywną oś jest lepiej, powiedzcie mi co waszym zdaniem mam zrobić, czy warto kupować nowe koło czy gra jest warta świeczki : czy lepiej kupić slidera na zacisk? czy różnica jest rzeczywiście ogromna? (z logicznego punktu widzenia pytam się osób które miały z tymi amortyzatorami jakąś styczność)
jeszcze jedno pytanie- jaktam ze skrętnością tego shermana,jak to się ma na przykład względem boxxera? pozdro
jeszcze jedno pytanie- jaktam ze skrętnością tego shermana,jak to się ma na przykład względem boxxera? pozdro
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
Tassadar Była cała masa podobnych tematów...
W sumie moim zdaniem będzie dobrze nawet przy osi 10mm i standardowym szybkozamykaczu.
Ale jak masz możliwość dopłacenia kilku złotych do koła i amora to zrób to - będziesz miał jeszcze większą sztywność, pewność i zawsze w przyszłości będziesz mógł zmienićna jezszce bardziej wypasuiony amor na grubą oś.
W sumie moim zdaniem będzie dobrze nawet przy osi 10mm i standardowym szybkozamykaczu.
Ale jak masz możliwość dopłacenia kilku złotych do koła i amora to zrób to - będziesz miał jeszcze większą sztywność, pewność i zawsze w przyszłości będziesz mógł zmienićna jezszce bardziej wypasuiony amor na grubą oś.
Czlowieku sztywna os to sztywna os. Chcesz zeby to amortyzator wybierał za Ciebie droge to bierz na szybkozamykacz.
Co to za piasta za 300zł ? po co CI taka skoro Ty sie zastanawiasz czy brac na zwykla czy na sztywna oske pffff, a po 2 czy za 150 czy za 300 sprawowac sie beda identycznie.
Po cholere kupowac nowe koło ? wystarczy ze wstawisz piaste na oś :>
Co to za piasta za 300zł ? po co CI taka skoro Ty sie zastanawiasz czy brac na zwykla czy na sztywna oske pffff, a po 2 czy za 150 czy za 300 sprawowac sie beda identycznie.
Po cholere kupowac nowe koło ? wystarczy ze wstawisz piaste na oś :>
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
manitou ma hex locki, ktore rzeczywiscie daja duzo wieksza sztywnosc nawet od zwyklej osi 20mm. dla porownania moj sherman (1 polka) zredukowany do 90mm skoku i z hex lockiem ma mniej wiecej taka sama sztywnosc boczna jak monster.
bierz sztywna os chocby dlatego ze teraz decyzja o takowym zakupie bedzie cie kosztowala cene przedniej piasty. jak kupisz widelec pod zwykla os i zachce ci sie sztywnej, zamiana nie bedzie juz tak tania.
bierz sztywna os chocby dlatego ze teraz decyzja o takowym zakupie bedzie cie kosztowala cene przedniej piasty. jak kupisz widelec pod zwykla os i zachce ci sie sztywnej, zamiana nie bedzie juz tak tania.
www.trialshop.pl
-
- moderator
- Kontakt:
qr to zwykly quick release(czyli standardowa oska na zacisk), nazwa ta sama dla kazdej firmy.
Qr20 to patent marzocchi, ale tez nie we wszystkich marcokach uzywany, teraz chyba wogole zrezygnowali z niego.
Manitou ma Hex Lock
Rock Shox ma Maxle
wiec zeby byc poprawnym najlepiej po prostu mowic "os 20mm" albo "sztywna os" ;)
Qr20 to patent marzocchi, ale tez nie we wszystkich marcokach uzywany, teraz chyba wogole zrezygnowali z niego.
Manitou ma Hex Lock
Rock Shox ma Maxle
wiec zeby byc poprawnym najlepiej po prostu mowic "os 20mm" albo "sztywna os" ;)
-
- Kontakt:
po pierwsze piaste mozesz miec reborna fat joint dh za 159 i qr 20 jest znacznie lepsza i mniejsza szansa nma połamanie bustera amor jest sztywniejszy
quakewku******** jestes z tym no i co z tego juz ci mówiłe to tak samo jak na buty sportowe mówienie ze to adidasy mimo tego ze tak nazywa sie marka butów (dokładnie taki sam przyklad)
quakewku******** jestes z tym no i co z tego juz ci mówiłe to tak samo jak na buty sportowe mówienie ze to adidasy mimo tego ze tak nazywa sie marka butów (dokładnie taki sam przyklad)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=132498620
sprzedam stratos s8
sprzedam stratos s8
[quote="Yogi"]Czlowieku sztywna os to sztywna os. Chcesz zeby to amortyzator wybierał za Ciebie droge to bierz na szybkozamykacz.
Po cholere kupowac nowe koło ? wystarczy ze wstawisz piaste na oś :>[/quote
sprawa jest prosta, teraz mam zajebistą piastę i taka sama na sztywną kosztuje 300 zł, jeśli żeczywiście różnica jest taka ogromna to wezmę na sztywną oś, tymbardziej że to ma 170 mm skoku, z drugiej strony u mnie w piaście ośka jest trochę grubsza niż zwykle i to się fajnie trzyma, zastanowie się nad wszystkim, jeszcze muszę podjąć decyzję o sprzedaży z1, co nie przychodzi mi zbyt łatwo... nie ma ktoś może skołować superT w tej cenie?
i jeszcze jedno pytanie do osób które mają slidery na zacisk - czy nażekacie na brak sztywności amortyzatora?:>
kolega spierdolił reborna w tydzień
a co z tą pompką?
Po cholere kupowac nowe koło ? wystarczy ze wstawisz piaste na oś :>[/quote
sprawa jest prosta, teraz mam zajebistą piastę i taka sama na sztywną kosztuje 300 zł, jeśli żeczywiście różnica jest taka ogromna to wezmę na sztywną oś, tymbardziej że to ma 170 mm skoku, z drugiej strony u mnie w piaście ośka jest trochę grubsza niż zwykle i to się fajnie trzyma, zastanowie się nad wszystkim, jeszcze muszę podjąć decyzję o sprzedaży z1, co nie przychodzi mi zbyt łatwo... nie ma ktoś może skołować superT w tej cenie?
i jeszcze jedno pytanie do osób które mają slidery na zacisk - czy nażekacie na brak sztywności amortyzatora?:>
kolega spierdolił reborna w tydzień
a co z tą pompką?
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
za 1200 super t moze da sie skolowac. na 100% lepsze od z1 i moim zdaniem od shermana. kup piaste nsx na sztywna, ta ktora mam ja jezdzi juz dwa lata (nie tylko u mnie) i wydaje. po co Ci piasta za 300? lepiej kupic piaste za 200 i dolozyc do sztywnej oski.
co do super t to sie odezwij
a lepsze? super t, shiva, monstah 02... znajdzie sie troche :)
tak czy inaczej, sztywna os i tyle! mozesz nawet sprzedac przednie kolko i zlozyc sobie nowe, zeby nie bawic sie w rozpaltanie.
co do qr20 - to kiedy wy sie nauczycie? to nie jest jak 'adidasy' dla mnie to jest niechlujstwo i niezorientowanie w temacie ;]
co do super t to sie odezwij
a lepsze? super t, shiva, monstah 02... znajdzie sie troche :)
tak czy inaczej, sztywna os i tyle! mozesz nawet sprzedac przednie kolko i zlozyc sobie nowe, zeby nie bawic sie w rozpaltanie.
co do qr20 - to kiedy wy sie nauczycie? to nie jest jak 'adidasy' dla mnie to jest niechlujstwo i niezorientowanie w temacie ;]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt