Piasta przednie - ankieta powiedzmy
Piasta przednie - ankieta powiedzmy
Co myslicie o takie piascie , czy uwazacie ze bylby to dobry produkt , cos wam sie nie podoba , cos byscie chcieli innego w niej miec , wszelkei sugestie mile widziane.
Z gory prozba zeby nie robic burdelu z tematu. Nie ma nic do powiedzenia sensownego w temaci skorzystaj z tego linku - http://dziewczyna.redakcja.pl/forum/index.asp
- material alu
- 3 lozyska maszynowe
- pelna rozbieralnosc ( 4-5 elementow + lozyska )
- oczywiscie bezproblemowa wymiana lozysk
- mocowanie tarczy 2 stronne
- os 20mm oraz os 9/20 ( obie osie 20mm - os 9 toczone koncowki pod sruby )
- waga nieznana ;]
pzdr
Z gory prozba zeby nie robic burdelu z tematu. Nie ma nic do powiedzenia sensownego w temaci skorzystaj z tego linku - http://dziewczyna.redakcja.pl/forum/index.asp
- material alu
- 3 lozyska maszynowe
- pelna rozbieralnosc ( 4-5 elementow + lozyska )
- oczywiscie bezproblemowa wymiana lozysk
- mocowanie tarczy 2 stronne
- os 20mm oraz os 9/20 ( obie osie 20mm - os 9 toczone koncowki pod sruby )
- waga nieznana ;]
pzdr
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
Co do ilosci szprych to nie bylo by raczej klopotu ale musze sprawdzic , na pewno 32/36. Cena rownierz trudno mi podac , po zrobieniu 1 egzamplarza bede wiedzial orientacyjnie , wiadomo ze mala ilosc wiekszy koszt ale wyloze takie kasy ;] ma to byc jesli juz produkt w niewielkim nakladzie.
Fakt piasta przednia z reguly klopotow nie sprawia ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby byla to naprawde porzadna piasta ;] . O tyle nie mam co mysle poki co bo to wyzsza szkola jazdy - bebenek :]. Czas pokarze jak sie sprawy potocza.
Jesli przod uda sie zrobic tak jak zaplanowalem i bedzie ok to pomysle nad tylem.
thx i pzdr
Fakt piasta przednia z reguly klopotow nie sprawia ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby byla to naprawde porzadna piasta ;] . O tyle nie mam co mysle poki co bo to wyzsza szkola jazdy - bebenek :]. Czas pokarze jak sie sprawy potocza.
Jesli przod uda sie zrobic tak jak zaplanowalem i bedzie ok to pomysle nad tylem.
thx i pzdr
www.mm-foto.pl
A teraz moje pytanie: Co sądzicie o tej piaście?
http://www.ride-zone.pl/index.php?d=produkt&id=164
Sprawa wygląda tak, potrzebuje jakąś piastę ale tylko QR 20, a chwilowo nie mam kasy. Wydaje mi się że to dobra oferta qr20 za 100. karol.fr – zgadzam się piasta przednia rzadko sprawia problemy!
http://www.ride-zone.pl/index.php?d=produkt&id=164
Sprawa wygląda tak, potrzebuje jakąś piastę ale tylko QR 20, a chwilowo nie mam kasy. Wydaje mi się że to dobra oferta qr20 za 100. karol.fr – zgadzam się piasta przednia rzadko sprawia problemy!
biko sory i wlasnie o takie wypowiedzi mi chodzilo - nie mozna bylo tematu innego zalozyc ? w koncu twoj temat nie jest " zdupy " a tak zaraz sie zrobi z mojego temat o wszystkim :] i jazda po kazdym :].
Generalnie piasta ok ale jest na kulkach - moze szybciej lapac luzy , szybieciej sie syfic , za 140-145 zl mozna chyba reborna kupic. Wolalbym jzu dolozyc.
Generalnie piasta ok ale jest na kulkach - moze szybciej lapac luzy , szybieciej sie syfic , za 140-145 zl mozna chyba reborna kupic. Wolalbym jzu dolozyc.
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
wg mnie 2 lozyska wystarcza i to w zupelnosci.
2 stronne mocowanie tarczy to zbedny bajer-obojetnie w jakim celu mialo by to byc....(i tak nikt by nie obracal piasty na street 160 i na fr 203... nie ten kraj nie stac na 2 tarcze=].....innego rozwiazania dla 2 stronnego mocowania nie widze-chyba ze 100% LANS)
2 stronne mocowanie tarczy to zbedny bajer-obojetnie w jakim celu mialo by to byc....(i tak nikt by nie obracal piasty na street 160 i na fr 203... nie ten kraj nie stac na 2 tarcze=].....innego rozwiazania dla 2 stronnego mocowania nie widze-chyba ze 100% LANS)
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Szybko to ona nie bedzie , nie ma pospiechu dla mnie i chce zeby wszystko mialo rece i nogi , poza tym mam teraz wazniejsze rzeczy na glowie ;]
2 stronne mocowanie - fakt nad sensem mozna by sie mocno zastanowic i czy warto , wzialem to pod uwage bo nie podnioslo by to kosztow piasty w zasadzie. Wezem to jeszcze pod uwage.
Wiem ze ciezko cos w tej materii nowego zrobic. Zalezy mi bardziej na jakosci i wytrzymalosci calej konstrukcji a nie na tym zeby zrobic cos " cudownego " ;].
Calosc rozwizania poniekad opieram na inncyh piastach ( mavic deemax ) tylko mysle nad ich usprawnieniem nieco i latwosc obslugi.
2 stronne mocowanie - fakt nad sensem mozna by sie mocno zastanowic i czy warto , wzialem to pod uwage bo nie podnioslo by to kosztow piasty w zasadzie. Wezem to jeszcze pod uwage.
Wiem ze ciezko cos w tej materii nowego zrobic. Zalezy mi bardziej na jakosci i wytrzymalosci calej konstrukcji a nie na tym zeby zrobic cos " cudownego " ;].
Calosc rozwizania poniekad opieram na inncyh piastach ( mavic deemax ) tylko mysle nad ich usprawnieniem nieco i latwosc obslugi.
www.mm-foto.pl
wg mnie mocowanie tarczy z 2 stron jest niepotrzebne, bo to bedzie tylko wygladac, a rower bedzie ciezszy o te pare gram. Piasta powinna byc wytrzymala, fajnie sie krecic i przede wszystkim leciutka, no i w miare tania :) jesli bedzie spelniala wszystkie te wymagania, to jak juz bedzie w sprzedazy to ja kupuje ;p i najlepiej jesli bedzie miala przejsciowki z grubej osi na zwykla
wookie85
Dwa łożyska gwarantuja wystarczającą wytrzymałość do skakania z dachów supermarketów. Mocowanie tarczy? Ja Ci proponuje żebys wyprodukował dwa warianty piasty:
Pierwsza o oznaczeniu DH/FR z mocowaniem z jednej strony.
Druga Street/Dirt bez mocowania tarczy... I powiem Ci że to chwyci bo nawet był temat o tym czy sa jakies mocne piasty bez mocowania na tarcze. I jakby nie patrzeć to pomysł jest GIT bo mnóstwo ludzi śmiga bez hampla z przodu i widok rowerka z piasta pod tarcze a bez niej ukazuje luke dziale sprzętu rowerowego. Ta piaste musiałbyś robić na oś 9mm bo najpopularniejsze w streetcie i "na specjalne zamówienie" na os 20mm.
Jeśli wykorzystasz ten pomysł do swych niecnych cełów wzbogacenia się to chce przynajmniej rabat 50% "do testowania" :D <rotfl>
pozdrawiam.
Dwa łożyska gwarantuja wystarczającą wytrzymałość do skakania z dachów supermarketów. Mocowanie tarczy? Ja Ci proponuje żebys wyprodukował dwa warianty piasty:
Pierwsza o oznaczeniu DH/FR z mocowaniem z jednej strony.
Druga Street/Dirt bez mocowania tarczy... I powiem Ci że to chwyci bo nawet był temat o tym czy sa jakies mocne piasty bez mocowania na tarcze. I jakby nie patrzeć to pomysł jest GIT bo mnóstwo ludzi śmiga bez hampla z przodu i widok rowerka z piasta pod tarcze a bez niej ukazuje luke dziale sprzętu rowerowego. Ta piaste musiałbyś robić na oś 9mm bo najpopularniejsze w streetcie i "na specjalne zamówienie" na os 20mm.
Jeśli wykorzystasz ten pomysł do swych niecnych cełów wzbogacenia się to chce przynajmniej rabat 50% "do testowania" :D <rotfl>
pozdrawiam.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Tak wiem widzialem gdzies piaste dzikusa tez. No ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby samemu cos zrobic ;]. W koncu nie tylko dzikus jedyny zyje na tym swiecie.
Co do lozyska wstepnie mialy byc o srednicy zew 40mm. Cena mysle ze bedzie na podobnym poziomie ale to sie okaze moze w przeciagu miesiaca , dwoch.
Aha to nie bedzie tania piasta jak np reborn itd. Zalezy mi na jakosci a na duzej ilosci sprzedazy. Nie robie tego po to zeby sie kasy nachapac.
Co do lozyska wstepnie mialy byc o srednicy zew 40mm. Cena mysle ze bedzie na podobnym poziomie ale to sie okaze moze w przeciagu miesiaca , dwoch.
Aha to nie bedzie tania piasta jak np reborn itd. Zalezy mi na jakosci a na duzej ilosci sprzedazy. Nie robie tego po to zeby sie kasy nachapac.
www.mm-foto.pl