Dźwiękówka Creative X-Fi

LASZKO14
Kontakt:

Dźwiękówka Creative X-Fi

Post autor: LASZKO14 »

witam mam pytanko czym się różni Creative X-Fi: Platinium , Xtreme i Fatality??

Proszę napiszcie czym one się różnią?? bo nie wiem wogóle czy opłaca sie brac wyzszy model czy brac Xtreme
!!!SPRZEDAM!!!
koło tył: supra MT+DTchamp+deore
szele
Kontakt:

Post autor: szele »

zalezy jakie masz wymogi co do karty dzwiekowej

jesli np. duzo grasz (w sensie kilka godzin dziennie) to platinium i fatality dosc znacznie odstaja jakoscia od xtreme, wiadomo szybszy procek na dzwieku pozwoli nieznaczne zwiekszenie fpsow (40 % to raczej pic - moje zdanie)czyli poprostu szybsze smiganie :P oczywiscie nie licz ze karta zrobi ci z gf2 jakiegos gf gt :P ale jesli grasz na dobrych sluchawkach to momentami naprawde momentami mozna sie zdziwic mozliwosciami karty/tworcow gry :D jesli nie masz sluchawek tylko glosniki za 50 zl to mozesz sie rozczarowac :P (wiadomo odobre sluchawki sa tansze od dobrych glosnikow a i tak efekt lepszy jesli sa w tej samej klasie cenowej)

jesli chodzi o muze to tak jak pisalem wczesniej duzo zalezy od sprzetu jakim dysponujesz, muzy nie zawsze sie chce sluchac w sluchawkach a zeby cos cie zaskoczylo w tej karcie to glosniki musza byc co najmniej klasy sredniej

oczywiscie jesli chodzi o muze i o filmy to karty te ( oraz tansze- audigy) maja system ,,naprawy''(okreslenie dla laikow) jakosci dzwieku ,,zniszczonego'' w formatach wmw i mp3
o ile wogule mozna mowic ze mp3 sie ,,naprawia'' poprostu mp3 lepiej brzmi w tych kartach bo karta odtwarza utracone dane (okreslenie tez dla laikow:P ) z momentu formatowania z audio w mp3

zreszta i tak nadchodzi era znacznie lepszych mp4 ale to juz co innego

podsumowujac co do wyboru miedzy tymi kartami musisz przede wszystkim wziac pod uwage jakie masz glosniki/sluchawki - jesli nir masz fiola na punkcie dzwieku (tak jak ja :P )to wystarczy o audigy jesli jednak lubisz czyste brzmienie i dysponujesz dobrym sprzetem to polecam fatality mimo wszystko jednak jesli masz ,,konsumenckie'' podejscie do dzwieku to raczej nie zauwazych roznic miedzu xtreme a fatality

ale sie rozpisalem :D
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
maNS1
Kontakt:

Post autor: maNS1 »

ja mam audigy live skromna zapłaciłem swego czasu (z 2 lata temu) 150zł
dla mnie wystarczająca a słucham muzy cały czas jak siedze na kompie 2 razy nawet jak nie mielismy dobrego audio na sylwestrze w domu u kumpla to brałem tego audigy + creative 4100 4.1 i jazda dawało ładnie ale to nie to co estrdówki czy GBL :D pozdro
LASZKO14
Kontakt:

szele wiesz ja mam troche lepszy sprzet od GF2:P tak własciwie to mam 6600GT w trybie SLI :DD i AMD64 4000+ :P
!!!SPRZEDAM!!!
LASZKO14
Kontakt:

szelea co do głośników to myslałem nad creativ gigaworks 7.1 lub 5.1
!!!SPRZEDAM!!!
LASZKO14
Kontakt:

szele Xtreme tańsze ale poczekam tak do wakacji to moze stanieją i kupie Fataliti
Bo narazie lece na zintegrowanej karcie dzwiekowej. nie jest zła bo 8 kanałowa ale to nie to...... (muzyka na płycie Gigabyte PRO SLI )
!!!SPRZEDAM!!!
szele
Kontakt:

Post autor: szele »

LASZKO14 pamietaj jedno : z komputerami jest tak ze jak cos kupisz najnowszego jakie moze byc to ten sprzet za pol roku nie bedzie juz powalal ... za pol roku moga pojawic sie inne karty ...
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
ODPOWIEDZ