backflip na nartach, 360 na nartach
backflip na nartach, 360 na nartach
Wiem ze jest tutaj kilku ski zapalencow:)
Moze ktorys z was ma jakas stronke, fotki jak powinna wygladac hoopa narciarska odpowiednia do zrobienia backflip 360 na nartach? 360 juz krece backflipa bede probowal w ferie... i dochodze do backflip 360:/
jakies fotki, filmiki mile widziane
wybiera sie ktos do korbielowa 24-26 na zawody w free skingu i big airze?
startuje ktos w skicrossie?
na jakich nartach sie bawicie?
pozdro
Moze ktorys z was ma jakas stronke, fotki jak powinna wygladac hoopa narciarska odpowiednia do zrobienia backflip 360 na nartach? 360 juz krece backflipa bede probowal w ferie... i dochodze do backflip 360:/
jakies fotki, filmiki mile widziane
wybiera sie ktos do korbielowa 24-26 na zawody w free skingu i big airze?
startuje ktos w skicrossie?
na jakich nartach sie bawicie?
pozdro
360 ogolnie nie jest trudne. ale backflip....hmm duuuuuuuuzo puchu potrzeba :) ja ogolnie w tamtym sezonie nauczylem sie grindowac, tez sporo frajdy daje. i chcialem zrobic wallride po drzewie ale jakos nie moglem nart rownolegle do pnia ustawic w locie. strasznie to jest trudne
ale w te ferie to zmecze :)
narazie jezdze na atomic'ach c9 ale za rok planuje jakies salomonki fr
ale w te ferie to zmecze :)
narazie jezdze na atomic'ach c9 ale za rok planuje jakies salomonki fr
It's not the bike you ride, it's how you ride your bike
-
- Kontakt:
fan ski :) snowblade ;) ogólnie 360 proste grindy też się nauczyłem jakieś , nie zawsze wychodzi ale zdaza sie .. w tym roku kupiłem sobie kask :) może coś więcej rozkminie
http://karolek.free.fr/inne/kask/ ładny ? :>
http://karolek.free.fr/inne/kask/ ładny ? :>
http://karolek.free.fr/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
mój młodszy brat od zawsze w kasku jeździ i stwierdził że wiele mniej się boi, zresztą widać ma 13 lat i wymiata jak niejeden pros :D wszystkie sciany na kreche zjeżdza i przez 40 procent trasy nie dotyka ziemi natrami :D w tym roku sobie powiedziałem coo mi szkodzi nie tak drogo, bardziej bezpiecznie i zawsze cieplej ;))
edit: czy ja wiem czy na desce prościej .. jeździłem 6 lat na desce i jeszcze od czasu do czasu jeżdżę, na desce nie miałem jakiegoś problemu 360 zrobić ale na nartach tak jakoś bardziej stabilnie się czuję :D i jak zalicze glebe to nie na 4 litery :)
edit: czy ja wiem czy na desce prościej .. jeździłem 6 lat na desce i jeszcze od czasu do czasu jeżdżę, na desce nie miałem jakiegoś problemu 360 zrobić ale na nartach tak jakoś bardziej stabilnie się czuję :D i jak zalicze glebe to nie na 4 litery :)
a tam... "wszystkie sciany na kreche zjeżdza i przez 40 procent trasy nie dotyka ziemi natrami :D" no mozna i tak ale trzeba zachowac szczegolna ostroznosc i pamietac ze zawsze ten przed nami ma pierwszenstwo...
Do Snowblade'ow nie trzeba miec specjalnych butow... ale jak chcesz kupywac shorty to nie kupuj salomona ( jezdzilem na nich i tak se) kup lepiej heady big easy z wiazaniami jak w zwyklych nartach albo Fischery Web... no i pamietaj ze shorty to tylko na bardzo dobre warunki.
Lepiej kup se Atomic sx7/9 lub Fischery z serii Rx...
ja jezdze na fischerach rx8 i jest spoko ale tak jak mowil pawel, przy 180 ryją snieg tylami :P
ale sie rozpisalem... :(
Do Snowblade'ow nie trzeba miec specjalnych butow... ale jak chcesz kupywac shorty to nie kupuj salomona ( jezdzilem na nich i tak se) kup lepiej heady big easy z wiazaniami jak w zwyklych nartach albo Fischery Web... no i pamietaj ze shorty to tylko na bardzo dobre warunki.
Lepiej kup se Atomic sx7/9 lub Fischery z serii Rx...
ja jezdze na fischerach rx8 i jest spoko ale tak jak mowil pawel, przy 180 ryją snieg tylami :P
ale sie rozpisalem... :(
locky
-
- Kontakt:
q[]-[]ta żadko używyamy tras .. więc wiesz, a jak zjeżdżamy to nie tam gdzie jeżdżą małe lasn boje na deseczkach i wywracają się oboko każdej większej wysepki śniegu i leżą na środku bo ich boli. Jeżeli mi ktoś tak by zrobił na super czarnej to już jego wina, niech się nie wybiera na taką trasę jeżeli nie ma wystarczającego skilla.
Nie wiem w jakich okolicznościach miał miejsce wypadek twojego brata, nie miał kasku ?? leżał na środku trasy ?? wpadł ktoś na niego ??
Nie wiem w jakich okolicznościach miał miejsce wypadek twojego brata, nie miał kasku ?? leżał na środku trasy ?? wpadł ktoś na niego ??
on jezdzi na nartach od lat 17, ja 14. Kask mial i dzieki niemu przezyl. Stal zboku trasy i czekal na panne. W pewnym momencie pochylil sie zeby dopiac buta... koles wjechal w niego na kreche, przykruwiajac mu kolanem w glowe...
Co do jazdy po czarnej... Jesli na niego wpadniesz to jesto to twoja wina, poniewaz to ty jestes narciarzem o wyzszym skill'u umiejetnosci i to ty powinienes uwazacz na "kapucynow". Pomijajac aspekt prawny, zostaja jeszcze wyrzuty sumienia...
A wiem to ze swojego doswiadczenia... trenujac na slalomie, jakis ***** wjechal mi na trase... Jadac po slalomie cala uwage przenosisz na slalom i pelna koncetracja... Przyjebalem w niego na pelnym speedzie. Co z tego ze byla to trasa slalomu i byla zamknieta...? to i tak ciagle jest twoja wina...:/
Co do jazdy po czarnej... Jesli na niego wpadniesz to jesto to twoja wina, poniewaz to ty jestes narciarzem o wyzszym skill'u umiejetnosci i to ty powinienes uwazacz na "kapucynow". Pomijajac aspekt prawny, zostaja jeszcze wyrzuty sumienia...
A wiem to ze swojego doswiadczenia... trenujac na slalomie, jakis ***** wjechal mi na trase... Jadac po slalomie cala uwage przenosisz na slalom i pelna koncetracja... Przyjebalem w niego na pelnym speedzie. Co z tego ze byla to trasa slalomu i byla zamknieta...? to i tak ciagle jest twoja wina...:/