Jak sprawdzić lepkość oleju??
Jak sprawdzić lepkość oleju??
No właśnie mam olej w amortyzatorze tylko ze nie wiem jaki. Wydaje mi sie ze jest to 7,5 z marcoka ale nie jestem pewny. Amor jest strasznie miękki i boje sie ze jesli przyjme ze ma jednak te 7,5 i kupie 10 to bedzie zamulał bo sie okaze ze tamto to było 5. Nie wiem jak to sprawdzic jest do tego jakis miernik czy cos?? Albo moze kupie troche 10 i je porównam??
Z góry dzieki
Z góry dzieki
jasne daj do serwisu zapłać z 120zł i cieszc sie znow hujową pracą... chyba ze masz znajomośći w serwisie i bedzesz im sie dział nad głowami... albo poproś jakiegoś kumpla który zna sie na rzeczy!!!
kolega dał swoje 888R do serwisu ( ponoc najlepszy bo njdrorzszy i wogóle) i wlali mu aduzo oleju:/ masakra w tych serwisach...
kolega dał swoje 888R do serwisu ( ponoc najlepszy bo njdrorzszy i wogóle) i wlali mu aduzo oleju:/ masakra w tych serwisach...
-->> www.bbklub.podbeskidzie.pl <<--
Firmowo masz olej 7,5. Jezeli był przelewany to nie masz pewności.
A pomiar lepkośći jest ********, Groochas mi to kiedyś tłumaczył wiec pozowle zacytować.
Jest takie dziwne urządzenie do któego wlewa sie określoną ilośc płynu. Masz zaworek czy coś .. taka końcóweczke i przy odpowiedniej jej średnicy liczysz ile kropel spada na minute i potem to sie jakos przelicza. Także raczej sobie sam tego nie zmierzysz.
Pozatym piszesz ze amor jest miękki. Ale twardość to nie kwestai oleju chłopie. Ja waże ponad 100kg, mam olej 7,5 W i amor jest idealny. Od twardości sa spręzyny. Musisz kupić twardsze poprostu. Jak nalejesz oleju 15W to amor bedzie przetłumiony w **** i niczym tego nie przeregulujesz.
A pomiar lepkośći jest ********, Groochas mi to kiedyś tłumaczył wiec pozowle zacytować.
Jest takie dziwne urządzenie do któego wlewa sie określoną ilośc płynu. Masz zaworek czy coś .. taka końcóweczke i przy odpowiedniej jej średnicy liczysz ile kropel spada na minute i potem to sie jakos przelicza. Także raczej sobie sam tego nie zmierzysz.
Pozatym piszesz ze amor jest miękki. Ale twardość to nie kwestai oleju chłopie. Ja waże ponad 100kg, mam olej 7,5 W i amor jest idealny. Od twardości sa spręzyny. Musisz kupić twardsze poprostu. Jak nalejesz oleju 15W to amor bedzie przetłumiony w **** i niczym tego nie przeregulujesz.
tyle ze przepracowany/zuzyty olej ma gestosc -1 :D i raczej nie jestes w stanie stwierdzic jego gestosci (chyba ze masz jakies konatakty laboratoryjne w shelu np:D)
poza tym olej 7,5 a 10 to prawie zadna roznica.... przynajmienj w moim bomberze nie byla odczowalna.
poza tym olej 7,5 a 10 to prawie zadna roznica.... przynajmienj w moim bomberze nie byla odczowalna.
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
-
- Kontakt: