Kłopociki z korbeczką
Kłopociki z korbeczką
Witam was ma kłopot z korbą. A mianowicie gdy założyłem ją do mojej nowej ramy (dragstar) to największy blat chaczył o dolny widelec ramy. Co z tym robić ja bym poprostu zlikwidował ( ucioł0 ten blat nie mam chyba innego wyboru bo korma ma wszystkie balty połączone razem. Albo poprostu zakupie jakąś inną. I jeszcze jedno pytanie czy do dragstara wejdzie jakaś inne korma z 3 baltami czy to jest raczej nie możlowe??
http://www.bytomfr.prv.pl <--Zapraszamy
-
- Kontakt:
Re: Kłopociki z korbeczką
Każda korba powinna wejśc a to czy ocierac będzie najwiekszy blat jest zależne od szerokości ośi suportu ( sprawdz jaki szeroki masz suport ) przy 113mm w dragu z każdą korbą powinno raczej pasować a 118mm to juz napewno, ale najlepiej niech sie wypowiedzą Ci co mają dragi...fresta pisze:I jeszcze jedno pytanie czy do dragstara wejdzie jakaś inne korma z 3 baltami czy to jest raczej nie możlowe??
[S] single track 24' camuflage + ns coster + DT etc/71rap
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nie korba to 48 a co do tego suportu to nie wiem jaki to jest ale dostałem go razem z ramą pod koniec marca bede miał kase to wymianiam cały napędtj. koło tył, kasete, korbe, suport, klamkonaetki. Przeżutki już mam nówki.
P.S.
Mam do was pytanie jakie są najdłuższe suporty??
P.S.
Mam do was pytanie jakie są najdłuższe suporty??
Te badziewne korby (nierozkręcane) są tak zrobione, że gniazdo na kwadrat jest bardzo w głębi i dlatego korba haczy o ramę. Korby rozkręcane mają to gniazdo bardziej wysunięte i w nich nie ma takiego problemu. Nawet z tą samą osią suportu. Sprawdzone wielokrotnie na wielu kolegach.
pozdro 4 all
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
GG:8899894
Witam odświezam temat:
Mam pytanie co myślicie o korbie Shimano Acera 42T/32T/22T Czy będzie dobra do draga. Suportu nie wymieniałem. Ale Korba jest rozkrencalna więc powinno być dobrze. Bo te ponoć mają gniazdo na kwadrat bardziej wysunięte. Prosze o odpowiedz.
Mam pytanie co myślicie o korbie Shimano Acera 42T/32T/22T Czy będzie dobra do draga. Suportu nie wymieniałem. Ale Korba jest rozkrencalna więc powinno być dobrze. Bo te ponoć mają gniazdo na kwadrat bardziej wysunięte. Prosze o odpowiedz.
Sama korba niestety slaba i gowniania , podobnie do alivio. Miekkie alu jest , kwadrat w alivio w 2 miechy wyrobiony mialem a acera to to samo.
Na kwadrat ciezko bedzie ci znalezc dobra korbe , ile masz kasy ?
Mam na sprzedaz WRA ( replika rooxa ) 200 zl , poszukaj na allegro nowe sa po 320 no ale to raczej sie nie oplaca lepiej na isis wziasc ;] , ewetualnie Race Face turbina ale cena tez w okolicy 200-300zl . No ale obie te korby pomimo kwadratu sa bdb.
Moze lepiej kupci dluzszy suport za 30-40 zl i odkladac na korbe ?
Na kwadrat ciezko bedzie ci znalezc dobra korbe , ile masz kasy ?
Mam na sprzedaz WRA ( replika rooxa ) 200 zl , poszukaj na allegro nowe sa po 320 no ale to raczej sie nie oplaca lepiej na isis wziasc ;] , ewetualnie Race Face turbina ale cena tez w okolicy 200-300zl . No ale obie te korby pomimo kwadratu sa bdb.
Moze lepiej kupci dluzszy suport za 30-40 zl i odkladac na korbe ?
www.mm-foto.pl