kolo od bmx'a

Knedlu
Kontakt:

kolo od bmx'a

Post autor: Knedlu »

mam strasznie glupi problem. mianowicie poszla mi detka w przednim kole od bmx'a i NIE UMIEM odkrecic przedniego kola :(. niestety mam jeszcze przy kole pegi, ktorych tez nie umiem odkrecic
livin' on trebles
dirtowiec
Kontakt:

Post autor: dirtowiec »

musisz miec taki długi klucz nasadowy (tylqo nie pamietam rozmiaru; zależy jaka masz ośka: cienka chyba klucz nr.15, a gruba 19), i wsadzasz go do srodka pega i odkrecasz;]. Żadna filozofia;]. Chyba że masz to na jakims innym patencie
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

dokładnie - najczesciej taki duzy "krzyżak samochodowy" z supermarketu za 10zł ma klucz 19mm. Czasem rzadziej oski 14mm sa tez na klucz 17mm. 10mm miałem faktycznie na klucz 15mm, kupiłem za 7zł taki długi nasasowy w sklepie z narzędziami. Idziesz do 5 sklepów, nie ma wychodzisz idziesz do innego a nie ma że załamka etc. Czasem jeszcze pegi są nagwintowane i nakręcane jak zakrętka.

nakręć sie i kombinuj, poświeć latarka w pega bo Ty sam tylko wiesz co Ty tam masz :)
FoXX_
Kontakt:

Post autor: FoXX_ »

A jeszce jak nie możesz odkrecić koła , to możesz wyjac dętke z opony i załatać nie sciagając koła
ODPOWIEDZ