freeride123 trudno żeby na MX przy 80km/h po wybojach wielkości 2m albo przy lotach 20-30m cokolwiek pomogło ale po coś wkońcu są te zbroje i są wymogi żeby w zawodach startowac przynajmniej z ochroną kręgosłupa ;|
Więc stwierdzenia wzięte z instrukcji obsługi ochraniaczy nie sa konieczne bo służa tylko po to żeby nikt nie miał pretensji że złamał noge mimo że miał ochraniacze.
kyrys na tym polega rola buzera ze oslanaia klatke piersiowa. jak zapewnie wiesz, gelaba przy takiej predkosci to mega obciazenie dla czlwoieka... tors ochrania po to, aby zabezpieczyc przez uderzeniem w mostek i golnie wiadomo, ze historia buzera wzięła się od motocrossu...
Grzesiu jade na 2 turnus z kumplem ze slupska :P a ty jedziesz na ktorys??
a tak zabierajac sie za ten temat to czekam na 661 sp1 az dojdzie do sklepu sport. w slupsku i go zawine :)
pozdro
BikeRider Właśnie dołączam się do pytania o tę zbroję. Też chcę ją kupić w usa :D Jeździ ktoś w niej?? http://www.jensonusa.com/store/imgWrapp ... jpg&type=3
i jeszcze jakby ktoś mógł napisać jak ona wypada względem 661 Presure Suit
Xxsin Nie jeździłem ale jest do sprzedaży (co możesz zobaczyć).
661 to śmiech na sali, od zawsze jestem takiego zdania. Tożto na klacie ma mięciutką piankę, a na plecach malutkeigo żółwika. Nic nie ochrania wg. mnie, chyba, że lekkie "dirtowe" upadki.
nom w sumie tak, jak przyjedzie do mnie do sklepu to zobacze co to 661 sp,czy scierwo jak niektorzay mowia czy nie, ale zaczynam byc bardziej przychylny do axo protector jacket h
,Xxsin a ta zbrojka na foto wyglada duzo lepiej niz 661, a szczegolnie na klatce zrobione lepsze rozwiazanie :P
ale czy to ze go sponsoruje 661 ma wplyw na to ze ma dla nich narazac wlasne zycie. przeciez moglby powiedziec ze mu nie pasuje 661 do jest do dupy i ze on woli dobermana np.
maly update http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=59226
generalnie żadna zbroja w 100 % nie ochroni cię przed złamaniem obojczyka ponieważ obojczyk najczęściej łamie się poprzez upadek na kończynę górna lub bark i przeniesienie siły a nie przez bezpośradnie uderzenie w obojczyk ,więc najważniejsza jest ochrona barku ,żeby wytłumić impet uderzenia.
kalaharigdybym za darmo dostał RST sigma sigma tez bym śmigał na tym no i darmowy serwis, rozumiesz pieniądze :D sława, jeszce raz kasa, i juz załatwione trzeba cos dodawać no chyba ze jeszce o kase chodzi.
kalahari to czy chce czy nie nie ma wpływu. albo chce miec za sponsora 661, albo nie. jesli nie pasują mu np. ochraniacze, to robia mu takie jakie chce(661 zalezy w tym momencie na slawie). a pozatym, to nie zalezy od samego peta, tylko od jego menagera itp...