Truvativ Shift Guide vs Box Guide 2005
Truvativ Shift Guide vs Box Guide 2005
Chodzi mi o te dwa napinacze. Posiadam korbe truvativ hussefelt z zębatką 32T. Zastanawiam się czy kupować teraz napinacz Shift Guide za 75zł i mieć go z zębatką 32T, czy dozbierać i kupić zębatke 38, albo 42 zęby i kupić napinacz Box Guide 2005. Jężdze troche downhill, dirt, skoki i dropy( dopiero się ucze :-P, ale w końcu trening czyni mistrza). Które rozwiązanie polecacie, moim zdaniem lepiej dozbierać i kupić zębatke 38-42T i kupić box guide. Powiedzcie które rozwiązanie będzie w tym wypadku lepsze i jaka zębatka by się nadała 42T, czy 38T. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Ja bym ci radził dozbierać trochę kasy do tego boxguide'a.
Naprawde dobry napinacz, możesz sobie zmieniać żebatki kiedy i jakie chcesz iw wszystko ci dalej pasuje. Lekki, moim zdaniem fajny wygląd.
Jedyna wada to kółko w tańczej wersji ale tomjuż pikuś trzeba często czyścić i smarować.
Jeśli jeździsz na sztywniaku to weź sobie 38T bomjest najbardziej uniwersalna, fulla to 42T.
pzdr
Naprawde dobry napinacz, możesz sobie zmieniać żebatki kiedy i jakie chcesz iw wszystko ci dalej pasuje. Lekki, moim zdaniem fajny wygląd.
Jedyna wada to kółko w tańczej wersji ale tomjuż pikuś trzeba często czyścić i smarować.
Jeśli jeździsz na sztywniaku to weź sobie 38T bomjest najbardziej uniwersalna, fulla to 42T.
pzdr
team www.CYKLOTUR.com
dirt172 Shiftguide jest napinaczem przystosowanym do współpracy z przednią przerzutką, więc skoro jej nie masz i nie planujesz tego zmieniać to bierz Boxguide'a. Tak wogołe to możesz zresztą zamontować Boxguide na 32 zęby, jeśli nie będziesz chciał zmieniaćblatu.
Ja mam w fullu FR blat 36T + kaseta 11-32 i jest zajebiście.
Duże blaty jak dla mnie to tylko do DH, powyżej 38.
Ja mam w fullu FR blat 36T + kaseta 11-32 i jest zajebiście.
Duże blaty jak dla mnie to tylko do DH, powyżej 38.
Nówki truva chodza po 75 zł chyba a co do napinacza może zastanow sie nad pmsocho. Mi sie bardzo dobrze spisuje www.pmsocho.com
Ja mam pmsocho i naprawde jestem zadowolony. Kółeczka sa na 2 maszynach rockring zewnętrzny ma 3 mm grubości. Ja polecam na www.pmsocho.com masz kilka opini na jego temat
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82529226 Tu masz blat truva 38z
Widzialem też gdzieś w sklepie blaty truva i same ramiona ale zapomnialem gdzie :) Ja osobiście mam 36 zębów i mi pasuje.
Widzialem też gdzieś w sklepie blaty truva i same ramiona ale zapomnialem gdzie :) Ja osobiście mam 36 zębów i mi pasuje.